Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádce. Nejprve bych rád popsal situaci:
Mám vozidlo (Škoda 105L), kterému končí příští týden technická. Problém je, že se někde ztratil velký techničák (já ho vlastně nikdy ani neviděl).
Auto mi přenechal strýc, bez přepisu, tedy je stále jeho vlastníkem.
Abych mohl na technickou nebo případně ekologicky zlikvidovat, samozřejmě TP potřebuju.
Vzledem ke strýcově pracovní době ale nemůže jít na dopravní inspektorát pro duplikát TP a tak (jestli to jde) by mi rád napsal plnou moc, abych to mohl vyřídit já.
Jak takovou plnou moc napsat, jaké by měla mít znění a jaké údaje jsou potřeba?
A k žádání o duplikát TP mi stačí pouze doklad totožnosti a malý technický průkaz?
Díky moc za rady, vím že duplikát TP se tu už mnohokrát řešil, ale potřebuju vědět jak je to s tou plnou mocí
Podle tohohle stačí neověřená plná moc praha.eu/... asi nejjednodušší máš na ten dopravák zavolat, co uředník to tiž unikát. Myslím si že na TP opravdu stačí jen obyčejná plná moc. Já to tenkrát řešil kvůli vydání ŘP a tam už chctěli ověřenou.
Tady máš stejné info a i vzor plné moci spzservis.cz/...
Miki, klidně můžete požádat evidenci o duplikát techničáku na plnou moc, kterou si napíšete a podepíšete sám. Nikde nezmiňujte, že Vám strýc vozidlo daroval, páč to je právní změna vlastníka. pšt!
Máte alespoň malý techničák? Na úřadě tvrďte, že strýc někam založil techničák a vy ho nemůžete nalézt..
doplněno 03.03.13 13:27:bacha na to, zdali je odstěhován a změnil adresu... to by nemusel dopadnout OK!
díky, samozřejmě že to auto mám já bych nikde nezmiňoval, maximálně bych řekl že kvůli zaměstnání tam nemůže, tak mi napsal plnou moc. Malý techničák samozřejmě mám, bez něj bych nejezdil.
Každopádně, (strýc se mezitím ženil a stěhoval a na technické s tím autem byl ještě někdo jiný, takže byl opravdu zmatek) pohledal doma pořádně a před pěti minutami mi psal, že techničák nakonec našel, takže problém vyřešen díky za rady, máte u mě oba bod, třeba se tato rada bude hodit někdy v budoucnu, nebo i někomu jinému
díky za upozornění, trvalou adresu má stále v původním domě (tady se mezitím rekonstruuje a budou se sem vracet)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.