Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moped bez SPZ a pojištění

Od: stovi* odpovědí: 27 změna:

Dobrý den,

vlastním moped Jawetta kterémů nikdy nebyla přidělena SPZ. Moped má uzavřené zákonné pojištění za škody způsobené provozem vozidla. Teď ale nebude provozován na pozemních komunikacích a proto bude zrušeno zákonné pojištění. Nemohu ale do depozitu uložit SPZ a mám strach aby poté po mě Česká kancelář pojistitelů nevymáhala sankci za nepojištěné vozidlo.

Prosím o radu jak mám postupovat.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není sezonní jako sezonní, já mám pojištěno auto sezoně, na celý rok, klidně s ním m.žu jezdit 12 měsíců, jen nesmím v období 11-03 způsobit nehodu, nebo budu doplácet do ceny standardní pojistky...

Je to o vyjednávání s pojištovnou...

doplněno 21.02.13 11:46:

pokud není v evidenci, tak po Vás nepůjdou...

Můžete, prosím, uvést u které pojišťovny toto pojištění máte? Děkuji.

Je to tuningová škodovka a uzavřeno u Uniqy v Pardubicích.

doplněno 21.02.13 14:36:

omlouvám se, bylo to u Directu a přešlo pojistné na Uniqu...

stovi*
hodnocení

Chtěl bych Vás požádat o reakci na vyjádření pana nu@ (viz níže), který tvrdí že po mě ČKP půjde i když moped není v evidenci. Kde je tedy pravda?

hodnocení

0x

A co takhle uzavřít sezonní pojištění,alespoň to pro motorky mělo fungovat,že se platí cca duben až září a zbytek ne neboť je moto uložena v garage!

hodnocení

0x
Stojí ty 200.- za dvě cesty na magistrát a zpátky a tříhodinové čekání na pořadí?

ladaadal*
hodnocení

0x

Sezonní opravdu funguje, ale neznám nikoho, kdo by to využíval. Vyjde to na měsíc o dost dráž než celoroční a je omezeno měsícem. Když pak vyleze sluníčko dřív (akce začínají už v březnu), nebo svítí do půlky prosince, tak se ani neprojedeš. K otázce odpověď neznám, ale napadá mě, proč to rušit, na tento obsah to nemůže být žádná velká pálka.

stovi*
hodnocení

Jezdit už se na něm pravděpodobně nikdy nebude, bude stát doma jako veterán. Proč tedy platit za moped na který se jen budu dívat. Doplňuji že tyto mopedy neměli ani TP jen kartičku pro provoz a nejsou tedy ani v evidenci na dopravním inspektorátu. Jde mi jen o to aby po mě podle staré pojistky nešla ČKP. U téhle mafiánské organizace jeden nikdy neví.

Obavám se.že jestli se něj platilo tak už v evidenci ČKP je. Protože pro ně bude rozhodující číslo smlouvy a ne to že nemá ani nemělo spz.Možná by bylo řešení z něj oficiálně udělat veterána ale bojím se že i z veterána se bude něco platit a ty 200 jsou pro pojišťovnu částka pod kterou nepůjdou aby se jim vůbec vyplatilo se tím zabývat.

ladaadal*
hodnocení

0x

No, vydrž, až se objeví někdo zběhlejší ve věcech ohledně ČKP, ale myslím si, že když není v evidenci, ani ČKP ho nebude nijak hledat, takže by mělo stačit jen zrušit pojistku.

stovi*
hodnocení

Díky, to jsem chtěl slyšet, že když není v evidenci tak se nemusím bát.

nu*
hodnocení

0x

já platím za jawettu asi stovku, je to ročník 1961...to je krabička cigaret...řešíš hlouposti

co chceš dávat do depozita, když jawetta nepodléhala a nepodléhá registraci?

stovi*
hodnocení

nepochopil si otázku, která už byla výše jasně zodpovězená

nu*

ty jsi nepochopil odpověď, značka nebyla jawettě nikdy přidělena právě proto, že jawetta nikdy ze zákona registraci nepodléhala...součástí registrace je nejen zápis do registru, ale i přidělení značky...

Právě proto nemůžeš jawettu dočasně vyřadit...

Píšu to podruhé pro tebe, nechápajícího...

stovi*

tak ještě jednou, neptal jsem se na vyřazení ale na pojištění a možný problém s ČKP, chápeš?

nu*

přečti si svůj dotaz, píšeš tam "nemohu dát značky do depozita"...kdybys to chápal, nepasal bys takovou hloupost, proto jsem ti to celkem dvakrát vysvětlil...

doporučuji ti zeptat se rovnou na ČKP...mají tam na helpdesku pár cvičených opic...

stovi*

Samozřejmě že nemohu dát značku do dopozitu když ta Jawetta nikdy v evidenci nebyla, vysvětluješ tady něco co je od začátku jasné a na co se nikdo neptal. Ptal jsem se jestli bude problém s ČKP když zruším pojistku a není možné uložením SPZ do depozitu doložit že vozidlo není provozováno. OK?

