Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej vozidla vs odhlášení

Od: mm* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, v roce 2007 jsme prodal vozidlo. S kupujícím jsme sepsali kupní smlouvu a zároveň jsem mu předal zmocnění k provedení změny vlastníka v registru vozidel, samozřejmě jsem mu předal malý i velký techničák. Poté jsme zrušil povinné ručení. Dnes jsem se dozvěděl, že vozidlo nejen, že nemá povinné ručení, ale stále je zaregistrováno na mě. Když jsem se před časem snažil spojit s kupujícím, dozvěděl jsem se, že on vozidlo již dávno prodal a že vůbec neví, kde je mu konec - údajně je dnes v nepojízdném stavu. Nevímm, zda se mohu pouze s kupní smlouvu vydat na registr a žádat převod příp. zrušení registrace k vozidlu. Samozřejmě jim nejsem schopen odevzdat ani techiničák, ani SPZ... Můžete mi prosím poradti, jak postupovat. Kupující na mé výzvy již nereaguje. děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

0x
Zažádala bych o duplikát tp. a kupujícího v něm odhlásila,no a pak mu to se vší parádou poslete poštou
mm*
hodnocení

omlouvám se, ale trochu tomu nerozumím, v registru jsem veden stále já (byť fakticky vlatníkem již nejsem), tzn. nevím jak bych mohl v duplikátu "kupujícího odhlásit"...

vyjímečně nesouhlasím s mackou. Musíte si uvědomit, že již nejste právní majitel a nedisponujete s vozidlem. Proto nemůžete žádat o duplikát techničáku. Na úřadě jste jen administrativně veden, nikoliv právně. Koukněte na rubriku auto moto, tam je to mnohokrát popsáno, nebo na právní poradně autowebu, nebo 603902651.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]