Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda v oleji, výměna oleje?

Od: lipak odpovědí: 3 změna:

Zdravím,potřeboval bych poradit.Minulý měsíc sem zjistlil,že pod autem (fiat punto r.v. 1994) byla louže oleje,tudíž sem ho odvezl do servisu a tam diagnostikovali prasklé těsnění pod hlavou.To vyměnili,auto šlape,nepřehřívá se,vše celkem v poho.Jen když jsem se jich zeptal,jestli vyměnili i olej ( oprava 3500,-) tak mě řekli,že není třeba,že ten je čistý,že když u těchto aut praskne těsnění,tak se nestává,že by voda šla do oleje,ale je to vždy naopak.Nevím,myslel sem,že je potřeba měnit olej vždy s výměnou těsnění.Dnes jsem ještě zjistlil,že mám pod víkem takovej ten žlutej maglajz,ale voda z nádrže neuniká,navíc to má takovej divnej zvuk a trošku i smrdí.Co si o tom myslíte,mám to vyměnit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

při sundání hlavy motoru se automaticky musí dát nové těsnění,šrouby hlavy a vyměnit olej-každý mechanik tohle ví(měl by)...Takže olej stopro nový...(samozřejmě i filtr,ale to je jasný)

ar*
hodnocení

2x

Pokud měním těsnění pod hlavou, dávám vždy nový olej. Sice se soustava vypustí, ale v kanálkách vždy nějaká voda zůstane a při sůndávání hlavy se může dostat do oleje. Že se to u těhle aut nestává, to vám řekli pěknou hovadinu, ono nezáleží jaké je to auto, ale kde to těsnění paskne. Jednou jde vda do oleje, podruhé zase olej do vody a potřetí jdou do vody jen tlaky a olej i voda jsou "čisté". Přesto bych ten olej vyměníl, voda dokáže olej hodně degradovat.

doplněno 08.03.13 20:29:

Zapoměň na označení polosyntetika, syntetika a minerál, to už neplatí. Důležitá je předepsaná specifikace oleje (klasifikace) Pro tvůj motor bude vyhovovat olej, který splňuje ACEA A3/B4, což ten Mogul 10w40 splňovat asi bude.

Fiat má předepsanou Selenii, ale značka není až tak důležitá, hlvně když to není nějaký "omastek" z hypermarketu.

lipak
hodnocení

diky moc za rady...jinak co se tyce oleje,ktery bych tam mohl dat,je to jedno?Mel by byt polosynteticky,ted tam byl omw 10w40,takze kdyz tam hodim treba mogul 10w40,ktery mam doma,bude to v poho?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma voda v oleji

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]