Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plná moc na prodej auta

Od: carter17 odpovědí: 6 změna:

Mám plnou moc na prodej auta a přepis auta od přímého majitele, od ktereho jsem auto koupil, ale nemám ho na sebe přepsané jsem jen provazovatel a platím si jen povinné ručení. Mám kupujícího a chci s ním uzavřít kupní smlouvu na prodej auta na splátky má otáka zní :

Mohu sepsat smlouvu o prodeji na své jméno když jen provozovatel?

Jak by měla smlouva o prodeji být sepsána?

Má plná moc na prodej auta obsahovat možnost sepsání kupní smlouvy?

Děkuji moc za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

1.) ne

2.) podle občanského zákoníku jde li o fyzické osoby

3.) má, ale smlouva může být i ústní, je na zmocniteli zda to výslevně uvede do PM...ústní smlouva se blbě dokládá a prokazuje, ale zmocněnec může jménem zmocnitele jednat tak nebo onak...tedy uzavřít jí ústně nebo písemně, pokud není v PM výslovně uvedeno a není to tak ani dohodnuto se zmocnitelem

4,) neděkujte, doporučuji přečíst si přislušné kapitoly občanského zákoníku je to asi 20 stránek a vystačíte s tím dlouho

Závěrem - já bych si nikdy nekoupil auto od žádného zmocněnce...ale to je věc názoru

valda*
hodnocení

0x

Napiš kalsiku smlouvu použi informace z plné moci a dále budoucího majitele kterému to cheš prodat.Pokud máš veškeré papíry tedy velký a malý techničák .Jdi s budoucím majitelem na technicou udělej na jeho jméno evidnčku pak jdete spolu na magistrát a auto nech na nej odhlásit .On ti auto zapltí ty mu dáš veškeré doklady a máš to on si pak zařídí pojistku a do asi 10dnů si auto na sebe musí přepsat zase na magistrátu stojí to 800,-Kč +evidenčka .Auto je pak kompletně přepsané na něj a je to čus

valdo, víte o tom, že to tak na úřadě neudělají?

standa1*
hodnocení

0x

ideální postup je- napiš kupní smlouvu s budoucím majitelem a majitelem na který je auto napsané, plnou moc k prodeji/převodu auta podepsanou majitelem v TP , v té smlouvě by mělo být uvedeno kolik splátek a výše splátek a na jaký účet se budou platit, tohle vše "musí" podepsat majitel auta"! Něco podobného jsem řešil u motorky a dnes bych radši absolvoval nejdřív převod na sebe a potom smlouvu o prodeji na splátky a převod než tohle...*zed*

doplněno 25.02.13 00:18:

Edit- je pravda že tahle praxe se liší od okresu, někde stačí kus podepsaného papíru jinde chtějí ověřenou plnou moc...holt jsem asi místním úředníkům zřejmě nepřispěl tak mě v tom nechali vykoupat...hodně štěstí ;)

nu*

proč sem píšeš takové lži, podpis na plné moci k provedení evidenčního úkonu nemusí být úředně ověřen, to popisuje zákon číslo 500/2001Správní řád v paragrafu 33

na okresech se to neřeší, ale na obcích s úřadem s rozšířenou působností, nastudujsi zákon

požadavek na úlatky od úřadu řeš hned s policií

hodnocení

0x

Radím neprodávat na splátky, to se zde již mnohokráte řešilo, nebudete mít auto ani peníze!

Vy jste v techničáku udeven jako provozovatel?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]