Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné koupit skůtr na firmu, majitel by mi stím pomohl, ale mám pozjišťovat jestli se neplatí silniční daň a jaké využití by mohl skůtr ve firmě mít, a podobně
Prosím někoho jestli má někdo s něčím podobným zkušenost, uvítám to, děkuji moc.
Jedná se o nový skůtr v hodnotě 55 tis. vč DPH
jak můžeš podnikat když neznáš základmé daňové zákony? Jak potřebuješ pomáhatz s nákupem? Přijdeš do prodejny, nechás si vystavit fakturu na IČ a převezmeš motorku..
Motorky jsou od silniční daně osvobozeny. ( vozidla kategorie L)
Využitím motorky - skůtru ve firmě je přeprava osob. Nemusí jezdit an úřady autem, ale skůtrem.
Dobrý den, pardon, ne každý zná všechno, a říkám chci to přes firmu , já nepodnikám. asi proto to neznám , náš majitel nikdy nepředpokládal že by kupoval skůtr na firmu asi proto to taky nezná.
Nicméně děkuji za radu.
Takže předpokládám, že z toho nemůže být problém a podobně.?
prostě skůtr slouží k přepravě osob, a to ho může jen tak za rok prodat?
Děkuji za odpověď.
kolik je vám, pane? Jste malé dítě? Každý může prodat to co mu patří, žijeme totiž ve svobodné zemi...
Pardon. šlo mi oto aby si pak f.ú. neřekl tak vy koupíte motorku za 60tis. a pak ji za 1kč prodáte zaměstnanci, a neodvedete žádnou daň.a podobně, nebo já hold nevím co vše se odvede. proto se ptám.
doplněno 23.02.13 16:12:Znamená to tedy, že když skůtr na firmu koupí, může mi jej druhý den prodat? když je to jeho věc.?
Možné je všechno, různě to řeší finanční úřady.Někde si do nákladů firmy můžete koupit několik motocyklů a obhájíte to bez problému. Jinde si koupíte 3 mobilní telefony, a udělají vám z toho problém. Ze skůtru si firma může odečíst DPH, silniční daň se neplatí, platí se pouze povinné ručení. Částka 55tis se už odepisuje, hrozí že si toho skutečně časem finanční úřad všimne, a může, nebo nemusí dělat problémy.Většinou vadí, když firma o 3 zaměstnancích provozuje 5 aut a 3 motorky, většinou se ptají, jak to zvládáte používat, a zda ta motorka je opravdu nutná. Obzvláště když je drahá a uplatňuje se odpočet DPH.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.