Nejste přihlášen/a.
Prosím,kdo poradí?Moje sestra prodala před týdnem os.auto 15 let staré.Bylo bez problémů,jen ojeté,ona je pečlivá,jezdila s ním sama.Prodávajícímu slevila.Přes internet si vytiskla smlouvu,oba ji podepsali a píše se tam,že kupující prohlašuje,že souhlasí se stavem vozidla,které odpovídá stáří vozidla a souhlasí s tím,jak vozidlo vypadá.Sestra ihned vůz odhlásila a poslala doporučenou poštou TP i OTP.Nyní ji kupující oznamuje,že chce buď slevu,nebo že vůz vrátí,protože nejde nastartovat/normálně od sestry s koupeným vozem odejel a sestra s autem předtím ještě normálně jezdila /,že je špatný lak na střeše/nic při koupi neříkal,vše prohlédl a ani ona neví,že by tam nějaká vada laku byla/.Sestra už není majitelkou a kdyby měla auto znovu přihlásit,tak by musela zaplatit přihlášení.Má na takovéto jednání kupující právo,když má moje sestra v ruce řádně uzavřenou smlouvu?Děkuji za radu.
Ať ho sestra odkáže na kupní smlouvu, kde je jasně uvedeno, že je kupující seznámen se stavem vozidla,což je potvrzeno podpisem kupujícího. Pokud má kupující nějaké pochybnosti, ať se prostě obrátí na soud a tím bych to ze strany Vaší sestry uzavřel.
Víc bych to neřešil .
To Autor: @vosikac :Díky.Já jsem jí to takhle vysvětlila,ale ona je z toho tak rozklepaná,že utvrzení této pravdy je pro ni dobrá zpráva.Děkuji Vám i já.S.
Jen to prostě zkouší, ale šanci nemá. Ve smlouvě je jasně uvedeno že kupuje ojeté auto, při koupi si ho prohlédl a bez problémů odjel. A věci jako škrábanec se u ojetého auta opravdu "reklamovat" nedají. Na reklamaci by byla třeba díra v motoru provizorně zalepená lepidlem a podobně
Všem moc děkuji za radu.Sestra se uklidnila a i já jsem klidnější,i když jsem věděla,že i více lidí potvrdí to,co jsem se jí snažila vysvětlit.Díky ještě jednou! S.
Pro buss:Stěžuje si,že na střeše jsou nějaké stopy po kroupách.Ale na kapotě,ani na víku od kufru nejsou-to sám říká.Ona ale žádné kroupy s autem nepotkala.Mimoto při koupi si auto dobře prohlédl,já u toho byla a nic nenašel.jinak skrytá vada žádná není.Přečetl jste si prosím,o čem je řeč?S čím jsem se radila?Sestra se z toho div nezhroutila.Auto má 4 dny,odjel v pořádku a ještě měl starost,aby sestra auto odhlásila co nejdříve,což udělala a poslala TP ihned-do 2 dnů.
Nejsou stopy po kroupách, není se o čem bavit. Nevím proč se hroutit, Lidi jsou různí, klidně věc koupí a pak se snaží dohadovat, mají prostě svou pravdiu. Náš právní řád nezná skrytou vadu. Načtěte si v OZ, co můžete dělat. Je zcela běžné, že po dobu do kdy se může kupující ozvat, do kdy může uplatnit práva ... mohu mít obavy co udělá.
To buss:
Díky,sestra je asi dost "výjimečně"svědomitá,nic nezatajila a nemá zkušenosti s takovými lidmi.proto ji to tak znepokojilo.Myslím ale,že už se uklidnila.Dokonce kontaktovala i právníka,který ji názory,co jsou zde od lidiček,potvrdil.Já děkuji,že jste mi pomohli ji ubezpečit,že není podvodnice-na tom asi záleželo nejvíce.Kdyby přišlo na mne,tak prodej auta budu řešit jinak.Dík.S.
kupujúci ma smolu, nakolko stav vozidla zodpovedá veku...99% súčiastok na aute je spotrebný materiál,teda pokial nezatajila vek a najazdené km, tak môže ísť do teplých krajín,,,,,v najhoršom prípade povedz, že auto odkúpite späť ale po 100 korun na splátky, neboj sa hned sa spamätá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.