Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vodu v chladiči mám úplně černou, ( ale bez mech. bordelu ), chci ji proto vyměnit. Ale nejdříve bych zde poprosil o radu, kolik litrů nové směsi si mám připravit? Dále bych se chtěl zeptat, měl by být někde výpustný šroub na vodu, prý někde na trubce na spodním místě, zatím jsem ho bohužel nenašel ...
Kdy mám nastartovat motor? Až po výměně?
Jedná se o automobil škoda felicia, motor 1.3
pokud je chladič(celá soustava) takhle zas...aná,bylo by fajn ji vyčistit-minimálně chladič samotný(drží na hadicích a shora dva šroubky)+čídlo a kabeláž ventilátoru-až ho budete mít venku,propláchněte jej tlak.vodou(ideál klasika sprcha bez koncovky),ucpěte u položeného na plochu přívod,nalijte klasický kuch.ocet a nechte dva dny působit,pak opět proplach a montáž...Ideální by bylo stejně tak radiátor topení(ten na tom bude ještě hůř)...Jo a vypustit z okruhu-klasika spona na spodní hadici(nejnižší bod okruhu) a do lavoru vypustit...
klasickej fridex bych tam nelil nalej bud modrou nebo zelenou nemrzku
čidlo teploty najdeš u termostatu čislo s modrým či žlutým konektorem 4 piny
pokud by šlo o spínač teploty tak ten je na chladiči
pro pořádnej výplach a vypuštění bych vyndal termostat
vypouštění proved demontáží spodní hadice na chladiči mám obavu že i kdybys našel výpustní šroub - nevim jestli tam je - tak bude ve stavu že ho stejně nepovolíš akorát ho urveš
startuj motor až po výměně chladící kapaliny
jinak já bych vypustil starou kapalinu dal vodu s octem jak bylo již psáno šel to projet a zahřát a pak to vypustil a to několikrát opakoval bacha nelejt studenou vodu do horkýho motoru! já si jí ohřejvám v rychlovarný konvici
Nevím jak kdo a jak od čeho zasranej chladič,já ho měl zahumusený od oilu.čistil jsem ho roztokem sody.Nevím ,ale ocet bych tam asi nelil.(soda veme taky úsady z vody -vodní kamen-ale není tak agresivní vůči materiálům v chladicí soustavě)
Proplach bych dělal v protisměru než normálně cirkuluje chl.kapalina.
Zůstane asi 0,5 litru v sání (předehřev u SPi ... BMM verze) a na dně radiátoru topení. Povol šroub na trubce a vyteče jinak vše.
Udělej alespoň 4x náplně čisé destilky (naplnit,projet,vypustit,...pořád dokola) a pak dej buď zelenomodrý Fridex G48, který tam patří nebo lepší G12 růžový. Nutný je ten výplach, protože pokud se jedna smíchá s cizími zbytky (jiné barvy), rozežere hlavu!
Co kde jak už jsem psal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.