Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosič jawa 50

Od: mrborecek25* odpovědí: 9 změna:

Zdravím. Mám dotaz. Můžu vyrobit nosič na pionýra dvacítku stejným způsobem jak je to na tomto obrázku? Někdo právě uvádí, že když jej dám natvrdo mezi rám a plech tak při větším odpružení nosič praskne tak jak je to tedy.

Nosič jawa 50

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

1x

Nějak mi chybí ten obrázek

doplněno 05.03.13 19:12:

o jakou Jawu 50 se jedná?

doplněno 05.03.13 19:13:

aha model 20 asi bych se snažil přidělat jen na plechy

hodnocení

1x

Jako je to na kývačce to udělat nemůžeš, protože zadní stupačky se na pionýru pohybujou spolu s kyvkou. U kývačky jsou na rámu a vůči vršku se nehýbou. Takže jedině nahoře chytit za madlo pod sedlem a udělat vzpěry na ten plech, jiný nepohyblivý bod tam nenajdeš. Ale nesníš to moc nakládat, protože ten plech není moc pevný.

Zkus prohrabat tuhle galerii, nosič tam určitě někdo má: sesa-moto.cz/...

doplněno 05.03.13 19:24:

Píšu nesmysly, není to kývačka, ale panelka *zed* Ale to uchycení je stejné *uf*

doplněno 05.03.13 19:28:

I když teda vzhledově je to kývačka, ale motor (alespon hlavy jsou z panelky)...ony ty vojenské verze byly taková všeho chut

hop®
hodnocení

1x

Ano, PEST správně vysvětlil *palec*, uchycení musí být na pevném rámu, nikoli na zadní vidlici, která je odpružená, jinak by buď praskl nosič, nebo by zadní kolo od fíka vůbec nepružilo...

doplněno 05.03.13 19:36:

Albatros taky dobře *palec*, pokud chceš mít nosič za dvojedačkou, je to k pevnému rámu příliš daleko, takže jedině na ty plechy.

Co potřebuješ vozit? Viděl jsem i takový košík mezi nohama...

mrborecek25*
hodnocení

A pokud bych dal jeden úchyt pod hroty pod sedadlem a druhý úchyt pod gumový doraz pod ten 6-ti hran taktéž pod sedlem, kolik by to tak udželo než by povolil závit na gumovém dorazu? Popř. bych odřízl šestku závit a na rám navařil osmičku a do dorazu udělal taktéž závit osmičku aby to držela větší plocha. Celé je to z důvodu že se mi nechce vrtat do plechu jelikož si myslím že pokud bych byl někdy nucen jej sundat tak by to nevypdalo hezky. Tak co myslíte?

Vím jak to myslíš, ale tím si moc nepomůžeš, protože ten konec bude pořád převislý a bude se ohýbat. Tu vzpěru to tam chce, pokud nechceš vrtat díry nemusíš. Určitě tam máš zástěrku, pokud ne tak stopro tam je odrazka a spz, takže už tam máš díru a šoub, na to dáš pásovinu a na tu přivaříš vzpěry, naznačil jsem to na obrázku modrou barvou. Plus to tedy chytit za to madlo. Další možností by bylo tu vzpěru podobným způsobem dát pod světlo, zase svělo podložit plechem a na něj vařit vzpěry, tak jak je na obrázku červeně. Jinak omlouvám se za kvalitu tý kresby, nechce se mi to dělat lépe, chce to vyzkoušet ve skutečnosti jak by ti to vyhovovalo. Ale mysli na to, že ten nosič, bude mít nostnost tak cca 5kg. Ono ten plech není nic pevného, navíc rám končí v půli sedla, tam co jsi to chtěl šroubovat, takže už i spolujezdec sedí na tom plechu, proto to taky tak rádo praská pod sedlem. Ten zadek se jim na tom konstrukčně moc nepovedl, ale zase ono i ten rám, taky není nic pevného :-D ale zase má to svoje kouzlo a já na tyhle stroje nedám dopustit. nedojel jsem zatím jen jednou, když se mi přidřely kroužky...ale mít s sebou náhradní píst a kroužky, tak jsem taky nemusel jet v dodávce :-D :-D

doplněno 06.03.13 20:13:

Našel jsem i pár fotek, tenhle to má pod tu spz motorkari.cz/...

a tady to má sice do plechu, ale takhle by to nebyl problém dostat ani pod to světlo motorkari.cz/...

Ještě můžes zkusit se prohrabat diskuzi na fichtlkramek.cz/... a na jawamania.info/... určitě se to tam taky řešilo.

doplněno 06.03.13 20:15:

A omlouvám se tomu, komu jsem ukradl na netu fotku a dočmáral jsem mu tam nosič v malování *pivo*

Nosič jawa 50 #2

hodnocení

0x

Pionýra jsem měl s nosičem taky, ale ten nosič byl chycený pod to plechové madlo, co do něho zapadá sedlo a pak dvě vzpěry proti blatníku, určitě ne na kývačku. To by ten nosič přece poskakoval...

doplněno 05.03.13 19:18:

Bylo to něco takového, akorát tenhle je namotován nějak ,, z kopce´´. Tehdy ( cca 1983-4) se ten nosič dal koupit běžně v Mototechně.

databikes.com/...

doplněno 05.03.13 19:22:

Kromě toho ani na té Jawě 350, co máte na Vašem obrázku není nosič chycený na kývačku, ale jde o vojenskou verzi, ten nosič byl chycený do držáku výfuků. Jenže pionýr nemá dva výfuky a kro toho je praktičtější, když se sundává nosič zároveň s celým blatníkem

bono*
hodnocení

0x

Ano, dle vaší malůvky na pionýru to fungovat bez problému bude. Pionýr je krásně opravený, gratuluji.

radek12
hodnocení

0x

Nebo koukni na tuto nabídku moto1-jawa5.webnode.cz/...:)

ladaadal*
hodnocení

0x

Tak jak to máš kreslený to bude OK. Ten, co ti říkal, že by to prasklo si myslel (jako původně i já), že to chceš udělat přesně podle první fotky, čímž bys měl jednu část na plechování a druhou na vidlici, takže by se to mezi sebou dost rapidně hýbalo. Ale takhle, jak jsi to dokreslil to je OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]