Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, blíží se doba koupě letních pneu. Potřeboval bych poradit, jaký budou ty nejlepší pro letošní letní sezonu. Nevíte, nemáte přehled o nějakých? Jedná se o rozměr 205/55/R16...
Michelin Primacy HP
Dunlop SP Sport Fast Ressponse
Continental Conti Premium Contact 5
Pirelli P7 Cinturato - lze jet i po defektu
Barum Bravuris 2
nic lepšího není, vše v udaném rozměru
Tak Continental Conti Premium Contact 5 nebrat, jsou sice vítězem loňského testu,ale já na nich najel jen 10 tisíc kiláků a to nejezdím jako kokoti se šiltovkou vleže,tudíž nebrzdím a nerozjíždím se jako prase. Tu samou zkušenost má víc známých. Za cenu 100 E za kus se dají pořídit snad trvanlivější gumy...
nedávno jsem sledoval na Discovery dokument o výrobě těch obřích důlních nákladáků Caterpillar,které se nesmontované převáží sem a tam po Státech a Kanadě a nakonec celé jednou do břidlicových dolů v Kanadě...,podstatná je hmotnost(necelých 700 tun) a schválně pouze jaké pneu měly podvalníky,na kterých je vozili tisíce km-žádné GoodYeary,Pirelli,Micheliny a nevím co ještě češi považují za nej pneu,ale korejské Kumho...(myslím,že tohle je jedna z reálných situací,které mají vysokou vypovídací hodnotu-těžko si při přepravě takovýhle hmotných nákladů mohou dovolit "měnit pneu" někde naložení na silnici)...Osobně jsem po x letech všelijakého testování a zkoušení všeho možného letního obutí zůstal u japonských Toyo nebo holandské Vredesteiny (co zrovna za jaký peníz seženu),podotýkám,že se často a rád opravdu svezu a nic krom pneu mně na silnici nedrží,takže vybírám velmi pečlivě
Nevím, co společného má osobní auto a Caterpillar, ale Kumho byl jeden můj úlet v nákupu pneu.Kumho ecsta 205-55-16. Na suchu jsem byl nadšenej, ovšem do tý doby, než začlo pršet. Na dálnici v silnějším dešti auto plavalo, jízda max 90, hrůza! Ostatní kolem jeli jako nic, já byl úplně vyvalenej- gumy na zabití. Další rozčarování přišlo v podobě životnosti,protože vzorek mizel doslova před očima. To bylo poprvé, co jsem se těšil, že to brzy vyhodím. Nikdy víc tuhle hrůzu na auto nedám!
Já hlavně nechápu, jak můžeš srovnávat pneu na osobák a pneu na Jumbo. I když mají stejný název výrobce, jedná se o úplně jiné fabriky, pod jiným vedením a s jiným systémem kontroly kvality. Nemá to spolu nic společnýho krom toho názvu. A to u skoro všech výrobců. Tak velkou fabriku nikdo nemá, aby se do ní vešly linky i s tech.zázemím pro oba typy výroby.
srovnání bylo praktickým,asi nejnáročnějším možným,použitím dané značky s konkurencí-ty Kumha nebyly na tom obřím Caterpillaru,ale na podvalu,který je převážel..,podle mně to o mnohém vypovídá(proč přepravci nepoužívají třeba Micheliny apod.,asi proto,poněvadž se jednoduše neosvědčily)-ale je to samozřejmě každého věc,osobně jsem Kumha zažil akorát na dovezené Sportage,se kterou jsem byl zkoušet i trošku zablbnout v terénu(a držely)-jinak za mně na osobák letní Toyo a Vredestein...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.