Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
potřebuji poradit, mám od svého zaměsnavatele "velkorysou" nabídku 500 000 Kč + DPH na koupi nového auta, problém je, že musí něco vydržet, 80% bude dáknice, zbytek město. Co se týče nalítám 1O OOO km měsíčně, čili si myslím, že v tomhle případě by se nafta již vyplatila , jde o to, že auto musí být minimálně na 5let a nesmí to být po roce kasička na peníze, tj. něco, co by vydrželo 500-600 000 km! A já nevím co...
Ve firmě to máme tak, že dostáváme příspěvek na automobil + provoz paušálně, tj. dostanu 500tis + cca 5kč/km a za to musím platit naftu + opravy, STK, pneu.. a proto řeším tak co koupit, ať to nedotuji ze svého. Poraďte, ve výbavě musí být klima + tempomat, 6rychl. st., dostatek výkonu...
sauto.cz/...
co třeba tato nová octávka silnej motor, hezký auto, klimoška tempomat samozřejmostí, nafta levný provoz pokud vážne bude jezdit po tej dalnici 6 stupnu to má, a do 500 + DPH se vejdeš když máš cenu 557 tisi s DPH
cpát do toho nebudeš protože nekdo sice řekne že se ty 2.0 tdi kazily ale pokud jak říkáš ročně najedeš 120 tisic km a s toho 100 tisic po dalnicic a zbylejch 20 po meste tak se nemáš čeho bát to auto pravdepodobne bude denne v provozu a bude v koncidici jen se pravidelne o nej starat
sam vlastním předchozi generaci 1.9 najeto 67 tisic a bez problemu a mam to jako rodinný aj na kratke vzdalenosti ale to se tebe netýká
popřemýšlej a uvidiš
nevim to auto špatný neni a nejaký extra taky ne, ale o to ti nejde přeci do toho nehceš strkat prachy a chceš pohodlný
já v tom najezdim ted 3 tiisce mesíčně jenom ale jak říkam kraky trasy sou v tom taky
jen je potřeba pravidelná udržba ostatne jako všude..
Díky, taky to tak vidím, nepotřebuji nic než pohodlnou (v autě strávím takřka každý a celý den) bezpečnou (život mám rád) a jakestakes spolehlivou (musím jezdit denně, porucha=pro mě velký problé) kárů, beru to jako spotřební věc, teď jsem dolítal feldu 1,9D, najel na ni přes 800 tis km (dostal jsem ji v roce 2006 jako málojeté auto, které ve firmě sloužilo jako náhradní, když něco jiného bylo v servise, v r. 06 měla najeto 100 tkm, já za 6 a 1/2 roku najel 700 tkm, teď už se sra*la, a navíc nedostačovla, vymáčknout z toho na dálnici více než 140 bylo při věku a nájezdu problém a v de to už bylo špatný, tam se jezdí trochu jinak, navíc nebyla klima atd, ale sloužila.
P.S. Už jsem obešel 2 salóny a říkám dobrý den, najezdím 10 000 M Ě S Í Č N Ě , co byste mi doporučili a oni pořád né a né pochopit že to je měsíčně a že to zas není tolik (mysleli že to jezdím za rok no
stalo se to dvakrát a fakt nevím co na tom je, prostě jezdím (pracuji a najezdím cca 300-400 km denně mně to už ani nepříjde, za svých 15 let co mám ŘP jsem ujezdil (myšleno olítal) 4 auta natočil přes 1 5OO OOO KM!
asi to bude i tim , ze v dnesni dobe je miliard cidel a miliard elektriny v aute ... cim vic toho je tim horsi , ekologie a takove cipoviny zas udelali z motoru primadonu a ne stroj co najede miliardy kilometru , staci se podivat na ten zmineny filtr pevnych castic a uvidis , ze v dnesni dobe koupit hodne spolehlivou karu neni jen tak ...
@h tak to vidím, že mám čest s někým z moravy potažmo slezka, máte pravdu, ale ja filtr neřeším, ten se sere při městském provozu, jako auto profouknu na dálnici dokonale...
jinak zlaté SDI... zajímavé co to T udělá..
