Nejste přihlášen/a.
asi je zbytecny se ptat tady,ale zkusim. dneska sem rozsrotoval svoje auto a rozbil znacku. takze prijdu o vscehny bonusy na povinne ruceni coz me stve,protoze behem mesice sem mel kupovat novy auto a sleva uz byla docela viditelna.
otazka zni kdyz si pujdu v pondeli koupit auto a hned ho pojistim jeste s tema bonusama a pak az oznamim pojistovne tos tou znackou,tak budou po me asi vymahat tu slevu ze? dale mi bylo receno,ze zaplatim vyjezd hasicu i kdyz sem je nevolal a znacku a pak az to budu vymahat od sve pojistovny. je tak? takze ja vyplacnu ze sve kapsi skoro 20 litru a pak to budu nevim jak dlouho tahaz z pojistovny s nejistym vysledkem. Policista me utesil,ze to nemam resit a vse zaplati pojistovna,ale kamoska mela neco podobne a prej vsechno prislo k zaplaceni ji.
Tou značkou myslíš dopravní značení?Povinné ručení je na to že tím ručíš za škody způsobené jiné osobě.Tudíž rozbitá značka,sloup osvětlení,svodidla nebo další auto a zranění jeho osádky! Možná že by bylo poníženo plnění v případě alkoholu či jízdy bez oprávnění...nevím.O bonus můžeš přijít tak jako tak-záleží na výši škody,kterou jsi způsobil a to jesti nové uzavřeš dřív či později je jedno-uzavře menší díky bezeškodnímu průběhu a po jisté době pojištovna zjistí že jsi uplatnoval náhradu škody z PR tak automaticky dle plnění přepočítá výši a tu sdělí,Prostě tím si nepomůžeš:Výjezd záchranářů je placen pojištovnami!
doplněno 15.03.13 22:10:PS-hlavně nezapoměň včas nahlásit škodu na pojištovnu-byla lhůta do 30 dnů!
doplněno 16.03.13 13:26:Ještě musím doplnit-mně policie taky řekla,že hlásit na pojištovnu budu až po ukončení jejich šetření (stalo se v dubnu a vyřešení jsem dostal až počátkem prázdnin) .Pokud bych tenkrát toto udělal,tak bych veškerou škodu platil ze svého,raději jsem se šel optat (měl jsem tehdy ČP) jak to je ,bylo to za pět minut dvanáct!Takže jak se mnohdy píše že policajt mi neřekla o bodech,policajt mi řekl to a toMnohdy informují byť nechtěně ,ale přece jen špatně.Takto platila za mne pojištovna 10000kč za poškozená svodidla,přípis o platbě za záchranáře jsem nedostal!(bylo to někdy v roce 99,ještě před platností nynějšího systému PR a zasahovalo družstvo hasiči a rychlá,samo poliši)
doplněno 16.03.13 13:30:To Laybor-řekl bych že nezáleží na tom co se stalo,závisí na výši plnění náhrad způsobené škody druhé či třetí osobě-čím vyšší plnění,tím víc seberou bonus nebo dají malus!
Jo to mi rekla policie taky. znacka byla informativni tabule zadna prikazova to sme resili,ale prej aspon 8 tis plus vyjezd hasicu 3500.
coz me dost zasahne kdyz musim kupovat okamzite novy auto abych se dostal do prace. hlasit budu hned v pondeli.
pokud neumru na vnitrni krvaceni dost me lidi desili,ze sem zanedbal navstevu lekare.
este otazka mam to jit ted nahlasit na tu pojistovnu jen s tim povrzenim o dopravni nehode? nic vic nemam .
sem s edival na formular na entu bylo by to jednodussi z tepla domova,ale vubec nevim co jak vypsat abych si nejak neuskodil tam same otazky jestli to byla moje chyba jestli sem jel moc rychle atd. aby me nedali cast zaplatit. teda moje chyba to byla ze... ale psat tam primo vysoka rychlost me prijde naprd
o všechny bonusy nepřijdete, ale bude Vám započtem malus. Klidně se může stát (mám to odzkoušené) že u stejné pojištovny Vám malus přičtou, ale v jiné pobočce, pojištovák co s tím umí, najde skulinku a malus nebude.
V ČR je 11 pojištovenm, obeslat je dotazem popřípadě kopií techničáku trvá 5 minut, pak vyhodnocení 10 minut, další dotaz jen několik minut.
To stojí za několik tisíc, co můžete ušetřit!
Je jen na Vás, kolik pojištoven oslovíte.
doplněno 18.03.13 13:00:Fiate, já nepsal volejte makléři, ale napiště pojištovnám. v druhém kole ještě větší slevy. Je to boj o zákazníky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.