Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybodování - vrácení ŘP

Od: jiri99* odpovědí: 42 změna:

Zdravíčko,

už to bude pomalu rok, kdy jsem se dozvěděl, že jsem se svými drobnými prohřešky vybodoval, načež jsem byl nucet odevzdat řp do "čistírny". Teď se blíží doba, kdy si mohu zažádat o vrácení.

Nevíte někdo či nemáte zkušenost s navrácením? Myslím tím, co proto budu muset udělat, jestli se dělají nějaké ty psychotesty, znovu zkoušky v autoškole a taky kolik to vše asi stojí.

Mnohokrát děkuji za rady.

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

vrácení ŘP po vybodování nelze dříve, a nikdy to nešlo.

osobní zkušenosti nemám, ale třeba jízdy budete muset dělat na všechny skupiny co máte...a třeba na motorku někde nechtějí jezdit až když bude teplo..

Určitě se Vám těch 12 měsíců silně protáhne a prodraží..

doplněno 26.02.13 12:33:

Jiří, bohužel (Bohu dík) nejde vrátit dříve...

jiri99*
hodnocení

Právě mi jde o to, že kdyby mi ŘP vrátili dřív, všechny tyhle "testy" apod. bych dělat nemusel, pač bych se nedostal na hranici 1 rok bez ŘP a tím pádem bych dost ušetřil..

cyril*

Nejvíce byste ušetřil, když by k vybodování vůbec nedošlo.

erikch*

Milane(zdravím) lze to i tzv.vybodování-viz.onen případ F.Renče tuším z 2011...Tenkrát to bylo hodně mediálně propírané a na dotazy nejen bulváru jak to,že po vybodování jezdí už po uplynutí poloviny doby(čili půl roku) k tomu dal vyjádření i OS soud Pha 10,který rozhodl,že lze-je to v souladu se zákonem-když to bude někdo chtít dohledat,najde i na jakém základě tak soud v souladu s platnou legislativou rozhodl,že lze upustit od zbytku trestu...

Pane kolego, samozřejmě Vás zdravím. Moje informace jsou ale jiné. Nevím nic o případu pana Renče vůbec nic. Jelikož jsem neviděl rozsudek, znám jak niovináři píšou občas nepravdu, tak i nadále bude tvrdit, že nelze vrátit řidičák před uplynutím doby 12 měsíců za vybodování.

Přeji všem krásné dny...

zepe*
hodnocení

0x
jiri99*
hodnocení

Děkuji, už jsem našel i lepší stránku 12bodu.cz/...

Zajímaly mě spíš osobní zkušenosti. Nedovedu si moc dobře předstasvit např. ty psychotesty. Dočetl jsem se, že trvají 4 - 5 hodin a někdy i déle, s cenou od 2000 - 4000,- Kč. Což je taky pěkný masakr.. :(

erikch*

bohužel je to odraz celého nastavení systému-de facto jen další tahání peněz...Paradoxně na tom bude mnohem líp ten,kdo řídí třeba s alkoholem v krvi,při spodní hranici a třeba ročním zákazu šupky hupky na půl roce žádost o vrácení(které je z velké části vyhověno-řidič bez ŘP neodvádí státu spotřební dan na zakoupených palivových hmotách,takže je pro stát nevýhodný)-bez přezkoušení a bez psychotestů(čili grátis),jsme prostě v čechách...

jiri99*
hodnocení

Není možné při vybodování zažádat o vrácení ŘP předčasně /po půlce trestu/?

Moc se mi to nezdá, ale doslechlo se mi, že od roku 2013 to jde.

Pokud by to šlo, pro mne by to znamenalo vrácení ŘP po cca 10ti měsících - i kdyby vyřízení žádosti o vrácení trvalo dýl, vyhnul bych se tak všem těm "zkouškám" a ušetřil si tak pár tisíc.

Děkuji

erikch*

lze to,už i dřív-viz.případ režiséra Renče při nehodě s jeho Imprezou WRX a pak naměřeným alkoholem(měl v tu chvíli 17 bodů)a jejda po půl roce už zase řídil(tuším řešil to OS Praha 10)...Ž8dost samozřejmě podat-otázkou je jak moc pružný bude úřad,případně soud(podle toho kdo zákaz vydal,resp.jestli je "jen" vybodování,tak k místně příslušnému MěÚ)...

hlavně si dej pozor u závěrečné jízdy na ty věci které dnes není zvyklý nikdo dělat - 50m před neblikajícím přejezdem 30km/h, upravit rychlost tak, abych jel jak se má už za značkou, předjíždění cyklistů na přechodu, sledování zrcátek, přednosti zprava a tak dál...

hodnocení

0x

Otázka jen tak,mimo soutěž-to jste nevěděl že Vám přibyli nějaké body?

jiri99*
hodnocení

Trošku "blbá" otázka, ne?

