Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrika - jak silné kabely ke světlům

Od: matesxxx* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den potřeboval bych poradit. Jak mám natahnout silné kabely ke světlům. žárovka H4 60/55 w vím že se asi dá nějak spočítat průřez kabelu dle watů nebo amper ale netuším jak. Předem děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

3x

Světla se zapojují na průřez 1,5mm

matesxxx*
hodnocení

Děkuji a ještě mě napadá jak tam dát silnou pojistku.

Vzhledem k vaším znalostem bych jakékoli zásahy do elektřiny přenechal odborníkovi. Plynové rozvody si také neděláte sám ne?

matesxxx*
hodnocení

No plyn bych si asi nedělal ale jinak si dělám všechno sám. Na internetu naštuduju a udělám. :) Zatím vše funguje..

Že něco funguje neznamená, že se nemůže nic stát. *hi*

edge*

Pojistky na světla jsou 10A.

doplněno 06.03.13 23:47:

K těm zkušenostem viz. fatalwir:

Pojistku buďto tedy životní nebo raději současně i proti požáru.*smich* Omlouvám se, v podstatě jsem chtě jen říci, že fatalwir má pravdu a pokud člověk neví takovéto základní věci, neměl by se raději pouštět do vetších akcí v rozvaděči než je nahození jističe nebo výměna žárovky.

vy máte v autě rozvaděč s jističem? asi nějaký nový model...*zed*

edge*

No on ten dotaz v sobě nějak nenese známky, že se jedná o automobil. Procházel jsem si zde fórum Domácnost a bydlení, potom jsem klidkl na Auto moto a neuvědomil jsem si že nejsem stále v témě Domácnost. Samozřejmě udávané žárovky H4 mě mohly něco trknout a taky mě to trklo. Nicméně odpověď, že ke světlům se táhnou vodiče 1,5mm také souvisí s elektroinstalací v domě. Plus tedy záměna pojistky s jističem, kdy jistič i pojistky jsou jak v domě tak v autě 10A.

Prostě nedorozumění chapito? V podstatě byly rady správné, ikdyž jsem si uvědomil, že se jedná o auto pozdě...

doplněno 07.03.13 11:30:

A rozvody plynu viz. fatalwir... Zdali on myslel rozvody plynu v autě nebo doma:D To mě taky více utvdilo v tom, že jsem stále v tématu Domácnost a bydlení

matesxxx*
hodnocení

Děkuji, zapojuji si to dle starého plánku a tam jsou zapsané 8 amp ale těch 10 amp by nemělo vadit.

doplněno 06.03.13 23:54:

a když jsem si dal dohromady celé auto, motor a vše tak elektrika už mě nezastaví, jen jsem se chtěl ujistit v pár věcech, jinak natažené není problém...

edge*

No možná by neuškodilo uvést o jaké auto se jedná.;) Já to přesně nevim jen jsem si vzpoměl, že na felicii mám myslim 10A na světla. A je lepší se tedy řídit tím plánkem.

matesxxx*
hodnocení

Jedná se o starého vw brouka. Světla jsem ale předělal na H4

doplněno 07.03.13 10:05:

Už jsem si našel pojistkovnici na brouka a jsou tam na všechno 8 amp pojistky.

tesyk*
hodnocení

2x

Když tam dáte 2,5mm2 průřez, tak nic nezkazíte, budete mít minimální úbytek napětí a nic moc se vám to neprodraží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]