Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna xenonu octavia

Od: sergeo odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám vysvícenou výbojku na jednom světlometu, má to blbou načervenalou barvu. Jde výbojka vyměnit, nebo musím měnit celý světlomet. Připadá mi, že tam žádné okénko na výměnu žárovky není.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ale joo , je tam xenonnova vybojka a urcite jde menit skoda-dily.cz/...

erikch*
hodnocení

0x

jde to poměrně bez problémů-jen si tím spíš dávejte pozor,abyste na výbojku nesáhl-jinak jí můžete měnit znova...

buky*
hodnocení

0x

Výměna není tak jednoduchá, jako u klasického reflektoru octavie. To svetlo se musí jakoby rozšroubovat ze zadní části, je to blbá práce, je dobré to nechat vyměnit někoho, kdo to dělal, i znalému to trvá dost dlouho. Nemá to nic společného s výměnou běžné žárovky v halogenovém reflektoru. Výbojky měňte v páru, rozdíl ve svítivosti by byl propastný. Patří tam výbojka D2S. Originál mají za libovku 630kč za kus tady amd-autodily.cz/...

doplněno 02.03.13 13:48:

buky*
hodnocení

0x

doplněno 02.03.13 14:37:

Problém je ve špatném přístupu k šroubům oddělujícím zadní část svetlometu pro přístup k žárovkám, jistou pomocí je uvolnit samotný svetlomet pro zlepšení přístupu. Zadní kryt je téměř celoplošný, světlo se rozšroubuje na dvě části, u běžných světel se odstraní jen malá krytka.

hodnocení

0x

nenech se strašit de to dobře mám obě vyměněný do 20minut musíš nejdřív vyndat a odpojit blinkr drží ho ze zhora jeden šroub pak ho vysuneš pak odšroubuješ světlo v originále sou tam torxi a světlo povytáhneš ven odpojíš s elektriky a celý si to vyndáš na ponk na poprvý kapku rubikova kostka ale de to

po té po obvodě povolíš torxi co drží umělohmotnej dekl sundáš ho a pod ním najdeš výbojku tu vyměníš a skontroluješ popřípadě vyměníš ostatní žárovičky - parkovačka, dálkový pak to složíš vrátíš do auta a odjíždíš

buky*

Já ho nestraším, přečti si, co jsi napsal sám, vymontuješ světlo, dáš ho na ponk, výšroubuješ torxy atd, za 20 min hotovo.Trochu podstatný rozdíl od běžné výměny standardní žárovky nemyslíš? Já chápu že to zvládneš, já to taky umím a dělám a bude nás dost dalších. Podle dotazu soudím, že tazatel to nikdy neviděl, když neví jestli se mění jen výbojka nebo celé světlo. Moje odpověď mu měla poradit, jak sehnat kvalitní výbojku za levno, a upozornit ho na odlišnou, pro neznalého poněkud složitější výměnu. Je na něm, aby posoudil svoje schopnosti.Podívej se po silnicích, kolik borců oslňuje jen proto, že tam narvali třeba H7 obráceně.A to byla ta jednodužší varianta a stejně to podělali, tak už vidím, jak stejný jedinec mění xenony, když k tomu musí rozdělat ještě půl auta. Jinak s tebou souhlasím, nic to není když víš jak na to, to ale tazatel právě vůbec nevěděl!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]