Kdybych věděl, že už mám spoustu bodů pryč, asi bych to nenechal zajít tak daleko.

Mě ta otázka blbá nepřijde. Taky by mě zajímalo, jako se to stane, že to zajde tak daleko. Mám řidičák 20 let, pár pokut už taky bylo, ale abych si nechal kvůli tomu vzít řidičák, to už je trochu moc.

Blbá otázka to není.jsou dvě možnosti-body Vám dali pokud jste spáchal přestupek (je hodnocen bodově + na místě!) a bylo to řešeno policistou či strážníkem na místě a úřad nemusí předvolat k podání a tudíž dá body bez Vašeho vědomí ,ale vy to víte protože jste na místě s přestupkem souhlasil! nebo díky kamerovému systému vás přichytili při přestupku a úředník si ulehčil práci a nepředvolal a rovnou přidělil body.

Pokud je zadržen ŘP díky první možnosti-je vše OK.

Pokud díky druhé tak se bránit! S úspěchem pár lidi se takto bránilo a vyhráli!

A ještě jedna věc-pokud byste jezdil dle předpisů tak vám nejenže NESEBEROU body,ale hlavně Vám žádné NEPŘIDĚLÍ za přestupky!Protože body neberou ale davají!

doplněno 26.02.13 09:50:

Ješttě doplnění že to bez přestupků nejde-JDE,mám ŘP už někdy od rku 1975 a zatím jsem dostal jen asi 4x pokutu!

doplněno 26.02.13 14:11:

To Honza1-žel,některé přetupky jsou paradoxně hodnoceny 2x-finanční pokuta+ připsání bodů!

Policista či strážník má povinnost (pkd je fin.ohodnocen) může dát pokutu a nahlasit přestupek na úřad,kde přídělí body a tím že je s přestupníkem sepsáno a zaplacena pokuta=souhlasí s přestupkem.On ani nemusí vědět na kolik bodů ten který přestupek je,tudíž ani nemůže sdělit počet přidělených bodů,toto si sice může vyhledat zrovna jako každý z nás na internetu. a pak sdělit,ale není to směrodatné.

tak pokud jsem pokutován na místě, tak je možné že k tomu přibudou i body.. nejsem si jistý, jestli je policista povinen sdělovat jestli vam dal body.. každopadně na mem místě, kdybych schytal několik pokut, tak bych skočil na poštu zjistit, jaký je stav... ale aby úředník uděloval body bez projednání přestupku, to je vrchol.. to pak abych na tu poštu pro jistotu chodil každý měsíc :D

nu*
hodnocení

0x

nechápu jak někdeo může opakovaně páchat přestupky a nezajámat se přitom o stav svého bodového "konta"...za blbost se platí...policistta nemá povinnost informovat prosťářky ze zákona o tom co jim hrpozí a co se jji stane...proč také...vodit neustále někoho za ručičku?

jiri99*
hodnocení

Vám a podobně chytrým rejpalům..

Můžete mi laskavě vysvětlit, proč vstupujete do diskuze, do které nepřinesete ale ani za mák důležitého či přínosného pro tazatele? Jen škoda, že stejně jako jde dát dobrá dpověď, nejde dát i špatná... Copak já se ptal, co Vás zajímá, nebo na něco podobného? Vidíte to někde v dotazu?

