Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení

Od: kellyn* odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu..Při koupi auta jsme ihned neprovedli přepis na nového majitele,pouze přihlásili auto na povinné ručení.V době,než došlo na převod bylo auto rozmontováno a motor dán do opravy.Souhrou náhod došlo k finančním potížím a auto je stále v rekonstrukci,poněvadž oprava byla dosti nákladná.Chtěla jsem dát tedy značky do depozita,ať nemusíme zbytečně plati,když prakticky nejezdíme.Na odboru dopravy mi řekli,že aby auto dočasně odhlásili,musí být přepsáno na nového majitele.Nastává patová situace a zapeklitost našich zákonů.Jak mám s autem dojet na ověření VIN kodu na STK,když bez toho mi ho vlastně nepřihlásí?Může mi někdo poradit,jak se z toho právně vymotat a neplatit tisíce za povinné ručení?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

A co to tak depozitovat původní vlastník?

kellyn*
hodnocení

Původní vlastník je neznámo kde...a i kdyby byl ochoten,kdo mi pak zaručí,že ho najdu,až budu chtít auto přihlásit

nu*
hodnocení

0x

absolvovat evidenční kontrolu, auto přihlásit a současně dočasně vyřadit..to je jediná zákonná cesta...dočasně vyřadit to mohl původní majitel, který mohl současně auto odhlásit na vás...na tom jste se měli domluvit...je hloupé rpzebrtat auto ap pak s evymlouvat na zapeklitost zákonů, měla jste sem napsat předtím...na úřadu jsou telefony, těch 10 korun zas volání před rozebráním by vás nezabilo...rozhodně méne než měsíc zbytečného pojištění

Při EK se kontroluje typ motoru, auto bez motrou bude mít evidenční kontrolu nevyhovující...

Takže smontovat motor, nastrojit auto a šup s ním na STK, případně s ena STK domluvit, ZA JAKÝCH PODMÍNEK je tehnik STK schopen udělat EK tak, že si k autu dojede

hodnocení

0x

kellyne, chybu hledejte jen u sebe.

Auto je v jakém stavu? rozebráno na ... co hodláte dělat s autem nadále?

na sladko auto smontujte, dovezte na evidenčku a dohlásit na sebe a pak značky do depozita...

hodnocení

0x

Když technik dostane něco do kapsy určitě si bude vědět rady.Vždyď se nejedná o STK. Do té doby to pro něj bude velký problém.

mrazakk*
hodnocení

0x

To je prekérní situace, to máte pravdu. To povko je drahé už samo o sobě, ještě navíc u auta, kterým nejezdíte. Já jsem nebyl spokojený u kooperativy a přehlásil jsem své i manželčino auto ke Slávii. Řešili jsme už i plnění a dopadlo to v pohodě. Tak držím palce, ať se nějaká ta mezera najde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]