Nejste přihlášen/a.
Zdravím chci se zeptat dnes jsem dokončil závěrečné zkoušky v autoškole na sk. B a C je mi 19 let jednalo se o združený výcvik zajímalo by mě co dostanu B je jasny ale stím C si nejsem uplně jistý protože C je nad 7 500kg a to je až od 21 let tudiž dostanu podskupinu C1 do 7 500kg 18let a až dovrším 21 let dostanu plnou skupinu C nebo jak to je? Děkuji
kde jste k tomu přišli?
V kostce - skupina "C" opravňuje k řízení vozidel s hmotností nad 3.5 tuny které nejsou určeny pro přepravu osob.
No to je první bota - udělat si řidičák a nevědět, s čím můžu jezdit.
S tímto řidičákem můžeš s autem skupiny "C" jezdit v případě, že toto nebude podléhat potřebě vlastnit profesní průkaz, který předpokládám nemáš. Tedy nemůžeš být řidičem náklaďáku z povolání. Můžeš s náklaďákem jezdit i v zaměstnání ale nesmí to být hlavni činnost (přesněji to vymezuje zákon, který jako držitel oprávnění "C" musíš znát)
Profesní průkaz můžeš dělat od 18-ti, pak bude dražší vstupní školení a bude v délce 260 hodin, pokud ti bude více jak 21 let, pak to školení má 140 hodin... na závěr děláš zkoušky teoretické a praktické.
Do svých 21 let můžete jezdit s s autem do 7500kg, od 21 let s autem od 3.5t do xxx t.
Pokud si doděláte E, a PPZŘ, máte možnost jezdit s autem C1 + E, nebo klidně i s tahačem + návěs.
doplněno 15.03.13 13:19:Pokud si doděláte E, a PPZŘ, máte možnost jezdit do svých 21 let s autem C1 + E, nebo klidně i s tahačem + návěs, poté můžete jezdit s vozidly pro sk. CE.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.