Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CKP - zaslat jim vyzvu k uhrade dluhu?

Od: veselymotorista odpovědí: 28 změna:

Dobry den,

v patek mi prisel dopis od vymahaci agentury, kde po mne chteji uhradit asi 2 tisice za nepojistene auto. Auto jsem mel kupovat na firmu, takze majitelka jej odhlasila na urade jiz na firemni udaje, aby vse probehlo hladce. Nakonec ale pri zkusebni jizde jsem se rozmyslel a auto nekoupil, protoze to byl vrak.

Kazdopadne, v registru zustala odhlaska na firmu a i kdyz jsem v terminu reagoval na vyzvu CKP, ze auto firma nikdy nevlastnila a nevlastni, ani neprovozovala, tak stejne to predali vymahacum.

Co mne ale rozciluje je, ze si vymahaci uctuji cca 250Kc za kazdy takovy dopis. Mohu zaslat CKP take dopis, at mi okamzite uhradi 500Kc za mnou vystavene prohlaseni? Stoji mne to cas, penize, otravuje mne to, proc by mi meli porad jen vyhrozovat nejaci vych*ani zm*di? Mohu to predat pravnikovi, at si nauctuje spousty penez, ktere po projetem soudu mi a jemu CKP uhradi? Co myslite? Je sance se proti tem hajz*um aktivne branit?

Diky,

Petr

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Petře, klidně můžete dělat co uznáte za vhodné. Jen Vás musím upozornit, a to není žádné vyhrožování, jak se někdo domnívá, že podobným postupem skončíte u soudu.

Jistě že je šance bránit se ÚSPĚŠNĚ. Ale musíte zvolil správný postup.

"hajz*um" tím míníte koho?

CKP - zaslat jim vyzvu k uhrade dluhu?
veselymotorista
hodnocení

Hajzly mam na mysli CKP, kteri si usnadnuji praci a na zaklade domenek obvinuji lidi z neceho, co jim defakto nejsou schopni prokazat. Je to obycejny natlak a bud clovek zaplati, nebo dojde az k soudu. Jak mi chce CKP prokazat vlastnictvi vozidla tim, ze je na nej nekde udelana odhlaska?

Myslite, ze pouhym zaslanim vyzvy k uhrade pujdu k soudu? Rekl bych, ze pouze i oni budou muset reagovat a vznikne jim s tim administrativa. Chci aby take oni vysvetlovali a odepisovali, odmitam tady kdekomu delat saska. Nebo Vam prijde normalni, rozeslat celemu narodu dopisy s vyzvou k uhrade neexistujiciho dluhu a pak cekat na to, kdo to prokoukne a kdo ne?

Neni to snad pokus o neopravnene obohaceni?

veselymotorista
hodnocení

Diky za ukazku postupu. Rozumim, uz jsme se na to tema i my dva spolu bavili. Jde mi ale o to, zda je vubec takovy postup nutny. Zaslal jsem jim 2x doporuceny dopis s vysvetlenim a prohlasenim jednatele firmy, ze vozidlo se nezakoupilo a ze firma jej nikdy nevlastnila ani neprovozovala a tecka.

Copak musim jako cvicenej blbecek reagovat na kazdy dopis? Proc? Kdo mi to zaplati? Nestaci vyckavat na soud a potom si to nechat bohate zaplatit protistranou?

pokud jsme spolu někdy mluvili, tak každému říkám, neposílat doporučeně, komunikovat on line do případu a kontrolovat stav případu. Kdy jste se naposledy podíval, jak se případ vyvíjí.. kdy se objevilo NEMÁ VLIV?

však víte jak mě nalézt..

laybor*

Pokud to předali vymáhací agentuře tak případ již ukončili , nezbyde než se obrátit na právníka (sám jste s tím nic nezmohl), u soudu nepůjde o pravdu ale o argumenty .

veselymotorista
hodnocení

Milane, do pripadu jsem se od prvniho doporuceneho dopisu nedival. Nevidel jsem k tomu duvod, jelikoz mi bylo "jasne", ze me tvrzeni nema vliv. A po tom, co jsme se spolu bavili, je mi to, da se rici jedno. K soudu klidne pujdu, nemam s tim problem, nakonec, jsem na to zvykly, protoze mi dnes soudem vyhrozuje kazdy druhy. Jestli nemaji v ruce kupni smlouvu, nebo svedka, jak mi chteji prokazat vlastnictvi auta. Nesmysl. Cili toho se nebojim. Vadi mi ty cerne a pruhovane dopisy, co mi neustale vyhrozuji.

