Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám malý techničák

Od: ruskaruleta* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

koupila jsem auto bez přepisu od člověka, který není zapsán ve velkém TP. Bohužel k vozidlu nemám malý TP - jen velký - s odůvodněním, že on ho již také nedostal. Proto s sebou raději vozím i kupní smlouvu. Jak velký problém to je? Potřebuji tento měsíc udělat STK, ale prý mi ji bez malého TP neudělají. Vím, že to byla chyba, ale auto jsem nutně potřebovala a v mé cenové relaci se jiné v tu dobu nepohybovalo.

Měl by někdo radu prosím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

kam ty lidi dávají hlavu.

Na kupní smlovu není dovoleno jezdit. Jelikož nejste v registru uvedenem dopouštíte se opět přestupku, se sankcí značně vysoké.

Vy budete mít více problémů, páč to vozidlo musíte na sebe dohlásit...

Ve velkém techničáku je poslední osoba uveden kdo? S tím člověkem si musíte udělat kupní smlouvu, a dokončit převod na sebe..

Podle mého názoru Vám TK udělají i bez malého techničáku. Pak na evidenci udělají nové osvědčení...

doplněno 08.03.13 13:02:

Hlavně udělajte technickou na VAŠE JMÉNO!

mowla*
hodnocení

0x

STK neudělají bez "velkého techničáku", malý potřeba není - na základě TP a STK je vystaven nový "malý techničák" - OTP...

buss
hodnocení

0x

Rada je, mít mozek. Řidič ví, že na KS se nejezdí. Takové auto bych nekupoval, má vadu. V každé STK je vyvěšeno, co je potřeba, popř i na jejich webu, vč. ORV. Některé vyřizují i duplikáty.

nu*
hodnocení

0x

STK bez malého techničáku neuděláte, máte ze zákona předložit oba...TP budete mít na 30 dnů a pak jste skočila

stirecek*
Ale ušetřila...

erikch*
hodnocení

0x

jen tak mimochodem,můžeme sdílet info o jaké jde konkrétně auto a za kolik bylo(koupeno)...?

menafbr
hodnocení

0x
Moc tomu nerozumím... Vy jste koupila auto od někoho, kdo ani není majitel (papírově) a kterej ještě řekne, že nemá malý techničák, protože ho nedostal? Moc to teda nechápu. A jak to na sebe na registru budete přehlašovat, tak jako sfalšujete plnou moc toho, kdo je ve vel. TP? Protože na zakladě smlouvy, kde vám to prodává jakýsi člověk, který není nikde veden to asi těžko přepíšou... Nějak mi to smrdí, já bych na to asi odvahu neměl takhle kupovat auto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]