Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, myslel jsem že typ oleje je dán označením 5W-30, ale prý to tak není. Mám pro svůj golf předepsán olej 5W-30 normy 50700. Prý kdybych tam nalil jiný 5W-30 který nemá tuto normu, klekl by mi motor. Nerad bych špatně dopadl, četl jsem zde výstrahu ohledně olejů. Mým dotazem je, mám již koupený olej 5W-40 omylem normy 50500. Mohu ho použít aniž bych něco poškodil. Prodali mi ho i s filtrem jako správný v Autaštanglu. V servisce mám 50700.
zajel bych ho vyměnit do štangla i se serviskou ať to vidí černé na bílém, jen výrobce auta ví co tam patří, ale rozhodoval bych se podle stáří auta kestli je to nějaká starší plečka tak bych to neřešil ale jestli zánovní tak vyměnit
Pokud máte filtr pevných částic (u novějších aut povinně), tak musí být jen 507.0, jinak to zničíte!
tzakové rady "já bych to tam nalil, když už to máte..."nebo "5W-40 je dobrý olej"na to nevsázejte!
507.0 je longlife. Jak často měníte olej? Co je to za auto?
mrkněte třeba na:
Drpa má pravdu, norma VW507 je pro motory s filtrem pevných částic, nic jinýho tam nepatří!.To platí vždy, dávej jen to, co odpovídá normě výrobce motoru, bláboly nalej tam něco vedou akorát k postupný devastaci motoru, to postupný právě utvrzuje tyhle chytrolíny v tom, že se tam dá nalejt co koli a když se to po čase podělá, píšou na adresu výrobce motoru bláboly o německejch šmejdech a pod. Jestli máš toho golfíka jen trochu rád, dej tam jen to, co píše němec a budeš jezdit v klidu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.