P.

Pokud jste se takto rozhodl, přeji Vám aby zvítězila pravda...

doplněno 03.03.13 13:12:
kdo Vám brání, abyste podnikal v podobné branži, vymáhání pohledávak. Jak byste pak postupoval vy?
...dokud se lidi nezacnou aktivne branit. ,... právě že vy se aktivně nebráníte a takto to dopadlo...
přeji jen úspěch..
veselymotorista
hodnocení

Rozhodl jsem se tak nikoliv proto, aby zvitezila pravda, ale pravo. Jsem si vedom rozdilu mezi timto. Ale copak mi muze inkasni agentura v prvni vete argumentovat tim, ze jsem doposud nereagoval na vyzvy ze stranky CKP, kdyz mam dva ustrizky doporucenych dopisu a jedno prohlaseni online?

Vzdyt je to smesne jak po strance pravdy, tak prava.

když se podíváte na případ, je tam poslední reakce od Vás, nebo od čkp?

reagoval jste tedy?

doplněno 03.03.13 13:21:
...jednoduse branil - lec neuspesne...a pak jste to vzdal. Poud chcete jít až k soudu, je to jen na Vás. Vůbec ne na Vás nezlobím, nemám proč. Zlobit se můžete jen na sebe. Žádný předpis nestanoví, že se máte bránit jen elktronicky. nemůže být takový předpis, aby Vás nařizoval jak postupovat.Existuje však předpis, že čkp musíte prokázat Vaší nevinu...
ale to vše již víte...
doplněno 03.03.13 13:28:

již nekomentuji..

doplněno 03.03.13 13:48:

jelikož nemám písemné rozhodnutí soudů, jen telefonické sdělení u těch co prohráli, nemůžu dát 100% informaci..

nedoporučuji nechat to dojít až k soudu..

veselymotorista
hodnocení

Duivam se do historie pripadu... a jak vidno, maji tam upominku o uhrazeni, nasledne dorucenou pisemnost odemne (to uz je druha), ale zadny stav k ni a nasledne predavaji agenture...

Aha, to ,ze musim prokazat JA, to jsem nevedel. Takze nyni je defakto jejich narok opravneny? Na zaklade toho, ze mi poslali nejaky dopis a nekde na internetu cosi prohlasili? Proboha, kde to ziju?!

veselymotorista
hodnocení

Chapu, ze jste si zatukal na celo? :) Ja ale opravdu nerozumim tomu, ze kdyz mi nekdo posle dopis, ve kterem mne zada o uhradu neceho, co nema podlozeno a ja mu to nasledne doporucene vyvratim, tak to da inkasni agenture? No a co? Muze inkasni agentura delat neco jineho, nez to dat k soudu, pokud nezaplatim? Kde prokazu, ze jejich narok neni opravneny? Nebo se nekde hodne pletu?

veselymotorista
hodnocení

Diky za informaci, tzn. ze zatim nevite o nikom, kdo to u soudu vyhral? No to je potom docela nestesti :(

veselymotorista
hodnocení

Jinak ja to k tomu soudu dojit asi necham... mam odlozenych 10 tisic, za ktere jsem chtel na jare nechat auto opravit, takze je klidne risknu. Protoze pokud je projedu, pak za vytezek z prodeje vozidla koupim jednosmerne letenky a budu mit snad konecne duvod otevrit oci a emigrovat nekam z tehle p*dele.

veselymotorista
hodnocení

Omlouvam se za neprijemny ton, byl jsem a jsem nastvany... ale ne na Vas, ani nikoho, kdo mi chtel poradit... A nastvany jsem proto, ze jsem se jednoduse branil - lec neuspesne. Nemam silu a nervy prit se s nekym o tom, zda mam, nebo nemam pravdu a radeji tyto veci resim u soudu, nebo organu, ktery o tom ma tu moc rozhodnout. Verim totiz, po tom vsem, co jsem zde nacetl, ze CKP to proste a jednoduse zkousi, co kdo vydrzi. Proto mi prijde pitome, neustale jim neco zasilat skrze jejich online formular.