chlape kde deláš taky by mě bavilo jezdit takovýhle štrek denne jeden čas sem delal u strejce zastupce ředitele protože ten zastupce za kterýho sme zaskakoval byl na měsíc v New Yorku na služebce a já sem meel za ukol jen dopravovat nejaký materialy mezi hlavním zavodem v čr a pobočným zavode v nemecku v Mannheimu kolem 550 km nekdy sem jel večer v 8 přijel sem tam ve 3 ráno v 7 mi daly materialy a ave 2 sem byl tady a ve 3 sme jel zpátky parkrát bylo to jen pendlování prave a to by me bavil jen nemam školu na to aby me tam mohl strejc vzit nastalo delal jsem zaskok na dohodu s nim jezdil sem z jedničkovým superbem 2,5 TDI
no ale rád by jsem takovou práci podobnou mel ale jak řikam bez vejšky to človek jen tak nesežene tak pokud mi poviš kde delaš byl bych rád
kdyžtak vnitřní pošta..
nemá, registraci, tak jen tak, dělám servisního technika na nemocniční přístroje, a na něketré typy je jen pár lidí ve střední evropě, takže třeba 2 firmy a 6 servisaku musí pokryt celou střední evropu...
filtr pevných části u Tazatele nehraje žádnou roli bude se regenerovat dostatečně až až hodne spolehlivá kára neexistuje spolehliva ano a jak moc spolehliva zaleži jen na obsluze.. a co se týka ty nové octávie s 2,0 pro nej by to byla nejidealnejší kombinace navic stim že opravy nebudou vubec závratný jako by tomu bylo třeba u bmw nebo audi o vozech mimo koncerne nemluvim
joo takhle tak to diky za info , ja myslel ze se ten filtr zasere v jakymkoliv provozu tak to neni co resit. Jinak cumim a obdivuji , me jakmile skonci 8cka v robote tak valim rychle dom , bo mam rad tu domaci pohodicku a nic reseni ... a zajit s rodinkou kajsi ven atd... a takove pendlovani by primo me asi zabilo a bez automatu bych to nechtel
at se to komu líbí nebo ne,není zájmem výrobců dnešních aut,aby něco vydržela(a to je především evropský problém silné nadprodukce),jde o přežití své vlastní záruky a dle uvažování výrobců pak zákazník obratem kupuje totéž,ale nové...Pokud budeš jezdit především dálky-poohlédl bych se třeba po pár let jeté E60 od BMW s 3.0d(motorizace N a M 57),je to od 218 koníků výš,spotřeba dálka do 6 litrů,motory které i dnes drží(s běžnou údržbou statisíce km-je výhoda,že se to x let vyrábí a člověk ví co od toho lze čekat),dá se s tvým rozpočtem sehnat velmi zachovalý kousek,reprezentativnost zaručena,ale podmínkou je západně od nás...Rady kupovat cokoli s 2.0TDI jsou hodně liché-podívej se na kterékoli forum diesel apod.ty motory jsou konstrukčně pasé a dřív nebo později se zadrbe(přestane mazat),navíc algoritmus koncernu VW je takový,že než se rozsvítí kontrolka mazání,tak aby řidič nebyl "vyplašený" uběhne dlouhých 5 minut(a je po motoru)...Nebo omrkni něco od Kii,Hyundaie (např.i40)-kámoš má v dnešních dnech akorát dvouletou novou(poslední model) Kiu Sportage s 2.0 CRDi-od začátku do ní leje max.třetinu nafty,jinak mix hydraulika,trafo apod.oleje(co kde schrastí max.do deseti kašek za litr)-ten motor i v lonských měsíc trvajících mrazech pod -20 naskočil napoprvé,jezdí dnes a denně,což za mně osobně je vcelku dostatečný a hlavně reálný důkaz korejské kvality-tohle udělat u koncernu VW,motor,čerpadlo,vstřiky atd. po měsíci končí...
to ale platí u PD 2.0TDI... u nových CR zatím nic moc nenajdeš... aspon jsem si nevšiml krom zdupaných vstřikovačů, které se ale zadara měnily...a co se týče oleje do CR... bez problému.. jen nevím co na to filtr pevných částic :D... to je jenom taková fáma že se musí lít do tooh jen a jen nafta jinak bude veeelky problem... já bych se taky rozhodoval nejspíš nad 2litrem.. pokud chcete aby to co nejvíc vydrželo, musite s tím umět zacházet.. s dvouhmotovým setrvákem to není jen tak, s přeplnovanym motorem se musi zachazet jinak než s atmosferou...když to dodržíte,dodržíte údržbu, tak si myslím že je dost velká pravděpodobnost, že by vám to mohlo auto oplatit bezproblémovým provozem... ale bohužel tohle vám nikdo dneska nezaručí.. auta se nedělají na výdrž...
doplněno 16.03.13 10:16:knirek: Supem II v kombiku bych určitě nepohrdl :D
Kombík je už fakt velká paráda, ale ten musí člověk potřebovat. Jinak je to auto zbytečně dražší. Sedan má TwinDoor, takže se toho do kufru vleze fakt hafo. Ten dvouhmoťák je sviňa po městě, po dálnicich přežije auto. Ostatně, dnes ho má 90 procent vozů...Hlavně nepodtáčet motor. To jde setrvák kukat třeba po 10.000km!
