Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtyřkoka nestartuje

Od: pajec odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám čínskou čtyrkolku obsah 200ccm a problém je v tom, že když se pokouším nastartovat tak startér točí, ale motor nechytne, dával jsem jí i do servisu a tam mi řekli, že problém by mohl být s C.D.I. a řekli mi že to C.D.I. stojí v kolem 5000kč a to se mi dávat nechce. Nejde to C.D.I. nějak odpojit a připojit to přímo? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bartas*
hodnocení

0x

ctyrkolky-hsun.cz/... Ve čtyřkolkách se nevyznám ale asi bych změnil servis.

pajec
hodnocení

No jo ale jak poznám že je to na tu čtyřkolku když na čtyřkolce žádný označení to C.D.I. není

bus*
hodnocení

0x

Je to jednoduché. Odpojit originál a jít s ním do servisu, nebo objednat na internetu podle názvu a typu čtyřkolky. Měnil jsem to vnukovi a tak jsem jej zakoupil jsem u nás v servisu.

hodnocení

0x

CDI se tomu říka je to elektronické zapalování a v podstatě je jedno jaké tam je,není ani problém to zapojit ale trochu tomu musíte rozumnět.Odpojit jí nemůžete protože tam není pro nic za nic.Leda že by jste tam nějak namontoval vačku na kliku a klasické kladívka jak se to dělalo dříve potom by jste ji mohl vyhodit.

hodnocení

0x

odkud jste? Nějaké CDI s rozsahem 200-250 mám, můžeme to odzkoušet...

Sokolov , každý autoelektrikář by to mněl mít za půl hodiny hotové, pokud vám první servis určil správnou závadu.

pajec
hodnocení

Ale ten autoelektrikář by to C.D.I. taky musel vyměnit? To C.D.I. dokážu vyměnit taky, ale problém je v tom, že dneska sem ho vyndal a snažil se najít typ toho C.D.I. ale ono tam nic není a tak mě napadlo najít takový který bude mít stejný počet konektorů. Fungovalo by to potom? Abych zbytečně nevyhodil peníze.

počet kontaktů stejný tak to bude fungovat, ještě by jste mohl mít vadnou zapalovací cívku také bych ji zkontroloval

doplněno 03.03.13 16:41:

oni tam nic nepíšou protože je to vesměs vše stejné

pajec
hodnocení

Ještě jsem zkoušel jí našlápnout, ale to se taky nedaří, takže musí být to C.D.I. funkční i když to má nožní startér?

ano ano i když startujete nohou tak cdi musí být funkční

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]