Nabizi se otazka, jaky zakon definuje, ze se mam branit pres nejaky online formular? Zaslali vyzvu a ja jim behem 3 tydnu odpoved Jak online, tak pisemne. Nechapu tedy, proc bych se nebranil. Jako aktivni obranu zde vidim prave to, aby oni mi vysvetlili, proc mne obtezuji, kdyz se evidentne nejedna o me vozidlo. Copak pouhe odhlaseni je prokazanim nejakeho vlastnictvi? Je to pouze registracni ukon, ktery muze provest kdokoliv, nic vic, nic min.

Musim tedy na vyzvu inkasni agentury reagovat? Nemuze to predat exekutorovi? Nebo musi napred zazadat o projednani u soudu?

veselymotorista
hodnocení

Nejde mi tady ani tak o postup, jako o princip, protoze mne vytaceji dopisy, kdy si nejaka agentura schvalne uctuje "spravu pohledavky" a podobne nesmysly... Nabizi se totiz otazka, kdyz takhle muze "podnikat" CKP, tak proc ne ja? Proc mam vyrabet hmatatelne produkty a vyvijet cinnost, kdyz nejakej haj*l si vytiskne z tabulky v databazi 1000 dopisu, nejaka kra*ka je zanese na postu a zinkasuji po podlehnuvsi ovcich stovky tisic jen za sve "naklady".

Rekl bych, ze se nikdy nic nezmeni, dokud se lidi nezacnou aktivne branit. za chvili mi bude takove dopisy posilat kdejaky uhrovity klucina a to budu cely den jen odepisovat "inkasnim agenturam", ze nic nedluzim?

P.

kdokoliv*

veselymotoristo = dělám to s úspěchem stejně jako ty NEBUDU SE PŘED TĚMI GAUNERY SKLÁNĚT A NEUSTÁLE NĚCO VYSVĚTLOVAT, DOKAZOVAT, ŽEBRAT atd.! = nedělám a nedoporučuji to ani nikomu, kdo se na mě obrací o radu = aby ze sebe dělal DEBILA! Prohlášení KAŽDÉHO člověka musí být vnímáno jako PRAVDA do okamžiku než mu je dokázán OPAK! MilanC = rád zapomíná a není SÁM, na presumpci neviny, a třeba i na to, že po nikom nelze spravedlivě žádat, aby prokázal reálnou neexistenci určité právní skutečnosti! Tedy, napíšu-li, že jsem to a to neudělal, nevlastnil, neprovozoval apod. a VONI tvrdí, opak - tedy existenci ( kterou dle zákona lze prokázat! ) = MUSEJÍ MÍT PRO SVÉ TVRZENÍ - důkaz = protože z toho by vyplynulo, že mě označují za LHÁŘE! = BEZ DŮKAZŮ? Nejvíce se tomu věnujeme zde = antickp.cz/... NENECH SE OD NICH ZASTRAŠOVAT! Tedy NIKDO!*cert*

doplněno 03.03.13 14:20:

veselymotoristo = Tvůj tón je přímo úměrný dané situaci, kterou zde předvádí novodobé gestapo! Není proto třeba se omlouvat.

veselymotorista
hodnocení

Dekuji za zastani a podporu, vnimam to stejne. Nestaci totiz, ze se "ovce" mohou branit, jde prece o zpusob, jakym si mohou dovolit ruzne instituce je sikanovat. I zakon o kontrolach ze financnimi urady pamatuje na to, aby clovek nemohl byt ze strany uradu sikanovan, tak mne vytaci, ze si to muze dovolit delat soukroma firma.

