Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboval bych poradit. Jak mám natahnout silné kabely ke světlům. žárovka H4 60/55 w vím že se asi dá nějak spočítat průřez kabelu dle watů nebo amper ale netuším jak. Předem děkuji
Vzhledem k vaším znalostem bych jakékoli zásahy do elektřiny přenechal odborníkovi. Plynové rozvody si také neděláte sám ne?
No plyn bych si asi nedělal ale jinak si dělám všechno sám. Na internetu naštuduju a udělám. Zatím vše funguje..
Pojistky na světla jsou 10A.
doplněno 06.03.13 23:47:K těm zkušenostem viz. fatalwir:
Pojistku buďto tedy životní nebo raději současně i proti požáru. Omlouvám se, v podstatě jsem chtě jen říci, že fatalwir má pravdu a pokud člověk neví takovéto základní věci, neměl by se raději pouštět do vetších akcí v rozvaděči než je nahození jističe nebo výměna žárovky.
No on ten dotaz v sobě nějak nenese známky, že se jedná o automobil. Procházel jsem si zde fórum Domácnost a bydlení, potom jsem klidkl na Auto moto a neuvědomil jsem si že nejsem stále v témě Domácnost. Samozřejmě udávané žárovky H4 mě mohly něco trknout a taky mě to trklo. Nicméně odpověď, že ke světlům se táhnou vodiče 1,5mm také souvisí s elektroinstalací v domě. Plus tedy záměna pojistky s jističem, kdy jistič i pojistky jsou jak v domě tak v autě 10A.
Prostě nedorozumění chapito? V podstatě byly rady správné, ikdyž jsem si uvědomil, že se jedná o auto pozdě...
doplněno 07.03.13 11:30:A rozvody plynu viz. fatalwir... Zdali on myslel rozvody plynu v autě nebo doma:D To mě taky více utvdilo v tom, že jsem stále v tématu Domácnost a bydlení
Děkuji, zapojuji si to dle starého plánku a tam jsou zapsané 8 amp ale těch 10 amp by nemělo vadit.
doplněno 06.03.13 23:54:a když jsem si dal dohromady celé auto, motor a vše tak elektrika už mě nezastaví, jen jsem se chtěl ujistit v pár věcech, jinak natažené není problém...
No možná by neuškodilo uvést o jaké auto se jedná. Já to přesně nevim jen jsem si vzpoměl, že na felicii mám myslim 10A na světla. A je lepší se tedy řídit tím plánkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.