Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrdí destičky?

Od: brumovjan* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,nějak mě auto pomalu jede,sice mám nejnižší obsah,ale oproti dřívějšku to poznám...hlavně když hodím stupen 5.tak to ani skoro tu 90 km nedá...nevím,čím to můýe být?a za druhé,když už jsem tu 90 km dostal z auta,tak se třepal volant a něco dole drnčelo...zastavil jsem a z gumy u řidiče smrdělo a kouřilo se?prý drhnou destičky?děkuji za radu...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

No, to asi drhnou. Sundat kolo a brzdič, vyčistit, rozchodit v celé délce pohybu a dát zpět. Pokud už jsou destičky KO, tak dát nové.Kolo se musí točit volně hned po uvolnění brzdového pedálu.

brumovjan*
hodnocení

aha a jak to tak může jen začat,když jezdím už dlouho a nic?

kdy byla naposled měněna brzdová kapalina a hadičky?

Prostě se stane že se hadička přicpe, tlakem na pedál to promáčknete, ale "sama" se už přes překážku není schopna dostat zpátky a tak zůstane kolo zabržděné.

ar*

Sice nějak postrádám souvislost "přidřených" třmenů se zásuvkou na "220", ale dobrý.

doplněno 14.03.13 14:19:

Jen bych doplnil odpovědi, že nemusí být problém ve třmenu, ale může být už naleptaná brzdová hadička a nepropouští tlak zpět.

ladaadal*

To je pravda. A už se mi i stalo, že třmen chodil normálně, ale destička byla totálně zarezlá v něm. Prostě, chce to rozdělat a prohlídnou a pak dát do kupy to, co je špatně.

No po litru slivovice bych si to dokázal představit jako buben s paknama.*haha*

mowla*
hodnocení

2x

Po jízdě si zkontroluj teplotu kotoučů (sáhni na kotouč skrz disk, případně stačí sáhnout na disk) - pokud jsou žhavé, nevrací se ti pístky brzd - může být poškozená prachovka nebo pístky zarezlé - je potřeba je zkontrolovat, očistit, vyměnit prachovky a rozpohybovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]