Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni! Předem říkám, že nestojím o odpovědi typu vykašli se na to, dej to lakýroj apod. Opravdu jen prosím o rozumné odpovědi. Mám doma naše bývalé auto - Citroen ZX. Dnes už ho nevyužíváme skoro vůbec, ale je to srdcovka, takže se ho nechci zbavovat. Z toho důvodu, jelikož snad budu za rok chodit na vysokou školu a měl bych tam dojíždět, jsem si říkal, že bych se o něho chtěl trošku postarat. Ne zas ovšem tím stylem, že za to dám víc, než je cena auta. Takže proto prosím opravdu o radu. Jaký druh laku, nebo co a kolik toho použít na přestříkání celé karoserie? Jen zvenku, nikoliv zevnitř . Chci to udělat sám doma, mám potřebný prostor i nástroje, malé zkušenosti s tím již také mám a vím, že to nepotřebuje vypadat světově. Jen potřebuji vážně totálně nejlevnější možnost. Např. v poměru ředění, nebo tak. Prostě opravdu mi jde jen o to nejlevnější. DÍKY MOC!
Máš nástroje? Jak jsi říkal? Jaké?
Sežeň si stříkací pistoli s kompresorem, kup si nitrocelulózovou barvu, ředidlo C6001 a nastříkej to.
Počítej s financema na materiál, kterým zalepíš okna a podobné, asi to nebudeš chtít odstrojovat na plech, takže igelity a lepící pásky.
A pak si počkej na rozumné počasí, nesmí foukat vítr, většina barvy by šla pryč a na autě bys měl bordel z druhé strany...
Díky za odpovědi...mám kompresor s pistolí. Na počasí počkám, jen potřebuji najít nějkou, co nejlevnější barvu. Odstrojení zas takovej problém nebude, uvidím ještě podle potřeby. Díky.
zkus si najít PLASTI DIP. je to super, já to chystám na svoji fiestu. totaldip.cz/... , nějaký video
je to v několika barvách a podle videa to vypadá jednodušše , a prý to vydrží jako prase protože uděláš vrstvu.
Viděl sem takhle stříkanýho citroena bx u Pardubic na Seči a vypadal fakt dobře.
Rady typu barvy ve spreji jsou nesmysl, obzvlášť ty škodovácký spreje. dobrý tak na škráblej nárazník na felícii.
Budeš potřebovat trochu smirku odmašťovadlo, na výstup z kompresoru budeš muset namontovat odlučovač vody a oleje a ještě to prohnat přes filtr z aktivního uhlí.Takle budeš mít připravenej vzduch.Barvu si necháš namíchat,poradí ti kolik na malé auto,typnu si do sedmi tísíc s obyčejnou barvou se vším všudy
S120 jsem kdysi nastrikal obyc. emailem (co se redi S6006 nebo 6005 pro strikani), pixla tusim kolem 200Kc ted - nevypadalo to nijak spatne, jen to dlouho schne Jinak akrylatova barva je prijemna na praci i na vysledek, jen trosku draha. Jeste jsou k sehnani dvouslozkove polyuretanove barvy ve snesitelnych cenach, taky se mi s tim delalo dobre ale asi k sehnani jen zakladni odstiny.
Když už někoumu stříkám starší auto do kterého nechce tolik investovat a přesto chce slušný výsledek, se kterým se nestydí vyjet na silnici, používám "průmyslový akrylát". Barva vyjde na celé auto na cca 1500-2000 Kč (podle velikosti auta. Jediná nevýhoda této barva je, že se nenachá namíchat přesný odstín původní barvy, proto je to jen na celolak. Práce je naprosto stejná jako s "autařskými" akryláty a výsledek a hlavně odolnost téměř stejná.
Dříve se úspěšně používala syntetická vypalovací barva, do které se přidával Jilkolin C 1145. Nevím jestli je ovšem ještě dnes barva AUTOBAL někde k sehnání a pokud ano, v jakých odstínech. Každopádně do experimentů se sprejem atd. bych se nopuštěl. Jen při tom maskování, nepoužívejte igelit, ale poze papír. Na igelitu se barva pořádně nepřichytí a při stříkání další vrsvy, se často kousek odtrhne a nalep se na stříkanou část. Představa setření "bordelu" při stříkaní, tak jako je vidět v přiloženém odkazu na video je velmi úsměvná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.