Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvodový řemen a kladky u Renault Thalia ben

Od: odpovedi* odpovědí: 8 změna:

Kdy jste si nechali měnit rozvodový řemen a napínací kladku u Reanult thalia? V SK píši 5 let a nebo 120 tisíc km.Já mám thalií 6 1/2 ruku a najeto 70 tisíc.V servisu mě řekli,že ale zatím nemusím spěchat s výměnou.
Dík za tipy

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Jednoznačně dejte na intervaly výměny stanovené výrobcem motoru a ne na rady servisu. V tomto případě bych rovnou změnil servis, nevíte jakého překvapení by jste se dočkal příště. Třeba čekají ažse motor potká a oprava bude dražší a pro ně i výhodnější.:)

erikch*
hodnocení

0x

v serisu vám mohou říct cokoli-oni vám grátis nic dělat nebudou(jakože shánět hlavu,ventily atd.,pokud by se to "potkalo")...Takže to zbytečně "neodkládejte"...,proto se uvádí údaj jak časový(5let) nebo "opotřebování" 120 tkm-a podle toho co nastane dřív...

hodnocení

0x

kladka a řemen a pumpa teda jestli je u thalie pod rozvodama není tak drahá aby to nestálo za výměnu, poškozený motor je výrazně dražší*frajer*

ladaadal*
hodnocení

0x

Držel bych se pokynů výrobce. Když se ti to potká bude to mnohem dražší a servis ti jistě nepřidá ani korunu.

andel*
hodnocení

0x

Thalie 7letá, najeto 40k km. V servise nám říkali, že je to brzo na výměnu, ale po výměně se divili v jakém hrozném stavu řemen byl.

za kompletní výměnu rozvodú dáte i s prací tak 4500kč a materiál není žadný šmejd

doplněno 11.03.13 15:08:

na 1,4 mám napsáno další výměna za 80 tisíc km

odpovedi*
hodnocení

Tak už jsem se objednal.Rozvodový řemen,kladky,vodní čerpalo + práce 6000 kč.To je snad dobrá cena.Sice se mě to moc finančně nehodí,protože jsem bez práce a hledám ji.Ale zase si,ale nekokáži představit kdyby mě auto kleklo,tak bych vůbec neměl šanci do práce dojíždět,kdyby byla mimo moje bydliště.

Všem dík za rady.

Rozhodně jeto lepší volba než potom bědovat já jsem taky nechtěl rozvod udělat musel jsem nato dát své vydřené odměny ale nakonec jsem ho nechal vyměnit a mam klid :( holt jeto auto které člověk musí udržovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]