jojo*

Ono také řidit a řidit je rozdíl, když sednete do auta a jedete pár km, nebo pár desítek, je něco jiného jako třeba jezdit po klientech z ulice do ulice, chtěla bych vás vidět, jak si dennodeně kdy jezdite a po kazdých pár desítek metrech vystoupite z auta a zase sednete a popojedete, chtěla bych vidět, jak v takovém případě si pokaždé dáte pas. Zrovna tak s rychlosti, dáváte pozor, pak jedete z kopce a zastaví vás policajt, že jste o 7km, překročil rychlost, přitom jste minutu předtím stál. Ono to neni jen o dodržování pravidel, ale také o štěstí, některá pravidla jsou nespravedlivá. Proč někdo kdo chlastá a pak sedne za volant a vemou mu řidičák, může po půl roce požádát o vráceni a jiný, který nepije a je opatrný, ale vybodují ho za banální přestupky, může požádát až za rok a ještě s takovýma obstrukcema. Je to paradox, navíc vzít někomu, kdo je opatrný řidičák, vzít ho člověku který potřebuje řidičák ke své obživě, tak to považuji za neseriózni a nespravedlivé. Zákony mají chránit a pomáhat, ale ne nepřiměřeně trestat, dostanete pokutu, venou vám řidičák, pak další placení za znovunabití řidičáku. Nikoho nezajímá, že vám může kvůli banálním přestupkům zkazit život, zničit existenci, můžete ztratit práci, přijít o dům, když nemát ena hypotéku, skončit na pracáků a stejně vám pak stát vyplácí podporu, nula od nuly pojde a ještě vám zkazi život, copak toto je pomoc. Jak se snižila nehodovost díky bodům, nijak, tak k čemu to je. Kdysi byly také body a štípli vám to přímo do řidičáku a měl jste předhled, dnes, v tom hektickém životě, mnozí ani neví, kolik bodů mají nebo ne a problém je na stole. Mě poslali oznámeni do datové schránky, která byla dočasně nefunkční, nevěděla jsem to a jezdila dál, zastavili mě policajti a ze dne na den jsem byla bez řidíčáku, nikoho to nezajímalo, na odvoláni již bylo pozdě a pomalu s váma jednají jako s kriminálníkem, je to hnus a to mi ještě hrozí pokuta 25 tisíc, je to šok, považuji to za velic enespravedlivé, navíc jsem velice opatrný řidič, vychovala jsem dvě děti, které neustále napomínám, aby jezdili opatrně a nakonec, tak dopadnu. Donedávná jst emohl udělat lumpárnu za volantem a vymluvit se na osobu blízkou, po novému to bude osoba ze zahraničí a vše bylo v pořádku, ale za sebráni bodu za banální přestupky, vás budou trestat, hlava nehlava- Takže, kdo v tom umí chodit, má právníky kteří mu poradi, umí lhát, může dál lumpačit.Ten čestný, který uzná svoji chybu, je trestaný dvojnásob...

To Jojo-ale vše je o dodržování pravidel(i když je fakt,že prachatých darebáků se to až tak netýká)ale pokud jsem opatrný -tak jsem pořád i když za třeba 50m mám opětovně vystoupit a odpásat se atd.Tím spíše že mne ŘP živí. takže Vaše uvažování je trochu mimo-nikdo nikoho nepřepravuje o živnost,ale vždy ten dotyčný přestupník sám sebe!

diesle, 1*, :)

janousek

To: JOJO

Vážená dámo málokdy se mi stává, že bych se natolik ztotožnil doslova a do písmene se vším co jste tady napsala. Naprosto výstižné a ze života pravdivé. Klobouk dolů.

Jinak k věci : NE nelze požádat v případě vybodování o prominutí poloviny (zbytku) trestu jako třeba v případě alkoholu. Je to DEBILNÍ, ale je to tak. Poučení z toho plyne, že je lepší chlastat, než se nechat několika banálními přestupky vybodovat. Pro navrácení je třeba absolvovat znovu autoškolu (není nutné absolvovat celý kurz ale zkrácené řízení) tj. pouze zkušební jízdu s komisařem a to skutečně na všem na co máte oprávnění podle skupin pokud to potřebujete. Nebo se můžete vzdát třeba oprávnění na traktor pokud jste na něm 30 let neseděli a asi si ho už nebudete na ten váš záhonek růží pořizovat. Je fakt, že učitel autoškoly pravděpodobně bude chtít s vámi absolvovat aspoň jednu praktickou jízdu aby vás nepustil před komisaře kdybyste byl úplnej trotl. To by pak byl za blbce učitel. A za tu jízdu bude pravděpodobně chtít nějakou tu kačku. A taky je fakt, že pokud budete chtít vrátit i na motorku, tak budete asi těžko hledat nějakýho šílence, co by to s váma chtěl odjezdit například teď v březnu na nějakým ledu. Většina autoškol praktické jízdy na motocykly začíná koncem dubna a je to závislé na počasí. Ale věřím, že pokud přihodíte nějakýho toho Smetanu, tak že se náhodou udělá jedno odpoledne sluníčko třeba zítra. Pak musíte absolvovat testy na úřadě (autoškolu nezajímá jak a kde jste se připravil a naučil - chodit tam nemusíte (ale za prašule určitě můžete). Dále je třeba navštívit nově nějakýho toho Choholouška tj. akreditovaného dopravního psychologa a s výsledkem navštívit ještě svého obvodního nebo domácího lékaře. Poté absolvovat na úřadě testy, zaplatit poplatky a kolek. Aktuální cifry za autoškolu, psychologa, doktora, zkoušky a kolek je třeba zjistit místně, neb až na kolky je to privátní sektor a volný trh.

