Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ASR hrozi neco?

Od: rapid® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den dnes se mi stalo že sem octávii 1.9 tdi nemohl vyjet kopec proste uježdený snih a z dusledku toho že jedno auto nemohl předemnou vyjet sem musel zastavit v puli kopce za nim a potom sem se nemohl vubec rozjet ASR omezovalo hrabání až dokonce sem mel jedničku plyn až na podlaze ASR problikavalo kola se trošičku protáčeli ale auto stálo na míste a proste nemohlo rozjed i přesto že mam kvalitni zimáky ASR,ESP , po chvilku co jsem takle stal na miste skoro se auto začalo pomaloučku rozjiždet a vyjelo pote sem to nakonec vyjel a otočil sem se tak při dalším rozjezdu nezaznamenal omezeni prokluzu tak se zastavil a skusil sem to znova a pote už fungovalo ESP i ASR scela normálně. Zažil ste to nekdo nebo mohli by ste mi nekdo říci co toto mohlo být? a nemuže se třeba zničit tydle asistenti dkyž to bude dlouho omezovat prokluz atd?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

pokud jezdíš po kopcích, doporučuju tu kravinu vypnout... na rovině to je možna ok ale do kopce za1. tě to akorat brzdí a nemáš šanci se ani pořádně rozjet a 2. to zbytečně trápí převodove ustrojí.. takže příště to vypnout a je klid...

hodnocení

díky chlapy příšte vypnu :) ale mam jen možnost vypnout ASR ale ESP se vypnout neda boužel, ve starších octávii to šlo vypnout celý :)

ESP nemusíš.. to by při jizdě rovně i když kola hrabou omezovat nemělo.. ale nevim.. vyzkoušene to nemam

gocars*

ESP nemá vůbec žádný vliv na prokluz kol do kopce...ESP zapne, pokud auto jde do smyku, případně se stává neřiditelné...ASR vydrží hodně, a určitě nejde nijak lehce odvařit ;) kopec jde vklidu vyjet i s ASR, ale jak bylo zmiňováno, daleko lepší, je mít opravdu cit v noze, takže pomaličku polehoučku...ono dát plyn na podlahu není to nejlepší, navíc pokud budete mít vyplé ASR, tak s tím plynem na podlaze se nepohnete vůbec nikam.

Jednoduchých pár rad, pokud se nedá vyhrabat do kopce, pokud to možnosti povolí, nebát se pořádně rozjet. Navíc většinou nejezdit po prostředku, hodně pomůže najet na kraj, kde je sníh, případně kamení ;)

s první pulkou souhlasím... ale to jak radíte aby jezdil po krajích by mohla člověka dost vytrestat, zvlášt když jedete po cestě, kterou nezná... já to vidím sám na cestě kousek od baráku... tuto zimu tam skončilo v příkopě minimalně 10 aut.. a z duvodu přesně takoveho co tady radite aby jezdili po krajich.. ono ja třeba vím jak to tam vypada bez sněhu a vím že na krajich je asfaltovy schod a hned vedle je stoka.. takže rozhodně nezkoušim jezdit uplně po krajich protože nechci viset v přikopě na břichu...souhlasim že mimo koleje to občas jezdí líp ale ne vždy se to vyplácí... ale záleží co to je za cesta.. pokud je značena patníky tak není problém...

doplněno 23.02.13 14:55:

ono ted jak je už hodně sněhu tak maji silničaři tendenci co nejvic ty cesty rozorat do šířky a vy když to tam dobře neznáte tak nemáte šanci poznat jestli to pluhem uhlazené je ještě cesta nebo už je to příkopa.. proto je lepší radši jezdit po středu silnice..

doplněno 23.02.13 15:16:

cs.wikipedia.org/...

suchy*
hodnocení

0x

To je prostě normální fyzika,že jsi nemohl vyjet.ASR není uzávěrka diferáku,ale jen elektronika přibržďuje kolo,které se protáčí,takže když je to moc kluzké tak se třeba úplně zastavíš.K poškození by dojít nemělo,jsou na to stavěné.Moje osobní zkušenost je ta,že když se jedná o vrstvu čerstvého sněhu tak si kopeček dám znovu,trošku s rozjezdem pokud to jde a bez ASR.Chce to cit,ale když necháš kola mírně hrabat tak to jde.

hodnocení

0x

Přátelé, já se v tom až tak zase nevyznám, tak mě prosím osvětlete jak přesně funguje ASR. Nesnižuje náhodou kroutící moment ubíráním plynu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]