Zdravim, máte někdo zkušenosti s firmami co vykupují auta? Nemyslim jen aaa... ale i jiné, na netu je takových firem dost. Jaké bylo jednání, nějaké problémy a jestli cena odpovídala realné hodnotě vozu? Děkuji
Reálná je v tomto případě taková cena, za jakou se skutečně prodá. Potom tomu rozumím tak, že jste jej za tuto cenu prodal a obě strany byly spokojeny.
Co se týká výkupu, většinou je to podvod na podvod. Většinou vás navnadí po telefonu, když přijedete je všechno jinak, ale nakonec hotové peníze prodávajícího zlomí a auto jim prodá. Můj odhad je-za auto v uvedené hodnotě 70tis. slíbí po telefonu 50tis. a nakonec dostanete po tahanici 20tis. Že by to někde bylo jinak moc nevěřím.
Jednou jsem se pokoušel o prodej auta ´výkupem firmou´ - oslovil jsem několik bazarů inzerujících výkup za "nejlepší ceny" (mimojiné i ´áčka´) a do jednoho jsem zajel (AutoESA - rodnej brácha ´áček´) - po telefonu nadšený hlas (sááákra - že by tolik chtěli zrovna tohle auto a nebo jsem já snad VIP ) slíbil 90. Po příjezdu na místo technik s nechutí řekl 55 - argumentace, že byla po telefonu slíbena cena jiná a nic jsem o stavu auta nezamlčel, nebyla k ničemu. Prostě 55 - a to mám být rád... (podobné auto na ploše bazar nabízel za 120). Tak jsem se nas*al a řekl, že si těch 55 můžou narvat do špic, že na takové jednání nejsem zvědavej (a zatímco technik žblebtal 60, 70, no - i 80 bychom mohli...), sedl do auta a jel pryč. Nakonec jsem ho prodal po 14 dnech přímo zájemci za 120.
donne
Zajímavý příklad, děkuji. Pravděpodobně zkusim zajet do áček, jen proto že je mám ve městě takže nikam daleko. Ale moc nadějně to nevidim. Radši si to nechám aby to stálo než to prodat hluboko pod cenou.
vlasatec*
Za tu cenu co ti.nabídnou aaa to prodáš vždycky a obratem přímému zájemci. Chce to napsat hezký inzerát a pěkně nafotit. Nejlépe se prodávávaji auta s textem se značkou "cena pevná"
matejlukyno
Zdravím, pak napiš na kolik Ti to v áčkách odhladli, celkem by mě to zajímalo. Jinak jaká je to kára?
donne
Jo napíšu ale dostanu se tam až nejspíš příští týden. Je to VW Bora tdi 2002.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.