Jo a vybodovat se dá celkem lehce, skutečně se to může stát i slušnýmu člověku i tomu kdo si to relativně hlídá. A paradoxně jsou na tom líp trumpetky co neuměj ani zacouvat do garáže a postihuje to většinou buď profíky nebo vyježděný praktiky po třeba 30 letech za volantem. Důvod je jednoduchý. Nesrovnatelně větší počet km i hodin za volantem než sváteční jezdec a jednoznačně daleko větší riziko a pravděpodobnost kontroly či pochybení.

Tak hodně štěstí u zkoušek. Já bych to po čtyřiceti letech praxe na poprvé asi nedal.

nu*
hodnocení

0x

JOJO, tobě nikdo nebrání chodit po klientech pěšky, zpevňuje to zadeček a v ulicích bude o jedno auto méně...

doplněno 09.03.13 12:25:

BONO a další obdivovatelé hektického příspěvku

Pokud jde o prosťáčky, kteří vůbec neví že v minulosti dobrovolně zaplatili pokutu, nebo že jim byla uložena sankce ve správním řízení, jehož byli účastníky, tak takové prosťáčky na silnicích nepotřebujeme

Zákon č.361 nebo přestupkový zákon jsou volně ke stažení na internetu, včetně přehledné tabulky o přidělování trestných bodů...

Takže kecy o dnešní hektické době neobstojí, kdo chce řidít auto v hektickém provozu, musí být schopen a ochoten dodržovat pravidla , a pokud si někdo myslí že jej bude nepřetržitě uhánět stát za penize nás všec h a donekonečna jej na něco upozoňovat a donekonečna něco vysvětlovat a donekonečnqa o něčem přesvědčovat, vést za ručičku, je na omylu...Pokud někdo nechápe legislativu vztahující se k silničnímu provozu, má možnsot zapatit si dosatečné hodiny v autoškole, samozřejmě si vše musí zaplatit...Nebylo by vhodné aby to bylo placeno napříkald z mých daní...

Ten kdo nedodržuje pravidla - ten musí z kola VEN!

hopla*
hodnocení

0x
mam take zkusenost prezkouseni je mozno delat jen z jake skupiny chcete zalezi na vas psichotesty 2000 autoskola ja tedy ddelal jen b a jeto 2500 je v tom jedna kondicni jizda pred zkouskama 700 sravni poplatek na urade testy a jizda ani psychotesty ani zdravotni prohlidka a autoskola nesmi byt starsi nez 30 dni takze muzete delat o mesic drive ze zakona ale pak stejne jeste musite pockat z rizenim do konce ted jsem to delal cele je to tak
jiri99*
hodnocení

Teď tomu moc nerozumím, 2500,- stála jen autoškola, nebo je to poplatek i s psychotestem?

doplněno 09.03.13 12:23:

Jinak řekl bych, že je to tak trochu můj případ. jojo a janoušek mají naprostou pravdu. Dělal jsem obchoďáka a jezdil jsem denně i 500 - 700 km když se podařilo. Lidi tady umí jiné lidi velmi dobře a lehce zkritizovat. A vůbec, ptal jsem se někoho na kritiku? Komentáře které vložil "radiči" "diesel", "cyril", "nu" apod. jsou naprosto mimo a zbytečné!

nu*

naopak, kritika je důležitá, ten kdo nezná pravidla, ten nemá na silnici co dělat...na tvém míste bych se sem styděl cokoliv napsat...Když někdo doastane pokutu za přetupek, který je zákonem ohodnocen na pokutu + 2 trestné body, znamená to že dotyčný má 2 trestné body...Když má někdo v daném časovém úseku 5 dobrovolně zaplacených pokut za 5 přestupků ohodnocených pokutou a 2 trestnými body, má celekm 10 trestných bodů...Pak by měl nastoupit pud sebezáchovy a dotyčný by se měl začít chovat odpovědně

Já jezdil Prahou a celou republikou denně, také denně i 200-300 km, a za 5 let jsem dostal 1 pokutu, a to za vědomé porušení zákazu vjezdu, o kterém jsme předem i následně vědel...

