Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co za auto

Od: korina* odpovědí: 5 změna:

dobrý den , měla bych otázku , nebo spíš potřebuji radu. Jsem již důchodkyně, ale ráda jezdím autem a hlavně na chatu s nákupy na týden , jezdím k přátelům atd. Ale jedná se o to že vlastním malého smarta kde jsou pouze dvě sedadla . Jsem s autíčkem moc spokojena , dobře jezdí , malá spotřeba a je to automat.V poslední době uvažuji o jeho prodeji a koupi auta pro pět osob ale s automatem a né moc velké . Dcera prodala své, že jim jedno stačí , ale dnes má dvě malé děti a když ke mně jede nebo v létě na chatu musí s dětmi a taškami jet busem. Proto chci takto učinit a pomoci jí.Za smarta jsem dala 75.000 a nový motor za 32.00kč chtěla bych ho nabídnout jako proti účet za větší. Ale nejsem zdatná v dnešní velké nabídce a bojím se že mě někdo napálí. Co mi radíte děkuji Korina

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

0x

Spíše bych ho prodal osobním prodejem a za utržené peníze se porozhlídnul po dalším osobním prodeji. Autobazary jdou vždy za vlastním ziskem a jejich proti účty získáte minimum nežli osobním prodejem. Inzerát vám vystaví kdejaký inzertní server a určitě se někdo ozve, získáte tím víc a nikdo vás nenapálí. Netuším v jaké cenové relaci se dá prodat smart, ale i za 30 000,- seženete parádní ojetinu :)

hm*
hodnocení

0x

Asi nemám tu správnou rodičovskou obětavost, ale já bych si nechal to auto, co máte. Jste s ním moc spokojena, takže jiné auto bude tomuto těžko konkurovat. V létě při cestě na chalupu bych se nabídnul, že odvezu tašky a ostatní krámy, dcera s dětmi by dojela autobusem. Stejně tak cesta za Vámi: tašky (je-li jich hodně) autem, lidi autobusem; nevím ovšem, jak často k Vám jezdí.

A vlastně ani nevím, jak byste jí pomáhala, to byste vždy jela a odvezla je autem? Jestli ano, tak holt vezte jen věci. Než se nadějete, budou děti větší a cestování zvládnou bez potíží. A nebo si občas může dcera vzít to jedno auto, co mají, ne?

(Hm, tak dcera prodá auto, protože ho nepotřebuje, a Vy kvůli tomu budete kupovat jiné, pro Vás horší, jen proto, abyste ji teď převážela. No, jak jsem napsal: nemám tu správnou rodičovskou obětavost. Já jsem s našima jako dost malej všude jezdil vlakem, protože jsme auto neměli. Sice to bývala nuda, ale teď mám vláčky rád.)

tesyk*
hodnocení

0x

Já bych vám dopruči navštívit dva, tři bazary a zjistit jejich nabídnutou cenu a protože vás budou chtít vzít na hůl, tak se dá předpokládat, že tohle minimum dostanete. Pak to navyšte o cca 10.000,- a zkuste soukromou inzrci. Já to tak dělal se všemi auty a celkem to fungovalo. No a pak víte s čím můžete počítat a co vybírat za jiné auto.

korina*
hodnocení

díky za radu , něco s tím provedeme. Rozesmála mne odpověd od druhého odepisovatele HM, Až budou děti velké tak bude dcera v zaměstnání a auto bude mít pro své potřeby určitě. Prodala ho že se bála jezdit ve vdvojitém těhotenstvi a ted musí bohužel chodit pěšky nebo busem. druhé auto nutně potřebuje denně její muž , jezdí mimo město. Nevidím v tom obět , moje děti mě pomáhají a vzájemně si vyhovíme. Ale díky nechtěla jsem jít za synem , má na auta jiný názor než já, ale asi tak učiním.hezký večer

nu*
hodnocení

0x

připojuji e k názoru že na smartíku proděláte a koupíte si jiné auto do kterého budete nakonec sypat další peníze, to je realita stavu nahbízených ojetin v ČR

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]