Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké pneu koupit na léto?

Od: pneumatiky30 odpovědí: 13 změna:

Zdravím, chci se zeptat, blíží se doba koupě letních pneu. Potřeboval bych poradit, jaký budou ty nejlepší pro letošní letní sezonu. Nevíte, nemáte přehled o nějakých? Jedná se o rozměr 205/55/R16...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Jakékoliv od známých výrobců v podstatě jsou zárukou kvality sami o sobě.

laybor*
hodnocení

0x

Michelin Primacy HP

Dunlop SP Sport Fast Ressponse

Continental Conti Premium Contact 5

Pirelli P7 Cinturato - lze jet i po defektu

Barum Bravuris 2

nic lepšího není, vše v udaném rozměru

*hej* Pirelli cinturato P7 mam taky akoráde v 17 palcech *placni* zrovna minulý týden sem je nasadil na auto a Hluk,Spořeba(na to že to jsou 17 a 225/45) , brzdný učinek naprosto vynikajicii na 1* *pivo* mohu jen doporučit a neprohloupíte *tanec*

mirex*
hodnocení

0x

Vůbec bych neopominul Bridgestone Turanza ER300 205/55 R16 91V.

Bridgestone Turanza ER300 mohu taky jedině doporučit, jezdím na nich už asi 4 roky na všech autech a držej parádně.

rekis*
hodnocení

0x

Tak Continental Conti Premium Contact 5 nebrat, jsou sice vítězem loňského testu,ale já na nich najel jen 10 tisíc kiláků a to nejezdím jako kokoti se šiltovkou vleže,tudíž nebrzdím a nerozjíždím se jako prase. Tu samou zkušenost má víc známých. Za cenu 100 E za kus se dají pořídit snad trvanlivější gumy...

já bych měl i ty bravurisy strach nazvat kvalitní gumou...

gocars*
hodnocení

0x

Michelin energy saver, guma která stále vydrží nejvíc km... ;)

erikch*

nedávno jsem sledoval na Discovery dokument o výrobě těch obřích důlních nákladáků Caterpillar,které se nesmontované převáží sem a tam po Státech a Kanadě a nakonec celé jednou do břidlicových dolů v Kanadě...,podstatná je hmotnost(necelých 700 tun) a schválně pouze jaké pneu měly podvalníky,na kterých je vozili tisíce km-žádné GoodYeary,Pirelli,Micheliny a nevím co ještě češi považují za nej pneu,ale korejské Kumho...(myslím,že tohle je jedna z reálných situací,které mají vysokou vypovídací hodnotu-těžko si při přepravě takovýhle hmotných nákladů mohou dovolit "měnit pneu" někde naložení na silnici)...Osobně jsem po x letech všelijakého testování a zkoušení všeho možného letního obutí zůstal u japonských Toyo nebo holandské Vredesteiny (co zrovna za jaký peníz seženu),podotýkám,že se často a rád opravdu svezu a nic krom pneu mně na silnici nedrží,takže vybírám velmi pečlivě

buky*

Nevím, co společného má osobní auto a Caterpillar, ale Kumho byl jeden můj úlet v nákupu pneu.Kumho ecsta 205-55-16. Na suchu jsem byl nadšenej, ovšem do tý doby, než začlo pršet. Na dálnici v silnějším dešti auto plavalo, jízda max 90, hrůza! Ostatní kolem jeli jako nic, já byl úplně vyvalenej- gumy na zabití. Další rozčarování přišlo v podobě životnosti,protože vzorek mizel doslova před očima. To bylo poprvé, co jsem se těšil, že to brzy vyhodím. Nikdy víc tuhle hrůzu na auto nedám!

ladaadal*

Já hlavně nechápu, jak můžeš srovnávat pneu na osobák a pneu na Jumbo. I když mají stejný název výrobce, jedná se o úplně jiné fabriky, pod jiným vedením a s jiným systémem kontroly kvality. Nemá to spolu nic společnýho krom toho názvu. A to u skoro všech výrobců. Tak velkou fabriku nikdo nemá, aby se do ní vešly linky i s tech.zázemím pro oba typy výroby.

erikch*

srovnání bylo praktickým,asi nejnáročnějším možným,použitím dané značky s konkurencí-ty Kumha nebyly na tom obřím Caterpillaru,ale na podvalu,který je převážel..,podle mně to o mnohém vypovídá(proč přepravci nepoužívají třeba Micheliny apod.,asi proto,poněvadž se jednoduše neosvědčily)-ale je to samozřejmě každého věc,osobně jsem Kumha zažil akorát na dovezené Sportage,se kterou jsem byl zkoušet i trošku zablbnout v terénu(a držely)-jinak za mně na osobák letní Toyo a Vredestein...

nu*
hodnocení

0x

jak můžete cokoliv srovnávat, když je náš trh plný falešných pneu z číny...lidé co nemají peníze pomalu na jídlo nakupují značkové "michelinky" za 999 na internetu, když je po 5tis km sjedou, celá léte je pomlouvají

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]