Obchoďák nemá žádnou výjimku z pravidel, a tvá neznalost a naivita jen potvrzuje to o čem jsem psal, dokud se vše nedoučíš nemáš na silnici co dělat, a právě za to doučení v autoškole a za dopravněpsychologické vyšetření si budeš muset zaplatit

Nechápu proč jsis ještě pečlivě nepřečetl zákon č. č.361, na stránkách cenra služeb pro silniční dopravu je aktuální znění zdarma

jiri99*
hodnocení

Tak to je pecka. Tenhle web je od toho, aby se člověk zeotal na něco, co neví, nebo co mu není jasné. Sem tam se najde někdo, kdo poradí a pomůže situaci vyřešit. Pak je tady pár blbů, co neporadí, a tazatele raději zkritizují.. Ptal jsem se tě na něco? Ptal jsem se, jestli mám jezdit? Ptal jsem se jak mám jezdit? Ptal jsem se, jak jsem ty body nazbíral? NE! Tak co do tohodle tématu vůbec vkládáš nějaké příspěvky, které mě, jako tazateli nejsou vůbec k ničemu? Chytračit si můžeš doma.

Začím mě mrzet, že jsem vůbec dostal nápad sem něco napsat. Poradna s takovými rádoby radícími uživateli je vskutku užitečná. Místo, aby se člověk dověděl info které potřebuje či hledá, se mu akorát zvedne žluč...

nu*

jak víš že do této diskuse nepřináším nic nového? Působím na tebe výchovně, a to úplně zadarmo..vbíš jak probíhá dorpavněpsychologické vyšetření v německu? Jsko ve filmu dobří holubi se vracejí...skupinová terapie, postupně se každý účastník zvedne a probere a rozebere své přestupky z hlediska morálního, právního, společenského, psychologického atd...prostě ze se eb dovrovolně udělá idiota, a kdo to neabsolvuje, ten řidičák nedostasne...U nás je to slabý odvar, včetně polatku...

Tak buď rád že na tebe působíme tady a zadarmo...poučíš se a už nikdy nepřijdeš o body..

Mimochodem, nejlepší bude zavolat na pracoviště kde se vydávají ŘP, holky ochotně poradí...vím o lidech kteří na základě rad z poraden o řidičák naopak přišli...

Přesně tato Tvá povaha vyjedřuje Tvé vybodování. Radím Ti už o řidičák nežádej ,možná zachráníš několik životu na silnici.

erikch*

jirka2- myslíš,že třeba řidič busu u Nažidel něměl řidičák-měl a přesto připravil svou chybou o život 10 lidí-má např.mé případné překročení nejvyšší pov.rychlosti v obci o deset km/h vypovídací hodnotu o tom,že bych svým neřízením(má povaha)mohl ušetřit nějaký život na silnici...?!? Bohužel chybu může udělat kdokoliv (bez ohledu na stav bodového konta,vzdělání,zkušenost atd.)-je pak jen otázkou souhry náhod,zda se někomu něco stane atd.,takže podobné moralizování a hodnocení kohokoli je trošku zcestné...Z poslední doby jeden příklad za všechny- ten úchylák jak vybrzdil převoz nadměrného nákladu(kamera v doprovodném vozidle)-ten maník neměl na kontě ani jeden tr.bod-a přesto mohlo dojít k velké tragédii-je tedy stav bod.konta(případné vybodování se po banálních kravinách) důkazem nějakého "pirátství",asi ne,že-je to o rozumu(normální člověk takovouhle prasárnu neudělá) o ničem jiném...

Jestli jste četl oba moje příspěvky tak tam ostře odsuzuji nezodpovědnost řidiče A u Nažidel nebo u vybržďování to byl zodpovědný řidič?. V případě že takto nezodpovědný řidič asi ani nemyslí na postih,a na to co svým jednáním udělá Tak body jsou mu šuma fuk.Nechat si sebrat 12 bodu to už o něčem svědčí.Každý i já může přijít o nějaký bodík a měl by se z toho poučit navíc za rok bez přestupku se nějaké bodíky vracejí.Ani nevím kolik . Mám všechny .Jestli se ale jak píšete se nehoda stane souhru náhod,nepozorností. Pak to nejni bezohledný pirát silnic a o všechny body nepřijde. Svým dalším chováním a rokami zas může body spět získat.Nevím přesně jak to s bodama je protože se svým chováním na silnici to ani nemusím vědět.Mám všechny.

