Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda z vodovodu do chladiče?

Od: floutek odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chi se zeptat, je pravda, že je možné do auta ( chladiče a odstřikovačů) lít vodu z kohoutku po převaření?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

"Převařením" se z kohoutkovky vysráží některé rozpuštěné látky (některé ne), takže je to vylepšení - ale i tak je lepší destilka.

Obecně - je to možné, ale nedoporučované.

hodnocení

0x

možný to je leč se to kvůlí vodnímu kameni nedoporučuje měla by se lejt destilka

já osobně vodu z vodovodu leju a nemám problém u nás je voda tkzv. měkká a problém s vodním kamenem tu není ale když mě školili v německu a já si tam na ubykaci umyl nádobí nestačil sem se divit na nerezovým odkapávači bylo za chvíli bílo todle sem doposavad viděl jen v reklamách*smich*

hodnocení

0x

Někteří výrobci nízkotuhnoucích kapalin doporučují místo destilované vody obyčejnovodu nejlépe tzv měkkou deštovou.

Důvod prý je ten,že destilovaná neobsahuje minerály a ty si údajně vytahuje z materiálu ve kterém koluje (BEZ ZÁRUKY-agentura JPP.

Do odstřikovačů leju letní směs s vodou nebo "jarovou vodu" z nouze a zimní popř opět naředěnou pitnou,do chladiče zatím nic protože jak jsem dal new směs tak jsem do ustálení dolil směsí a už rok nendolil nic-je v normě,mám tam asi destilku neboť jsem dostal zadara necelých 50l.U ostřikovačů je to úplně jedno,jen s jedním rozdílem-litr destilky kolem 10,-kdežto pitná ,ne balená, za cca 0,0005kč

ronyx*
hodnocení

0x

V dávných dobách se to ani jinak nedělalo - auta neměla přetlakové chladicí soustavy, většina ani topení pomocí chladící vody. Navíc nebylo nic jako dnešní Fridex, takže se, pokud teplota poklesla pod nulu, u odstaveného auta voda po jízdě vypouštěla a před jízdou zase nalila.
Pamatuju si moc dobře, jak jsme doma v 70letech min století doma měli auto r.v. 1942, otec vždycky po jízdě vypustil kohoutem v motoru vodu z chladiče a než se někam jelo, tak se tam zas voda z vodovodu nalila. A protože chladič někde mírně tekl, vozili jsme s sebou konev s vodou, když bylo potřeba, tak se chladič dolil a konev se po cestě doplňovala, nejčastěji z potoka.

tom11

no myslím spíše, že tam váš otec lil vodu protože mu to někde ukapávalo, a nechtěl asi utrácet za fridex,ale určitě fridex byl v prodeji již dávno předtím ,to si cela jistě pamatuji.

hodnocení

0x

Do ostřikovačů liju na zimu čistou směs do ostřikovačů, na léto ředěnou s obyčejnou vodou.

Do chladiče fridex ředěný čistou vodou. Ale teda podotýkám že mám 33 let starý vůz *smich* (ovšem i přesto stále jezdí a startuje jako za mlada) ;)

jamal*
hodnocení

0x

Ideální je voda dešťová, ale zachycená až po několika minutách silnějšího deště. Je to přírodní destilka, nedělá vápenné kapky na skle a je zadarmo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]