Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a za kolik zrušit vozidlo?

Od: juli* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,chci se touto cestou zeptat kolik zaplatím za zrušení vozidla na úřadě,když už papír o ekologické likvidaci mám.Měla jsem favorita,a tet nevím jestli mne nezrujnuje poplatek na úřadě za zrušení u nich v evidenci vozidel.Ví někdo kolik si musím sebou vzít peněz?Děkuji za odpověd.Juli

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tex*
hodnocení

2x

nikde nečtu, že by auto bylo v převodu na paní.

Takže:

běžte na úřad s RZ, TP, ORV a dokladem o ekolikvidaci a zde auto trvale vyřaďte - BEZ POPLATKU.Pak se stavte na pojišťovně, a zde sdělte, že jste auto trvale vyřadila, aby pojišťovna ukončila pojištění.TP pak pečlivě uložte - je docela možné, že budete muset někdy v budoucnosti dokazovat ČKP, že jste auto trvale vyřadila. Poslední věta zní trochu nelogicky, to uznávám, ale realita, a zejm.chování ČKP je bohužel někdy mimo chápání. Prostě ten TP schovejte.

Tex

nu*
hodnocení

1x

trvalé vyřazení se podle zákona 634 o správních poplatcích NEZPOPLATŇUJE

hodnocení

1x

Zrušení (trvalé vyřazení z provozu) ke ZADARMO!

14dnů zpět jsem rušil ibizu na čestné prohlášení (neexistuje od roku 202?3?) a neplatil jsem nic ,při rušení na ekolikvidyci nwn ale na zánik využití jsem taky neplatil.

erikch*
hodnocení

0x

pokud máte papír o likvidaci,tak 800,- jakože za převod,ačkoli v reálu nic nepřevádíte...,jsme prostě v čechách a každý sebemenší úřední "výkon" je po zásluze pro občana zpoplatněn...

jeniik*
hodnocení

0x

Mám takový dojem že poplatek za vyřazení vozidla z evidence se neplatí,tedy poplatek je 0,-Kč.

doplněno 11.03.13 12:51:

povinne-ruceni-porovnani./...

doplněno 11.03.13 12:58:

Čerpal jsem z výše uvedené stránky:

Trvalé vyřazení vozidla:vypnit: Žádost o vyřazení vozidla, k tomu: velký a malý technický průkaz, doklad o ekologické likvidaci vozidla.

erikch*

jsme v čechách-za všechno se (až na pár světlých vyjímek-což ovšem není tento případ)platí...

doplněno 11.03.13 13:04:

jasný,ale praxe úřadů je taková,že oni provádí (zpoplatněný) "zápis" do registru (za 800,-) u vozidla...

jeniik*

Je možné že se to změnilo, člověk nikdy neví*nevi*. Kdybych si nebyl jistý, tak další možnost jak to zjistit je zavolat na nejbližší úřad evidence vozidel a zeptat se kolik si mám vzít pěněz na trvalé odhlášení vozidla.

doplněno 11.03.13 13:17:

Nebo spíš trvalé vyřazení vyzidla.

hodnocení

0x

odpověď od kolegy Erikcha mě překvapila...

vyřazení vozidla je zadarmo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]