Ano, oni defakto se mi smeji do oci a tvrdi mi, ze me prohlaseni je lez. I kdyz maji v ruce jen zaznam z nejakeho registru, kde odhlasku delal byvaly majitel. (je to ma pritelkyne), proto vim, ze od ni zadne informace nemaji, ani ji nekontaktovali, i kdyz by to bylo logicke, nebot je jedinym poslednim PROKAZATELNYM vlastnikem.

Dopis od vymahaci firmy je na hranici vydirani. Ve smyslu zaplat co nejdriv, jinak budes platit za kazdy dalsi dopis jako vul.

Zaslu asi prohlaseni i te agenture s upozornenim, ze v pripade dalsiho vymahani timto zpusobem zvazim zalobu za vydirani a pokus o neopravnene obohaceni. Je treba jeste to spravne formulovat. Rozhodne, pokud by to doslo k soudu, budu se snazit, aby mi byly proplaceny vsechny ty trable s tim spojene. Za podporu dekuji a o info se urcite podelim.

P.

Je to sice hezké,že platí presumpce neviny,(a p.Milan a další na toto nezapomínají,na toto zapomněli Ti kteří jsou za přijímání zákonů a novel zákonů atd zodpovědni!) ale v tomto případu ne Vy vždy musíte doložit že nejste či nebyl vlastníkem MV nebo že jste neprovozoval a vo tom to je.Pochopte,že oni to zkouší a MČČ raději zaplatí protože kupní vyhodil (proč skladovat kus papíru že?) nebo uzavřel smlouvu jen na hubu a nemá jak doložit!

veselymotorista
hodnocení

Jasne, to chapu... ALE jak mam prokazat, ze jsem kupni smlouvu nesepsal? Jak se budete LEGALNE branit vuci tomu, kdyz nekdo na Vas odhlasi vozidlo, hmm? Napisete si FALESNE potvrzeni s FALESNYM podpisem prodavajiciho s nadpisem NEKUPNI SMLOUVA? O to tady go... muzu dolozit to, ze jsem auto prodal, ale ze jsem jej nekoupil? Reknete mi jak? :)

veselymotorista
hodnocení

Samozrejme si mohu antidatove sepsat papir, kde napisu, ze kupujici a prodavajici se dohodli NEUSKUTECNIT prodej vozidla a proto odhlaska vozidla na kupujiciho neni pravne zavaznou.

Ovsem pokud uz bych mel takovy nesmysl dokladat, pak si to chci nechat tucne zaplatit, protoze si nekdo mym PROHLASENIM vytrel rit a udelal ze mne lhare. Tak proc bych se mel takto branit zadarmo, kdyz nekdo mne muze za statni prachy takto buzerovat.

kdokoliv*

veselymotoristo = Vzhledem k tomu, že kupní smlouva může být ÚSTNÍ ( která se doložit nedá ) je logické, že takové doložení nelze brát za zákonem stanovenou NORMU v jakémsi prokázání NĚČEHO - tomu FAŠISTICKÉMU spolku. Pro jejich účely by měla postačovat naše prohlášení! Zcela určitě NEMOHOU podle žádného zákona nikoho OBVIŇOVAT z jeho PORUŠOVÁNÍ! Oni tento způsob budou realizovat a praktikovat do té doby, dokud se tomuto PONIŽOVÁNÍ nepostavíme čelem, = protože to vypadá, že VONI JSOU za hranicí reality, kde jsou dobře situovaní aby je málokdo NAPOMENUL! *cert*Proto jaký zaujmeme postoj je na nás = NÁS OBČANECH, kteří se budou bránit např. ZLPS. Zdůrazňuji, že na takové počínání v PLOŠNÉM OBVIŇOVÁNÍ VŠECH = nemají PRÁVO! A také nemají právo na PŘÍSPĚVKY na základě jejich domněnky = NÝBRŽ - za PROVOZOVÁNÍ = TEDY JEŽDĚNÍ PO SILNICÍCH = NÉÉÉÉ za jiného porušení! Všechny příspěvky vybrané za tu dobu by se daly charakterizovat ZA NEOPRÁVNĚNÉ v okamžiku, kdy k tomuto porušení NEDOŠLO a není-li k tomu důkaz, že se vozidlo někde nacházelo. Většina zaplatila ze strachu, z pocitu bezmoci a proto aby měli KLID = to je strategie FAŠIZMU! Bohužel proto se tomu také říká PŘÍSPĚVEK = něco jako dobrovolná volba k zaplacení pro účely GF - tím také dochází k nepřímému PŘIZNÁNÍ z obvinění! = A ZDE JE TA LEGALIZACE = dobrovolně zaplatili. Mají to zmáknutý!*cert*

