Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o názory, rady a vlastní skušenosti pro které z aut se rozhodnout Ford C-MAX, nebo Volkswagen TOURAN
Zajímá mě, který vůz je spolehlivější, pohodlnější, levnější (náklady na opravy) a lépe se řídí. Ale budu rád za každý Váš poznatek.
Díky malému ujetí km cca 5 000 ročně, mám zájem o benzínový motor 1.6 a stáří automobilu od roku výroby 2006.
Jiné značky mě nenabízejte. Chci se rozhodnout mezi fordem a volkswagnem.
Všem moc děkuji a snad mě pomůžete se rozhodnout.
nakonec si stejně koupíte bouranou plečku v českém bazaru, se stočeným tachometrem...tak o čem chcete vést diskusi...
No jo no.Z čeho si chcete tady vybírat.Možná zkusit mobile.de .Tam snad nebudou stačené tachometry.
C-MAX -
Touran se při testu Auto Bildu málem rozpadl - Do nájezdu 100 000km byl 18x v servisu , samozřejmě záleží kus od kusu ale za mě C-MAX.
už jen design(ačkoli je to hodně individuální)-když stojí C-max a Touran vedle sebe,který vypadá líp(má řekněme charisma)...?
To máš pravdu s tím designem, Ford má slepé designery. Hlavně vnitřek je extratřída. Jinak já bych nebral ani jedno, krabicojdní auta (MPV a pod.)nejsou mým gustem. Hlavně bych chtěl vědět, co je na nich tak přínosnýho proti běžným karoseriím. To, že je víc místa kolem hlavy? Že je to vysoký na úkor spotřeby a jízdních vlastností? Nebo jen proto, že je to takzvaně v módě?
Laybore, nono, a pak jsi se probudil a měl ruku v nočníku viď. Nebyl tam náhodou 20x, já bych za to moc nedal, že to tak bylo!
doplněno 11.03.13 21:44:Laybore, ty chudáku, nadávat di jde, když sedíš na druhym konci republiky, mít tě po ruce, tak tě vystřelím na jednu ránu pěstí z bot!Jseš zamindrákovanej vesnickej balík, sociál, co haní všechno na co nemá. Spláchni se do hajzlu.
Laybor má pravdu, jen ten Touran tam byl hlavně pořád kvůli motoru 2,0TDI to je opravdu nepodař
Omezit se jen na 2 značky a stát se bazarovým kovbojem, no nevím. Ani koupě auta z německa není zárukou kvality - trh s auty tam začali ovládat turci a ti prodají jakýkoliv šmejd. Za mě jedině nové auto. Velikosti Tourana od jiné značky lze sehnat nové tak od 220 tisíc. 7 míst, se zárukou, bez investic. Bez ušmudlaného interiéru po kdovíjakých lidech. Bez nepříjemných zjištění, jako třeba že auto bylo vyhořelé, silně bourané, má mechaniku z nějaké mrtvoly, že má zoxidovanou elektriku a všechny senzory, korozi.
Prostě jít při dnešních cenách nových aut do pochybné ojetiny, to je asi o ničem.
Jenže ono to má vždy rub a líc Někomu stačí auto typu Dacia, kterou asi za těch 220tis. Kč novou seženete, sice tam bude jen rádio, ale budiš. Někdo má pak jiné nároky, a zy tyto peníze je pak luxusně vybavený Ford (případně VW), sice cca 4 roky starý vůz, ale s porovnáním s Dacií, o 5 tříd úplně jinde
Přesně tak, když budu chtít dacii, tak se tady nebudu o tom s nikym bavit, ale já chci pohodlný rodiný vůz, který využiju hlavně na dovolené a vílety.
A na nový ford, nebo volkswagen fakt nemám
Taky hlasuji pro C-max, jednoznačně! Sám jsem si ho pořídil, jsem s ním velmi spokojen.
BTW - menší epizodu s Yarisem mám též za sebou - v jednom bazaru nám prodejce zkoušel vnutit Yaris Verso - no, prostorný vcelku je, ale rohodně to není rodinný vůz, podvozková platforma je prostě z ,,nákupní tašky´´ což je kategorie, kde je Yaris doma. C- max je na podvozku Focuse, stabilita vozu a jízdí vlastnosti jsou podstatně lepší.
Požadavky na bezpečnost se pořád zpřísňují, takže auto které má dnes "ubohé" 3 hvězdičky by jich mělo před 4 roky třeba 5. Takže starý "změklý" Touran na tom bude zhruba stejně jako nová Dacia. Nejsem prodejce a nikomu Dacie necpu, ale svezl jsem se v Lodgy a musel jsem uznat, že jízda byla lepší než v jakékoliv podobně drahé rozhrkané ojetině. Btw. strejda má MCV, což je sice šeredný jezevčík, ale bez problémů s ním tahá těžký vlek. Zatím neměl jedinou závadu.
Nejlepší bude když si pořídíš obě tato auta a objektivní zkušenosti získáš sám...sem píší především prodejci ojetých aut, snaží se přitom přiklášlit bourané polepené plečky, které mají zrovna v nabídce...
no a až zavrhneš toruana i maxe, pořiď jsi sportovního yarise, ten je bezrpoblémový
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.