Jak už sem psal, na otázku bylo jasně odpovězeno zkušenějšími: pokud není v evidenci, nemusím se ČKP bát. Žádné další vysvětlení už od tebe tedy nepotřebuju :)

A rada zeptat se na ČKP mi zrovna chytrá nepříjde, jde jim jen o to jak z nás dostat peníze a písemně žádné vyjádření nedají.

nu*

ČKP obesílá občany na základě ukončení pojistné smlouvy, bez ohledu na záznam v registru, to bys mohl vědet, data z CRV vydává pro ČKP ze zákona MDCR na požádání ČKP, ale proč by měla ČKP zbytečně navyšovat své náklady, když může obesílat občany i bez toho? Zákon 168 jen popisuje mechanismus jakým ČKP získává podklady o provozovatelích, ale ČKP ke svým výzvám nemusí přikládat výsledek svých zjištění, proto nic v CRV nezjišťuje a neověřuje...Mimochodem MDCR prý žádná data nevydává, protže na to nemá dostatek lidí...

Když budu důsledný tak v roce 2002 učinilo MDCR pokus zaregistrovat věchny babety, jawetty, stadiony a další stroje kategorie LA / L1e, kdo respektoval vyhlášku a přihásil babetu ten má dnes značku, kdo neuposlechl ten má dnes klid...

I když je v pojistné smlouvě uvedeno že je vozidlo bez RZ, ČKP nic nebrání obesílat kohokoliv...Takže počítej s tím že budeš obeslán s požadavkem na 20,- Kč za každý den nepojištěné jawetty...

Se oficiálním stanoviskem managementu ČKP se pak v takových situací komunikuje lépe,když se člověk zachoval přesně dle jejich představ...

a k té tvé poslední větě, ano, ČKP z tebe bude tahat peníze...s tím počítej...a když je slušně požádáš o stanovisko, pošlou tě rovnou do pr**le...*smich*to je skutečně chytrý závěr...a chytré je také čekat na moment, kdy se tak stane...

stovi*
hodnocení

Tak teď tu máme dva rozdílné názory, dle pana Cukráře když není v evidenci tak po mě ČKP nepůjde, podle pana nu@ po mě půjdou podle zrušené pojistky. Kde je teda pravda?

pravda je na obou názorech.

příklad, pojedete na červenou, dostanete pokutu?

ČKP jde někdy i po lidechm, kteří vůbec nic nevlastnili, takže cesty Páně a čkp jsou nevyzpytatelné

doplněno 22.02.13 09:19:

svoji domněnku podporuje osobní příklad, že jsem prodal stroj, který byl pojištěn, avšak neměl povinost být v registru a nic se nestalo...

když si pojistím domácí malotraktor, pak zruším pojistku, tak nepřijde na mne čkp..

stovi*
hodnocení

Takže nezbývá než neustále platit pojištění nebo se mopedu zbavit (ekol. zlikvidovat nebo prodat), což nechci. Protože když není v evidenci, není možnost jak doložit že nebyl provozován, protože nejde uložit do depozitu. ČKP opět nezklamala.

Proč jste nabyl dojmu, že musíte stále platit?

Mýlíte se..

stovi*
hodnocení

Jak tedy, pokud si na mě ČKP vzpomene, doložit že moped nebyl provozovaný? Co jsem četl diskuze tak čestné prohlášení pro ně moc neznamená...

pokud mi pošlete email, tak v neděli pošlu obrázky, které Vás přesvědčí, že máte špatné informace..

Ukonční případu z důvodu neprovozování..

stovi*
hodnocení

Můj e-mail je: stovi@seznam.cz .

Předem moc děkuji.

ladaadal*
hodnocení

0x

Mě jen tak napadlo, neexistuje nějaký formulář, kterým dáš ČKP vědět, že to už nebudeš provozovat? Nebo při rušení pojistky se to neuvádí? Jsou to jen doměnky, ale lepší se dvakrát blbě zeptat, než jednou dobře platit.

stovi*
hodnocení

Nic takového jsem nikde nenašel, dá se s nimi komunikovat jen po telefonu, ani přes mail to nejde aby náhodou nedali něco písemně...

Při rušení pojistky taky ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]