Já, ať počítám, jak počítám, mám pocit, že ať už vyberete auto jakékoliv, nejenže jeho provoz nebudete dotovat ze svého, ale naopak na tom ještě docela vyděláte.
Neberu teď v potaz pořizovací cenu, ale opravdu jen samotný provoz - píšete, že vám bude firma platit cca 5 Kč/km, ročně najedete 120.000km, tj. celkem "zinkasujete" 600.000Kč.
Při průměrné spotřebě cca 6,5l/100km (a reálně bych čekal spíše nižší) a ceně za litr nafty dejme tomu 38Kč, projedete v palivu necelých 300.000Kč. A jaké další provozní náklady lze během toho roku nebo 120.000Km očekávat?
Dejme tomu 4 sady pneu = 40.000Kč (bude samozřejmě záležet na rozměru, ale 10.000Kč na sadu je myslím s dostatečnou rezervou).
Zhruba 4 garanční prohlídky = 40.000Kč (interval 30.000km je dnes celkem bežný a cena 10tis.Kč za jednu je dle mého opět s dostatečnou rezervou).
Pojištění povinné+havarijko = do 20.000Kč se musíte vejít s přehledem.
STK nepočítám, protože jednak u nového auta bude až po 4 letech, druhak je jeho cena v porovnání s ostatními náklady zanedbatelná.
Zbývá 200.000Kč, které nevím za co by jste v prvním roce nebo prvních 120 tis. km utratil.
Ve druhém roce cca totéž s tím ale, že auto už bude mít najeto téměř 250.000km a nějaké zvýšené náklady na provoz a údržbu mimo výše uvedené, už lze v tom druhém roce předpokládat (brzdy, tlumiče, čepy, silentbloky apod.), dejme tomu 50.000Kč? Takže zbude 150.000Kč.
A v dalších letech +/- zhruba totéž, co v druhém roce.
Myslím, že tak každý rok zbývá z paušálu zaplaceného firmou pořád dostatečná rezerva i na nečekané výdaje.
To si kup Octavii za 400, a 100 si nech na opravy po záruce,
jinak delší záruka si jde připlatit téměř u všech nových vozů - at to pak neplatíte ze svého (druhá věc bude zase platit záruční opravy - nejsou zdarma)
1.6 TDI se do 500 vejde
doplněno 15.03.13 21:53:Jinak tady bude 100 názorů, každý jiný , ale rozhodnutí bude na Vás,
samozřejmé více obsahový by měl více vydržet .
Za mě ještě Mondeo nebo Focus.
Díky za odpověď, bohužel výrobce přidá roky, ale nepřidá kilometry, tj místo 2 roků 5 let ale 100 tkm tam bude vždy... a nevím jestli ta 1,6 vydrží... možná spíše ten 2,0TDI mám na koupi 500 000 Kč BEZ DEPEHA - tj cca 700000 Kč ...
popravde aby najelo 600tisic bez zadne poruchy je dost utopie v dnesni dobe , to tak bylo u motoru VW 1.9SDI , kde ti driv odesla kastle nez motor. Jinak za tu cenu si vyber co tobe se libi a co chces , nevim co potrebujes zda kombika nebo staci kratsi. Jinak se podivej klidne na novou octu 2.0TDI , Cruze 2.0TDI , nebo focusa 2.0TDI ... nejlepsi mas objet prodejce , zeptat se , projet se ... a kdyz bude stesti tak jeste dostanes neco zadaco navic a hlavne auto musi tobe sednout. Ve kvalite jde o to , ze jakmile chytnes problemovy kus tak mas proste smulu a stimto najezdem to bude hodne o stesti
jinak nejvetsi problem vidim ve filtru pevnych castic , dobra to cypovina , stacilo pohledat a precist neco o tom ...
Zdravím,
a vozíte i materiál a nářádí, když jste servisák? 500tis-to není moc, znám z vlastní zkušenosti i větší příspěvky na auto od zaměstnavatele))nic ve zlém))
Doporučuji klasiku mercedes vito pokud´ vozíte i materiál a nářadí jako servisák. Mercedes vydrží dost kilometrů a servis je v pohodě.
Pokud´ jste obchodák, tak zatlačte na pilu at´ reprezentujete firmu a chtějte třeba Opla, nebo něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.