Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej 5W40 - možnosti záměny

Od: tronda odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, myslel jsem že typ oleje je dán označením 5W-30, ale prý to tak není. Mám pro svůj golf předepsán olej 5W-30 normy 50700. Prý kdybych tam nalil jiný 5W-30 který nemá tuto normu, klekl by mi motor. Nerad bych špatně dopadl, četl jsem zde výstrahu ohledně olejů. Mým dotazem je, mám již koupený olej 5W-40 omylem normy 50500. Mohu ho použít aniž bych něco poškodil. Prodali mi ho i s filtrem jako správný v Autaštanglu. V servisce mám 50700.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zajel bych ho vyměnit do štangla i se serviskou ať to vidí černé na bílém, jen výrobce auta ví co tam patří, ale rozhodoval bych se podle stáří auta kestli je to nějaká starší plečka tak bych to neřešil ale jestli zánovní tak vyměnit

tronda
hodnocení

Nebudu si s tím teda komplikovat život, má to najeto 130000,naleju to tam,ať to dělá co to umí.Dík.

airmancz
hodnocení

0x

máte předepsaný 5w-30 a koupil jste 5w-40?

osobně bych řekl, že jestli máte mít 5w-30 tak může být víceméně jakýkoliv... bez ohledu na normy

nu*
hodnocení

0x

5W-40 plně sysntetický dávám do maxiskůtru:-P...jaký golf?: Můj maxík jede s tímto olejem 190:-P

doplněno 25.02.13 19:45:

API SL, ACEA A3, JASO MA - to ej specifiakce pro skltry

hodnocení

0x

nejprve napište co je to za motor.. norma 507.00 je longlife.. to nic neřeší a co se tyče te viskozity tak bych se toho nebál..

hodnocení

0x

Viskózní norma vyhovuje,oborová nevyhovuje a co API nebo ACEA?

osbně bych použil,myslím není co zkonit.

drpa
hodnocení

0x

Pokud máte filtr pevných částic (u novějších aut povinně), tak musí být jen 507.0, jinak to zničíte!

tzakové rady "já bych to tam nalil, když už to máte..."nebo "5W-40 je dobrý olej"na to nevsázejte!

507.0 je longlife. Jak často měníte olej? Co je to za auto?

mrkněte třeba na:

znackoveoleje.cz/...

buky*

Drpa má pravdu, norma VW507 je pro motory s filtrem pevných částic, nic jinýho tam nepatří!.To platí vždy, dávej jen to, co odpovídá normě výrobce motoru, bláboly nalej tam něco vedou akorát k postupný devastaci motoru, to postupný právě utvrzuje tyhle chytrolíny v tom, že se tam dá nalejt co koli a když se to po čase podělá, píšou na adresu výrobce motoru bláboly o německejch šmejdech a pod. Jestli máš toho golfíka jen trochu rád, dej tam jen to, co píše němec a budeš jezdit v klidu.

zabu

5W30, 5W40 je specifikace viskozity. To s filtrem pevných částic nijak nesouvisí.

buky*

Já taky nepsal 5W-40 ALE NORMA VW 50700. A pokud výrobce píše, že olej je příkladně 5W-30 s normou 507 00 , tak tam prostě patří 5W-30 s normou VW50700 a NIC JINÝHO!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]