Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlasit vozidlo bez spz a tp

Od: bobs* odpovědí: 4 změna:

Dobry den mam obrovský problém, prodal jsem vozidlo za 10000 kč a v té době k tomuto nebyla potřeba kupní smlouva, napsal jsem jen plnou moc k přepisu vozidla, zinkasoval peníze a vážený kupující vesele odjel. Až teď v lednu mi to začlo vrtat hlavou a šel jsem se zeptat na registr jestli je vozidlo přehlášeno a kmému údivu jsem zjistil, že dotyčný se tím vubec nezabýval a já jsem registrovaný majitel. A v tom to začalo jel jsem na adresu kterou jsem vyčetl z plné moci a zjistil že dotyčný neexistuje. Nemam vozidlo, doklady, ani spz. tak jsem šel na policii ČR. Ti se mi vysmáli dotyčný nic špatného neudělal, ba naopak já, což jsem už pochopil a velmi dukladně, přehazovali si mě z jedné služebny na druhou až jsem byl i na odboru dopravy, kde mi poradili sehnat si nelegálně doklad o likvidaci, nebo kupujícího udat za neoprávněné užívání vozidla. Tudíž zřejmě budu muset lhát, a opravdu ho udat protože jsem nesepsal s kupujícím smlouvu, čož zákony ČR dovolují. Pokud by vás napadlo jakekoliv řešení byl bych vám velmi vděčný. PS: že jsem král mezi všemi voly už vím

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

0x

Tak to je zapeklitá situacea pomůže Vám částečně jen podvod. Pokud ten člověk neexistuje, budete si muset napsat zpětně k datu prodeje fiktivní kupní smlouvu a tu pošlete pak na ČKP, až Vás obešlou. Co se ale bude dít až zjistí, že nikdo takový neexistuje je otázka-jestli nebudou penále požadovat opět po Vás. Je to dost možné. Ale je alespoň malá naděje. Nechat složitě vozidlo trvale vyřadit z registru se sice složitě také dá, ale to nelze doporučit, protože může ještě jezdit po silnicích a to by pak byl asi velký prů..., třeba při kontrole, nebo kdyby s ním něco provedl. Možná by bylo nejlepší jít na policii s tím, že Vám bylo vozidlo odcizeno včetně dokladů a že jste to ani nehlásil, protože nemělo valnou cenu, ale děláte to teď.

hodnocení

0x

Na prodej vozidla nemusí být ani teď kupní smlouva. Jaké doklady vám zbyly? Máte několik možností, několikrát popsané v rubrice automoto. 1) dopsat kupní smlouvu, 2) nechat vystavit duplikát a vozidlo odhlásit.

Vždy se najde řešení...

pepee
hodnocení

0x

kdy jste vozidlo prodal a dokážete zjistit jestli byla od roku 2004 na něm provedena nová STK..? Já bych auto regulerně odhlásil, pokud je na vás napsáno, pokud nový majitel na sebe auto nepřevedl, porušil tak on sám zákon (musíte přepis splnit do osmi dnů..). Proč se ptám na dobu je toto: pokud máte vozidlo u kterého nelze dokázat že jezdilo po komunikacích od roku 2004, kdy přišel nový zakon o ekologické likvidaci, tak stačí na odhlášení čestné prohlášení. Kde uvedete, že vozidlo bylo použito na náhradní díly a zbytek odvezen do sběru např. Pokud to nejde prokázat, tak musíte sehnat nelegálně papír o likvidaci a pak to jít odhlásit... Je možný, že se pak stane, že toho frajera chytnou a zabasnou že jezdí autem který není v registru, ale to je taky jeho problem, ptž má taky náky povinnosti. Smlouvu v ruce nemá a nákej papír s plnou mocí je neplatnej, když tam uved neexistující adresu... Možná bych provedl, dočasné vyřazení vozidla- depozit, ptž vám naskakuje penále pokud neplatí povinné ručení. Což se dá zjistit na adrese www.ckp.cz dle SPZ. Pokud se dít nic nebude, tak bych potom sehnel papír a šel to odhlásit trvale. Je totiž taky možný, že ted stím majitel někoho porazí nebo vytrhne bankomat z obchodáku a odnesete to Vy..! Nebo jen blbě zaparkuje a složenku zalepíte taky Vy! Obrana ve smyslu, že jste pujčil auto osobě blízke, tudíž jí nemusíte nahlásit, je písničkou minulosti co vím dle nových zákonů.Bude trochu těžký to udělat, když nemáte velký TP, ale postup je možný.

1.dojít na registr stím že chcete auto odhlasit trvale nebo dočasně, ale že nemáte nic z dokladu že jste je ztratil...stačí napsat čestný prohlášení a zaroven zažádat o vystavení duplikátu velkeho TP.

2. sehnat papír o eko likvidaci...(jeli potřeba jak sem psal..)

3. pokud budou chtít vidět platne povinne ručení pro vjmutí t registru (záleží na uředníkovy a jeho náladě), tak myslím že jde u český poj. to napsat na měsíc zhruba za 200kč...

4. pak to všechno vzít a dát jim na okýnko a prostě zrušit... ještě po vás budou chtít SPZ-ky a OTP, ale nato vče musí stačit čestné prohlášení, že byli ztraceny...

takhle bych asi postupoval... lze to odhlásit..jen to je blamáž přes uředníky...a věřte že nejste jedinej kdo je v tomto průšvihu..

To je asi vše...pokud budete mít ještě dotaz, zkusím odpovědět...ale taky nevím vše...

Hodně zdaru a dejte vědět jak jste dopadl...

PP

Bobši, dělejte co uznáte za vhodné, ale pepe nepíše pravdu. Má právo to napsat, ale mýlí se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]