Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem auto po bouračce. Kupující mě upozornil že bylo bourané, ale že má pouze nefunkční (ne vystřelený) airbag spolujezdce. Upozornil mě také na odřeniny prasklou masku odchlíplý nárazník apod. Na diagnostice jsem později zjistil, že auto má vystřeleny: pásy, kolení airbagy, airbag spolujezdce i řidiče také, že je špatná filtr pevných částic a ohnuté tyče řízení, což už jsem poznal při jízdě domu při zkušební se to neprojevilo nevím proč. V kupní smlouvě mám uvedeno v poznámce po havárii na přední část (což podle mě velkou váhu nemá pokud tam nejsou vyjmenovány přesně závady). Byl tam se mnou kamarád takže svědka bych měl. Mohu uplatňovat záruku na skryté vady?
Uplatnovat mužete - zaleží co jste podepsal v kupní smlouvě - to tady nikdo neví -
myslím si ,že bazaar má kupní smlouvu ošetřenou dost dobře .- takže napadnutí půjde jen z pomocí právnika a to ještě s nejistým výsledkem .(všechny bazary mají prodejní smlouvy ošetřeny tak , aby nebyly napadnutelné - tím pádem nevyreklamujete nic - )
ukažte právníkovi cojste podepsal a pak jednejte dále
doplněno 06.03.13 23:35:Jestli že jste podepsal , že nebudete po sobě nic vymáhat?, v tomto případě vám pomůže opravdu jen kvalifikovaný právník co má zkušenosti se zastupováním při prodeji ojetých vozů.
Nekupoval jsem v autobazaru, ale u soukromníka. Je tam napsáno, že bylo pohavárii na přední stranu. Ale o airbagu, filtru pevných částic ani zmínka. Je tam napsáno že po sobě nebudeme nic vymáhat, ale u podpisu mi řekl že mám ze zákona záruku 6 měsíců na skryté vady.
Myslím, že s tím filtrem pevných částic by se něco dalo dělat, je to věc dlouhodobého charakteru, a bývalí majitel, musel vědět, že filtr pevných částit je na hraně své životnosti. Ikdyž zase on bude argumentovat, že to není závada, ale opotřebení automobilu (což ve své podstatě opravdu je).
Pokud je psáno ve smlouvě, že po sobě nebudete nic vymáhat, tak na 99% procent s reklamací neuspějete, navíc pokud není možnost reklamace zapsaná ve smlouvě, ale jen ústně. Pokud by došlo na lámání chleba, je to tvrzení proti tvrzení...
Bohužel, to berte asi jako životní zkušenost, auto se opraví, a jede se dál...je potřeba se řídit heslem, jak nejde o život, jde o h...o
Havárie přední části je široký pojem. Může to být ťukanec na parkovišti nebo strom v motorovém prostoru. Pokud není ve smlouvě výslovně uvedeno, že "pytle sou fouklý", tak je to skrytá závada.
doplněno 07.03.13 05:00:Konstatování, že nebudete po sobě nic vymáhat, nevylučuje reklamování skrytých vad podle zákona.
koupit bourané auto je riziko, na rozdíl od většiny která si kupuje ve skutečnosti bouraná auta jako nebouraná jste to VY vědel...
Jen hlupák by si vzal zpět bourané auto a vrátil peníze...
Domnívám se že jste bez šance, a filtr pevných částit není věčný...nakonec vás to i s kvalitní opravou bude stát víc než stejné -neburané auto...
Jediná rada, poučit se na vlastní hlouposti, když tomu nerozumíte, kupujte příště auto s odborníkem
bohužel filtr(už jen ten název sám) pevných částic je brán jako věc podléhající opotřebení-fakt,že stojí 10 000,- a víc je bohužel smutnou záležitostí(ano,"milujeme" jakože ekologické vychytávky z Bruselu...) a "srozumění" stvrzené vaším podpisem o proběhlé "čelní havárii" auta je jako přibouchnutí si zadních vrátek k případným reklamacím apod.Argumentace prodejce bude asi takováhle:Pán(vy) byl seznámen s faktem,že auto bylo po čelní nehodě(rozsah neznám ani já-prodejce),filtr je výměnný díl(ani já,laik,nepoznám kdy je zapotřebí jej měnit) atd.atd. Pro vás bude nejschůdnější(a nejlevnější) varianta auto nechat za co nejmín dát do cajku-airbag je účinný do rychlosti 62 km/h,což se samozřejmě nikde neuvádí(tato info je přímo z výroby od švagra),protože by si je do aut nikdo nekupoval-pak už je to "o štěstí",čili vás až zas tak nemusí stresovat,že u spolujezdce není...(víte jak to myslím)
No prodejce tvrdil že to je tak jak říká ernie. Konstatováním, že po sobě nebude nic vymáhat nezaniká zakonná záruka. Kamarád byl u všeho takže mám na vše svědka. A přesně to tak prodejce prezentoval, že auto srazilo jen kance a že to jsou jen škrábance a že aribag spolujezdce je nefuknčí... Nechci to hned řešit přes právníky, ale chci vědět jak jsem na tom než za ním půjdu.
no záleží co máte ve smlouvě... pokud vam řekl že je jen poškrabany naraznik a vy jste podepsal že je to havárka na předek, tak nevim nevim jestli svěděk bude víc než podepsaná smlouva...
Je tam napsáno po hávarii na přední část. Nic víc přesně jen toto. A jak říkal Ernie to může být stromv motoru nebo srazený kanec jak mi on tvrdil nebo ťukanec na parkovišti. O airbagu mi řekl, ale jen u spolujezdce a, že je jen nefunkční. Předpokládal jsem tedy, že je vyměněný pouze neaktivovaný jak to je po bouračce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.