Nejste přihlášen/a.
Dobrý den měl bych otazku... Známy měl na úvěr auto a nemohl ho zplacet tak ho pujčil kamaradovi ktery dale uver platil ale neudelal se žádný převod.. teď auto stoji u něj a nechce ho vydat .. vše se řeší přes policii ktera chce podepsat papíry o přejimce vozidla.. a otazka je Známy je mimo Čr proto já mam plnouc moc ve zneni Vlastník xxxx zplnomocnuje mně k vyzvednutí a převpravě vozidla... a jde mi o to kdyz mam plnou moc ho vyzvednout a podepisi prevzeti vozidla .. jestli potom nebudu zodpovedny třeba za neplacený uver nebo za ruzne dluhy u pojistovny..
Díky za odpověď
zmocněnec jedná jménem zmocnitele, tedy vše co uděláte uděláte jménem toho kdo vás zmocnil...pokud jste zmocněn k převozu auta, odpovídáte za převoz auta...pokud jste se smluvně zavázal platit úvěr, jste odpovědný za placení úvěru...
Pokud známemu nevěříte a máte nějaké podezření, pošlete ho do p**ele...
Alespoň vidíte jak různí socani bez jakéhjololiv právního vědomí zaměstnávají svými občanskoprávními vztahy naší policii, která stejně nic nevyřeší
díky za rychlou odpověď mám zmocnění na převzetí a převoz auta.. tak tedy mužu s čistým svědomím podepsat papír těm chlupatým =D.. tady nejde že bych nevěřil ale spíše o zbytečné potahovanice ... na to nemám čas .. díky
já nevím co je v tom zmocnění napsáno, ale právní účinek to má jako kdyby to provedl ten kdo zmocnění vydal, podívejte do občanského zákoníku
Za úvěr odpovídá ten kdo podepsal úvěrovou smlouvu, a zapůjčení auta za to že někdo po jistou dubu bude hradit splůátky je smlouiva mezi účastníky dohody...
No a co na takové šachy úvěrová společnost?
doplněno 09.03.13 13:08: pak nepíšu ale neudelal se žádný převod...
on ani nejde, vlastník nemá TP
uverova spolecnost s tim nema nic spolecneho... ta o tom ani nevi.. pac uver je psany na vlastnika ktery auto nemohl splacet a dal ho kamaradovi ktery penize na uver posilal puvodnimu vlastnikovi tudiz auto se splacelo... a ted kamarad uver nechce platit tak puvodni vlastnik si auto vyzaduje z5 .. auto i uver je psany na nej.. takze ma pravo si ho z5 vzit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.