Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do práce na motorce nebo autem vs náklady

Od: martinxx1 odpovědí: 14 změna:

Zdravím chci se zeptat zvažuji že bych si na ježdění do práce cca.60km deně pořídil moto místo auta zajímá mě jestli se to finančně vyplatí(spotřeba opravy atd.)V autě mám už cca 50 000kč včetně pořízení auta tak co myslíte prodat auto a tak za 10-15000kč koupit nějakou moto?

moto mají nižší spotřebu ale o kolik?povinne i servis?Musel bych si ale udělat ŘP,na moto mám jen na auto,nebo si mám nechat auto?Čeká mě ješte oprava převodovky za 5000kč pak brzdy 4000kč a povinné 3500kč ale už budu mít auto komplet v cajku tak nevim jestli ho mám dát pryč nebo ne praci zatim mám ale chci jinou ale to už bych nějakej dopravní prostředek potřeboval teď zatim nepotřebuji ale řízení me baví tak fakt nevim a peněz taky neni moc:(

Díky za rady

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

kup si skutra 125 , je ted za par korun , a na jare a v lete dost usetris , v zime to zazimujes /nebo jak prsi/ a jezdis autem. Rozhodne nevim co budes delat az bude bourka , prutrz mracen , nebo mraz bez auta. Ale u tebe prece jen lepsi dat karu do cajku a neresit vic. U skutru usetris jen za palivo.

hodnocení

0x

motorka je dobrá alternativa k autu, ale auto je univerzálnější. Co budeš dělat v zimě?

Koupí motorky to začíná, dál počítej 20tis za vybavení (helma, hadry)... spotřeba u 600vky by mohla být 5-6,5l/100km když to nebudeš moc honit. Tak si to spočítej. Ale osobně mi to vychází líp na tvé současné auto.

Něco jiného by byla amortizace, že u motorky budeš tratit méně, ale to tě určitě teď netrápí. Také servis by byl u motorky do budoucna levnější než u auta, ale myslím, že řešíš aktuální stav a ne dlouhodobou investici.

cobrakx
hodnocení

0x

Rozhodně neprodávat auto, do kterého jste už nasypak tolik peněz, jak říkáte. Nechejte si ho a jezděte, dokud se Vám nerozpadne. To je totiž škoda. Co je to za auto? Možná bych si k tomu autu být Vámi koupil ještě skútr 125cm3 a měl bych vystaráno.

hodnocení

0x

auto opravit nechat jezdit na motorku bych zapoměl je na tom zima nedá se jezdit za každýho počasí a to nemluvím o pohodlí a bezpečnosti :)

ladaadal*
hodnocení

0x

Motorka je fajn, ale pro tebe to nebude z několika důvodů:

počasí - na motorce nepořídíš jezdit denodenně za každého počasí. Na 60km stačí déšť a horší oblečení a seš promočenej a zmrzlej.

nevím jestli je těch 60km tam i zpět nebo jen jedna cesta, ale při této vzdálenosti se na 125 zblázníš, protože to nepojede, ale spotřeba 2-4l dle typu, vyýrobce, konstrukce a pod. Na tuhle vzdálenost by byla lepší už 500-800, ale tam je zase spotřeba 5,5-10 podle podobných parametrů, takže na tohle bych ti doporučil dát dohromady to auto.

skutr 125 , 70km uplne v pohode , je pravda ze po jakych silnicich jezdi ... pokud je to tam i zpet 60km tak to neni problem , super spotreba. pokud by chtel jak rikate 500-800stovku tak to radeji at jezdi autem , tam bude mit nulovou usporu

buss
hodnocení

0x

To chce tužku, papír, hlavu a počíítat.

martinxx1
hodnocení

No tak asi jste me přesvedčily přes léto by auto stalo na ulici a to je mi líto 60km by to bylo tam a zpet a určitě bych chtěl aby ta motorka jela minimálně 90km/h

Tak to si nechám to auto,myslel jsem že motorkou ušetřim ale jak vydim tak ne to auto bych určitě za tu cenu neprodal(seat ibiza 1.4i 44kw 1997)

nu*
hodnocení

0x

mám skůtra 500 ccm a žere 3,8-4,5 litru, skůtr 200 ccm asi 3,8 litru...yarisem se dá jezdit za 5 litrů, i když prší a sněží

už zase ten yaris? jak jsem vam kvuli němu psal do pošty, tak jsem se ani nedočkal odpovědi... jinak kámoš má kawu 500 a bere to 4,5.. akorat nevim tedkom přesný typ.. ale bohatě by to stačilo od toho je alternativa tuším honda 500CB

hodnocení

0x

Souhlasím s ostatními...motorka se sice zdá levná, ale není. Navíc má ještě další negativum oprati autu a to je oblečení, ono to taky pár minut zabere než se člověk oblékne. Do auta skočíte v tom v čem jdete do práce.

A ještě k té ceně, za 15tis bude stejně něco staršího a olítanýho, takže další investice přijdou.

gocars*
hodnocení

0x

Navíc na motorku nevezmete další 3 nebo 4 lidi ;)

sanyo*

Motorku na takovou trať bych vůbec nekupoval. Přišel by jste na to hned první den jízdy do práce, celý promočený a zmrzlý. Největší riziko je následek tohoto adrenalinu - nemoc , nachlazení a pod. Víte jak to dneska s nemocí a proplácením nemocenské je. Rychle pryč od motorky, auto ano a sehnat si ještě parťáky, to by bylo ideální - jezdit a střídat se. Brrrr, motorka ... 60 km je 60 km, brrrrr

martinxx1
hodnocení

Ok nechám si tedy auto díky ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]