veselymotorista
hodnocení

Ano, mluvite mi z duse. Je to stejny pripad, jako ten paskvil ohledne osoby blizke, kdy prenesli odpovednost, ktere nelze dostat na majitele a hotovo. Proste se tady z te srandademokracie stava docela solidni totalita a je strasne smutne, ze je jen hrstka lidi, kteri to vidi, jak jim je slapano po pravech. Najdou se i taci, kteri pravu rikaji vymluva apod. Je mi z toho zle a uz dlouho, dlouho premyslim, kam jit, protoze tady to dobre nedopadne. Ne proto, ze by se tady dely veci, jake se deji, ale proto, ze vetsina naroda s nimi mlcky souhlasi a neprijde jim vubec "blbe", ze si s nimi kazdy jednim papirem vytre rit a DONUTI je behat, psat, posilat, starat se.

Pritom je snad logicke, ze behat, zjistovat a starat se by mel VZDY ten, kdo NECO CHCE a nebo nekoho OBVINUJE.

Jen se zeptam - co tedy doporucujete? postup, jaky jsem navrhoval? Cekat az do pripadneho soudu? Nevim, jak je to ted nove, protoze probihaly nejake zmeny a mluvilo se o tom, ze by platebni rozkaz mohl byt vydavam i bez soudu... Nerad bych se dockal toho, ze mi kvuli tehle kraviny na srocku bloknou ucet. Je asi potreba vystihnout ten spravny okamzik a podat vcas odpor u mistniho soudu na platak, je to tak?

kdokoliv*

veselymotoristo = neznám podrobnosti případu ( reakce ) = PODLE TOHO JAK TO VYZNÍVÁ - NEVĚŘÍM, ŽE BY ŠLI S TÍM K SOUDU - NEUMÍM SI PŘEDSTAVIT, jakou formu žaloby by mohli zvolit na PŮVOD jejich příspěvku - za osobu, která není majitelem a nikdy nebyla! Ale v případě podání elektronické žaloby je třeba dodržet 15 denní lhůtu k odporu a v následné době 30 dní podat vysvětlení. Mé metody jsou poněkud hrubšího zrna, které pramení právě z obsahově pojatého obvinění z jejich strany. Nebojím se v případě, že by mě to potkalo se s nima utkat a případně - protlačit spor výš! Ve všech ostatních případech, jak už jsem psal je nějaké rozhodnutí na zvážení každého =

Za prvé = plazit se před nima a žebrat o odpuštění *ee**blee*! TO JÁ NEDOPORUČUJI!*bum*

Za druhé = Podat trestní oznámení na tyto spolky případně na jména podepsané pod písemností!*klik*! JE TAKÉ ŘEŠENÍ.*hej*

