Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, zvažuji koupi ojetiny a v podstatě mám co se týče kandidátu vybráno - Ford Focus - Škoda Octavia II - Ford Focus C-MAX, potřeboval bych od Vás poradit do čeho "jít" a především by mě zajímal, který motor je lepší - FF 1.6 TDCi 66kw, Octa. II 1.9 TDI - PD 77kw, C-MAX 2.0 TDCi 100kw 6rych.
co vím, tak focusy a obecně fordy vynikají vynikajícími jízdními vlastnosti, podvozky
TDička jsou poměrně zastaralé něměcké motory, dosti nekultivované (především studené) a mají poměrně malou spotřebu, ale myslím si že ta ani u Fordu nebude nějak zlá - 1,6 do 5l/100 a 2.0 do 6/100 kombinovaně?
Jak jsou na tom diesly od fordu se spolehlivostí? živostností a spotřebou?
Poradtě mi prosím - děkuji...
P.S.
P.S. focus r.v. 2007, C-max 2006, Octa 2006
focus je nejmensi , octavka v dieslu je drzak jen ne pdi , toto auto ma ale kazdy druhy a krade se jak na bezicim pase ... chceteli spis auto na stylu MPVcka jdete do cmaxe ...
Ja bych sel do C-maxe , pak kdyztak octu a pak focuse.
Jinak diesel nemam rad , tak nebudu radit co a jak ... jen se vi ze ta octa 1.9 drzak , ale PDcko bych nechtel , dost problemu a pokud je to ta modernejsi a ma filtr pevnych castic , tak fakt nee ... neni to dobry napad.
drzáky jsou o1, jinak PD není tak špatné, je to jen o vyšších tlacích a pd už je skoro v každém tdi
hOnz490 - kde jsi přišel na to že Focus je nejmenší? V kombiku je vnější rozměr totožný s Oct, interiér je ale daleko širší než má Oct, navíc motory focuse naprosto bezproblémové , u 66kW bez filtru pevn.částic .
Jestli chcete MPV, tak C-Max je opravdu hodně dobrá volba. Ohledně motorů, u Forda bych volil spíše 1,8TDCi (sice je jich míň, ale vyplatí se ho najít). Co se týče 1,9TDI, spolehlivý motor, takže taky v pohodě, ale jak bylo zmiňováno, Octavie je dost předražené auto a navíc dost vyhledávané zloději...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.