Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převodovka K.O?

Od: martinxx1 odpovědí: 9 změna:

Zdravím myslíte že mám v háji převodovku?Na neutrál když pustím spojku tak něco vrže-chrčí-chrastí(asi převodovka)spojka je nová a olej v převodovce taky a táhla řazení taky vyštelované

dnes jsem dojel jen tak tak vypadává 5ka a nejde řadit žádná rychlost když třeba potřebuji přeřadit ze 4ky na 3ku tak to nejde,musím uplně zastavit a pak to zase jde ale po chvíly zase,přes zuby to nejde když jedu víc jak 50 a je kvalt v tahu tak něco píská jak turbo

Seat Ibiza 1.4i 44kw 1997

díky za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

začni schánět jinou převodovku bude to asi levnější než oprava stávající

martinxx1
hodnocení

ok jo a musí se u převodovky shodovat kod motoru a rok výroby?Já mám kod AEX a rok 1997 tak mužu koupit třeba převodovku z motoru s kodem ADB z roku 1998?

hodnocení

0x

tak pokud jsi si jistý že je spojka ok tak bych se asi pomalu začal dívat po jine převodovce

martinxx1
hodnocení

Jo spojku jsem nechal dělat tenhle měsíc a dělalo to i se starou

luke237
Na takove prevodovce uz asi nejde nic zkazit, coz je nejlepsi duvod pro konpletni rozborku doma v garazi *smich* Treba to bude jen nejaka naprosta ptakovina (zlomene vidlicky nebo praskle krouzky). Jestli prevodovkam nerozumis, tak lepsi pripad, jak se je naucit, asi nenajdes. Do doby, nez se tou prevodovkou prohrabes, zjistis kde co a jak to spravit a kde na to koupit dily, si muzes sehnat nejakou levnou nahradu z vrakoviste.
martinxx1
hodnocení

no jsem pro komplet výměnu už mám zamluvenou za 2000kč má najeto 108tisíc/km a je v poho je ze stejného auta jako mám já akorát z roku 1998 tak nevim jestli jí koupit aby tam šla*nevi*

na kolik tak vyjde sundání staré převodovky a namontování jiné?

investice
hodnocení

0x

Podle toho co tu stále řešíte, jste si mohl už za cenu oprav starého seatu koupit nějaké skoro nové auto. Nejlepší by bylo ho vyhodit a koupit něco novějšího, Tady vyměníte převodovku, pak vám klekne motor, pak servo, prostě trvalá kasička. Ono to budete nerad slyšet, ale asi k tomu dospějete.

martinxx1
hodnocení

No tak skoro nové ne protože do toho seata jsem dal necelých 50 000kč a za tu cenu bych rozhodně nové nekoupil;)

janmega*
hodnocení

0x

Ford Sierra taky neměl žádné špunty na olej. Ve 150 tis.km se to zadřelo úplně natvrdo. Jen po navrtání díry a dolití to ještě normálně jezdilo dalších 10 let.

Honza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]