Anebo za třetí = PŘÍJMOUT JEJICH HRU A TU DOHRÁT *cert*! JE MŮJ FAVORIT!*cert*

ÚČET BEZ SOUDNÍHO ROZHODNUTÍ NEMOHOU = BLOKOVAT - na to nemají žádnou pravomoc a ani žádné páky! Soudní rozhodnutí musí nabýt právní moci. NÉÉÉ DŘÍVE! *uf*

investor*

veselýmotoristo, z celé této diskuse mi vyvstává ještě jedna otázka, a možná je to to jádro pudla: jak to, že jste vedený v registru vozidel jako vlastník, když udáváte, že jste vozidlo vrátil, nekoupil? Myslím, že tam je potřeba začít, reklamovat to, dosáhnout toho, aby záznam v registru se vrátil zpět na původního vlastníka. Myslím, že to ostatní - jednání s čkp je až důsledek. Vychází mi z toho, že původní vlastník byl rychlejší než vy. A vozidlo je teď kde? vyšrotováno?

veselymotorista
hodnocení

Investore, ja si myslim, ze jsem ten posledni, kdo by mel behat po uradech a zjistovat, proc je na mne vedeno nejake vozidlo. Ja jsem zaslal dopis, ve kterem jsem vysvetlil, jak se veci maji a myslim, ze by melo byt starosti CKP a potazmo registru vozidel, aby si dali sve udaje do poradku. Udaje, na ktere je vozidlo odhlaseno jsou verejne dostupne z rejstriku a proto ja nemuzu prece odpovidat za to, ze si nekdo odhlasi vuz na mou firmu. Ano, pochopim, kdyz mi prijde dopis z CKP, na ktery ale jsem reagoval.

Co nechapu, ze jim neni jasne, ze moje firma NENI a ani nikdy NEBYLA vlastnikem vozidla. Vozidlo jsem potom totiz vlastnil, ale jako fyzicka osoba, protoze pritelkyne jej nemohla prodat a proto jsem ho nakonec odkoupil ja - NIKOLIV FIRMA, kterou oni obesilaji. Mezitim melo auto ale jineho vlastnika - bez zmeny v registru.

Cele to totiz bylo tak, ze jsem vozidlo chtel koupit do firmy, proto ho puvodni majitelka odhlasila, ale jeste pred koupi firmou se ozval zajemce (majitelky kamarad), ktery za nej dobre zaplatil (ale na splatky). Bohuzel s nim jezdil asi mesic (bez POV) a potom jej privezl zpet, ze si to rozmyslel. Proto jsem ho nakonec od pritelkyne koupil ja - protoze jsem pro nej mel vyuziti. Ale JA - nikoliv moje FIRMA. V tuto chvili je auto jiz asi ROK PRODANE - kupni smlouva mezi MNOU a KUPUJICIM, ktery jak jsem zjistil, ho take poslal dal (pani mi volala, ze ma problem jej prihlasit, kdyz je tam ta firma, proto to vim...)

Nicmene to cele jde uplne mimo mne, protoze oni zadaji neco po ME FIRME, ktera auto nikdy nemela, pouze figuruje v registru. Podstatna je jedna jedina vec - ze vozidlo bylo ODHLASENO na firmu, ktera ho NIKDY nevlastnila a CKP ma vymahat poplatek uplne jinde. Ja ale nevidim JEDINY DUVOD, proch bych mel JA POMAHAT CKP najit toho, kdo ma platit - at si to resi oni, maji na to dost pak a pravniku, ale ne at vymahaji poplatky na nekom, kdo je defakto obeti.

Ja resim jedinou VEC - ze NEBUDU (firma) PLATIT neco, na co NEMAJI NAROK.

P.

nu*
hodnocení

0x

co je pár stokorun pro bohatou firmu...zaplať a neodporuj

veselymotorista
hodnocení

To si delate legraci, ze jo? :) Jen dve otazky - kdyz Vam zaslu fakturu na 1000Kc a pripisu, ze pokud nezaplatite, bla bla bla, taky to nebudete resit a zaplatite obratem?

Druha vec - jak byste ucetne vykazal takovou platbu? Za neuhrazenne povinne ruceni vozidla, ktere nikdy nebylo v obchodnim majetku firmy?

nu*

nedělám si legraci, čemu se divíte? Kyž se bdue vaše firma chovat tak dravě jako ČKP, brzy se stanete velkoponikatelem...klidně si také založte firmu na vymáhání pohledávek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]