erikch*

jirka2- chtěl jsem jen naznačit,že všelijaké moralizování je trošku mimo-pokud ti nebyl přidělen ani jeden trestný bod-fajn,ale o tom to prostě není ...Je sakra rozdíl,když někdo řídí auto ve čtvrtek a v listopadu,jinak jezdí busem,vlakem-ta pravděpodobnost vybodování se je pak velmi malá,než když jezdím služebně po Praze x hodin denně..., v tom mi zavolá šéf(ve služebáků není handsfree,ani schopné rádio s bluetooth-obojí v autech v Praze moc dlouho nevydrží,jelikož fetující spoluobčané prostě musí sehnat kačky na další matroš) a jejda-nevezmu-li telefon šéfovi,můžu si začít shánět jinej džob nebo tradá pět bodíků při smůle,že někde zrovna číhají "ochránci a pomocníci",pak ještě musím někde zaparkovat,poněvadž třicetikilovou zásilku neponesu tři bloky,a jejda,hups dva bodíky tralala...,takhle dva dny za sebou a ahoj...Taková je třeba u spousty lidí realita-a že by byli nezodpovědní nebo "piráty" silnic asi nee,že...Zkrátka bodový systém je jen další berličkou státu jak z lidí tahat prachy a místo přímého výkonu služby dopr.policie-aby tak v reálném provozu a čase mohla opravdu potírat nešvary,které ohrožují ostatní(právě třeba to vybrždování,riskantní předjíždění atd.),se stát zaměřil spíš na inkasování peněz (kamer. a radarové systémy)-podpořeno ještě změnou legislativy(návrh S.Humla) o "obejití" osoby blízké-aby se státu inkasovalo o poznání jednodušeji...To je realita,a bezpečnost provozu jde úplně někam stranou-poněvadž i když na silnicích stále umírá stovky daň.poplatníků ročně,stát zinkasuje na všelijakých měřících zařízeních násobky toho,co by mu odvedli oni zemřelí daň.poplatníci,kteří leckdy zemřou zcela zbytečně...

jiri99*
hodnocení

Chlape, dle tvých příspěvků jsi ze staré školy. Na tom samozřejmě není nic špatného, jen je to v řešeném problému trochu mimo... Člověk by se asi měl čas od času "aktualizovat"...

doplněno 10.03.13 15:54:

Myšleno pro jirka2..

Ano předpisy jsou na houbec nemusí se a nebudu je dodržovat protože na tom bohatne republika. Jen JÁ JÁ Je dodržovat nebudu protože musím vydělávat.Šéf se mě zastane až mu rozbiju auto nebo zmrzačím chodce.Protože pracuji pro něj a musím chvátat abych splnil jeho příkaz.Živím rodinu. Jo a mužou za to komunisti.

jiri99*
hodnocení

Tak tohle mne až rozesmálo...*vtip*

To Jirka 2 - Pokud máš všechny všechny body tak taky nemáš na silnici co dělat protože jsi se vybodoval a odevzdáš ŘP.a už tím sám sebe usvědčuje z neznalosti!

Body se neubírají ale za každý bodovaný pořestupek se přidávají!

jiri99*
hodnocení

Opět rada nad zlato...*zed*

hopla*
2000 psichotesty 2500 autoskola 500 doktor a 700 sravni poplatek celkem 5700

cz155484

Myslím, že autor dotazu nebyl zvědavej na chlubílky, kteří nám tady popisují jak odpovědně řídí a sledují každý týden na výpise z Czech Pointu kolikpak mají bodů a před spaním si pročítají novely zákonů, že? Takže gratuluji, že jste tak dobří, ale myslím, že byste se do diskuze neměli výbec připojovat.

hodnocení

0x

To neni žádná omluva že jezdíte 700Km deně Předpisy se mají dodržovat. Za komunistu se dávalo ocenění řidičům Ujel 1 000 000Km bez nehody Dnes berou body.Mám strach z takových.Kolik jich dnes ujede 1 000 000Km bez nehody. Tím že je více aut na silnici to určitě nebude.

jirka2jedebil

Doufám, že tě přejede nějakej starej děda co nemá na kontě ani jeden bod!

jiri99*
hodnocení

Vzdávám to, nemám zbytečný čas ani chuť se tady dohadovat s Panem chytrým a jeho příspěvky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]