Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc - v roce 2011 jsem prodala auto, odhlásila ho s tím, že si ho nový majitel na sebe přepíše. Dnes mi ale přišlo od ČKP, že musím zaplatit skoro 5 tisíc za období 5ti měsíců, kdy jsem již nebyla majitelkou vozidla.
Aby toho nebylo málo, při stěhování jsem ztratila kupní smlouvu Vždy vše mám uložené, ale tenhle doklad je pryč..
Nevíte, jestli mi vydají mi v registru vozidel osvědčení, kdy jsem auto odhlásila?
Začínám z toho být nešťastná, ČKP chce pouze kupní smlouvu, bez ní prý nemam důkaz, že jsem nebyla vlastník - nemohli byste mi poradit, jak z této situace ven?
Moc děkuji
Vendy, klíd, čkp jen straší...
kupní smlouva byla ústní, vozidlo jste odhlásila a vše je OK. Hlavně stále dokala jim elektronicky sdělujte, (třeba 10x), že nejste vlastníkem vozidla a nejste osobou povinnou. Pokud svoje tvrzení doložíte dokladem z evidence, nebo alespoň zápisem o kupci, máte vyhráno.
Ze zkušenosti, hlídejte si elektronicky průběh případu a 1x za 14 dní urgujte ukončení případu.
ICQ 55180641, skype: milancukrar
doplněno 12.03.13 09:03:Vendy, pokud mě večer seženete on line, třeba na skype, klidně Vám zašlu vzorky textů na obranu, a další podrobnosti.
Nebude te lehké se bránit čkp, ale spoustu lidí již vyhrálo, dokonce mám i rozsudek soudu, kde bylo vysvětleno, že vozidlo musí být pojištěno jen pokud se provozuje dle zákona 168/1999 §1 ods.2
Moc děkuji za informaci, malinko jste mě uklidnil - vždy jsme měla vše v pořádku a teď mi hrozí penálem a budoucím vymáháním.
Snad půjde získat ten výpis z registru, jelikož mě nenapadá, jak jinak dokázat, že jsem již auto nevlastnila - jejich chování mě dost děsí + že nemám tu kupní smlouvu..
Ještě jednou děkuji..
Já když jsem auto odhlašovala - což je trochu jiné jako prodávala, tak jsem na základě potvrzení z registru šla zrušit smlouvu na povinném ručení a mám od toho doklad. Nemáte něco podobného?
Vendy,
také jsem se dostal do samé situace. Navštívil jsem dopravní oddělení kde jsem vozidlo odhlašoval, zde mi ofotili velký TP. Taktéž jsem se stavil na pojišťovně kde jsem dostal potvrzení o ukončení pojistné smlouvy z důvodu prodeje vozidla. Oba doklady jsem naskenoval do PC a poté vyplnil na jejich stránkách dotazník a připojil v příloze oba dokumenty.Po 14-cti dnech jsem zavolal, kde mi potvrdili obdržení vyplněného dotazníku, s tím že budu písemně vyrozuměn. Za 5 týdnů jsem obdržel POTVRZENÍ o ukončení případu s tím, že se vymáhání úhrady zákoného příspěvku nepojištěných dle § 24c zákona č.168/ 1999 Sb. nepožaduje, s omluvou za vzniklé komplikace. Co se týče kupní smlouvy si nedělejte zbytečné obavy ani já jsem ji nenašel, nakonec to zákon ani nevyžaduje.
PS. Je to trochu utažené za vlasy, ale v dnešní době aby se vlk nažral a koza zůstala celá, nám nic jiného nezbývá jak ČKP pískají postižení skákají. Stěžovat si můžem tak akorát v lampárně na nádraží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.