Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák - můžu jezdit?

Od: blesk1616® odpovědí: 11 změna:

Zdravím chci se zeptat, dnes jsem dělal testy na osobní auto+motorka 35kW. Mám řidičák ještě na 125ccm, co jsem si dělal před 2 roky. Neudělal jsem test a řidičák mi nesebrali. Můžu tedy jezdit na 125ccm nebo jsem nějak ohlášený? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Pokud ho mám v kapse, tak jezdím.

hodnocení

0x

Pokud nemáte úředně zakázáno řídit, klidně můžete jezdit. Máte stále platné řidičské oprávnění? (ne řidičák v kapse). Proč jste se nezeptal v autoškole?

(pozor, mnoho lidí má řidičák v kapse a přitom nemají oprávnění řídit!)

buss

Nepíše, že bylo nějaké opatření, zákaz aj. Až napíše úřad ...

hodnocení

0x

neudělal jsi test tak nemáš platné oprávnění na cokoli co jsi měl doted-na to bacha.

fibi, najdete oporu pro Vaše tvrzení v zákoně?

Nebo je to jen Váš názor?

erikch*
I pres neúspěšném absolvování jakéhokoli testu( rozšířeni skupin ) jsou tuším možné dvě opravy aniž by došlo k odebrání stávajícího oprávněni...

erikchu, souhlas,

úředně mu musí být odebráno řidičské oprávnění, nikoliv tak jak píše, že by nemohl jezdit.

Klidně může..

Nesmysl, tazatel řidičské oprávnění rozšiřuje, tedy zkoušky které dělal jsou pro vyšší skupiny než ty, které má. Proto v případě neúspěchu mu řidičské oprávnění na skupiny, které již má, nezaniká.

Rovněž žádný početní limit - tří - nebo kolik - pokusů neexistuje. Jediným limitem je to, že žadatel o ŘO musí zkoušky složit do 6 měsíců od data první neúspěšné zkoušky. Pak by musel udělat celý kurz znovu. Ale ani v tomto případě mu dosavadní oprávnění nezanikne.

Tohle lze nastudovat v zákoně č. 247/200/..., o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel ...

hodnocení

0x

Pravděpodobně jste přesto dosáhl potřebného počtu správných odpovědí pro moto, ne však pro auto. Proto vám byl stávající ŘP ponechán.

By mne zajímalo, jak by tohle tvrzení bylo možné, když minimální počet bodů pro všechny skupiny je 43 bodů z 50.

hodnocení

Dobře, díky za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]