Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak prodat auto bez TP

Od: teslaroznov* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, chci prodat auto bez TP na náhraní díly. Jak mám postupovat,abych neplatila nějaké pokuty?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím do Rožnova. Je třeba si uvědomit co vůbec chcete, vozidlo klidně prodáte bez techničáku, ale stále jste v registru vedená vy a se všemi následky. Pak máte možnost, prodat vozidlo, do techničáku odhlásit kupce a techničák si nechat..

vy ale asi potřebujete nejdříve vozidlo vyřadit z evidence a pak teprve prodat. Pochopil jsme Vás dobře?

Vozidlo vyřadit ná zánik využití vozidla.

doplněno 25.02.13 14:34:

Tak znova, pokud kupec nechce doklady ani vozidlo na něj převést, musíte vozidlo nejdříve vyřadit na zánik využití. Jinak budete mít problémy...

teslaroznov*
hodnocení

Kupce už mám, ale nevím jak postupovat... nevyznám se v tom:(

ladaadal*

Z tvého dotazu není jasné, jestli to auto už techničák nemá, nebo jestli ho chce kupec bez TP a ty si ho budeš nechávat. V tom případě je nutné vyřadit z evidence, což ve většině případů vyžaduje papír o ekolikvidaci, někde stačí prodej na ND nebo čestné prohlášení - podle toho, jak se dotyčný úředník vyspal nebo pohádal se starou.*smich*. Pokud TP neexistuje, prostě prodáváš hromadu šrotu a víc tě nemusí zajímat.

teslaroznov*
hodnocení

Auto už má prošlou technickou a já ho chci prodat na náhradní díly, kupce už mám... Takže vlastně prodávam hromadu šrotu...

To že nemá technickou v tuto chvíli není směrodatné,směrodatné je,že má platné doklady-není trvale vyřazeno z registru.Proto pokud budete chtít prodat jako soubor ND tak musíte vyřadit TRVALE.vyřadíte buďto jak píše p.Milan na ZÁNIK VYUŽITÍ VOZIDLA ,nebo pkd to udělají načerno tak koupit protokol o likvidaci (a z auta odstranit VIN-vyřezat celý kus!) a na základě něj vyřadit .Ještě je varianta na čestné prohlášení-tam je ale podmínka a to,že (tuším)od roku 2004 či 2005 neprošlo žádnou stanicí technické kontroly!

Každopádně doklady uschovat ať již prodáte na KS a odhlásíte na kupce,nebo na zánik či jinak vyřadíte a prodáte!

hoummy*
hodnocení

0x

Nabídněte jej, ale zdurazněte, že je na ND a bez TP.

buss
hodnocení

0x

Když zajdete na místně příslušný OdbDSA, tak postup určitě visí na nástěnce, popř. uveden na webu obce, jinak též v zák. 56/2001
§ 13 a lze se dotázat i telefonicky. Místně se to může totiž mírně lišit.

nu*
hodnocení

0x

TP patří k autu, prodejte auto s TP, na registru to odhlaště do 10 dnů na kupce, je to na počkání a bezplatné a ať se ON stará...

doplněno 25.02.13 14:27:

auto prodejte klidně na díly nebo na kuličky nabo jako suvenýr, ale na registru podle zákona nahlaště změnu...Pokud nechcete, aby se váš autovrak objevil někde na periferii Ostravy a Vám město nenaúčtovalo 6500 Kč za odtah a likvidaci vraku

ladaadal*

Myslím, že to právě kupec nechce. To znamená prodat plechy a registraci zrušit.

teslaroznov*
hodnocení

A když zrušim registraci a pak auto prodam, zrušim pojistku, nebudu muset už nic platit?

když vozidlo vyřadíte z evidence (zdarma), již nebudete nic platit...

ladaadal*

Ne. Jen doporučuju schovat kupní smlouvu, kdyby opravdu pohodil zbytek vraku někde do příkopa, prokážeš se smlouvou, že jsi mu to prodala. Jestli ti ke zrušení registrace stačí smlouva o prodeji na ND nebo musíš mít ekolikvidaci, eventuelně čestné prohlášení ti řeknou na tobě příslušném úřadě, tohle je opravdu od každého úřadu jiné.

To ladaadal-nelze zrušit na základě prodeje na ND! Jen a pouze na Ekolikvidaci nebo zánik využití a doložit,nebo jak píšu výše -od 204? či 2005 nesmělo projít STK-tak potom na čestné.JINAK NEJDE!

ladaadal*

Tak to je možný, já to zase tak nesleduju, ale vím, že co kraj to jiný mrav. Mě to zrušili na čestný prohlášení bez mrknutí oka, bráchovi ve vedlejším kraji to odmítli, musel mít ekolikvidaci. Je fakt, že na ty ND to šlo dřív, dlouho jsem to už nepoužíval.

buss

Ach ti Valaši, za co platit? Doložit ovšem způsob zániku, využití, jak požaduje záákon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]