Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malé MPV pro dlouhány

Od: mpv odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

poohlížím se po "novém" autě, ojetině, chtěl bych jít do něčeho s vyšším posazem, ale ne SUV, proto jsem se rozhodl jít do kategorie MPV vozů... bohužel mám poněkud problém s výběrem, protože potřebuji pohdlné zadní sedadla pro dospělé! (tj. dostatek místa na hlavu, kolena pro osoby okolo 185 cm).

Nechci jít do velkých MPV (Galaxy, Sharan,...), ale do něčeho jako je C-Max (ten má ale vzadu málo místa), co byste mi doporučili, r.v. 04-06, do 170Tis a do 170 Tkm... Díky za pomoc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já měřím 205cm, manželka 192 - loni jsme přišli o Mondeo, řešil jsem podobný problém. Chtěli jsme rodinný vůz, prostorný, ale protože s ním hodně jezdí manželka, tak ne přehnaně veliký. Koupili jsme nakonec C-Maxe a rozhodně nemám pocit, že by tam bylo vzadu málo místa, mnohdy jezdíme i v pěti lidech. Před koupí Forda jsme prolezli a vyzkoušeli poměrně hodně značek aut a krom C-Maxe se nám docela zamlouvala i Kia Carens -prostorově je taky docela dobrá.

Naopak třeba paradoxně v Sharanu nedokážu sedět vzadu - tím, že má zadní sedadlo vyšší tak se nevejdu pod střechu.

Jinak prostorné jsou i třeba Partner / Berlingo - ale ne každý zkousne to, že je to spíše pickup, něž elegantní rodinný kočár. Já ho ale chválím. Totéž platí o Caddy - ale ten je navíc o dost dražší, než ti francouzi, ale je to rovněž prostorný a dobrý auto.

doplněno 20.02.13 22:13:

To gocars : když už byl dotaz položen veřejně, proč je nutné vézt další komunikaci v utajení po e-mailech? Podle mě je poradna od toho, aby si rady mohli přečíst i ostatní. Proč je pro Váýs neakceptovatelné odpovědět i pro jiné?

gocars*

Rád poradím a přidám nějaké zkušenosti i veřejně, ale jelikož se tady pak sem tam objeví někdo, kdo auto, které třeba doporučím, zahlédl jen na obrázku, a nadává na něj, jen proto, že to není jeho oblíbená značka, snažím se tímto ušetřit tazatele, aby pak neměl v hlavně galamatijáš ;) navíc kolikrát, pro lepší představivost, pošlu i odkaz, a zas by se tady objevil další chytrák, který by tu vyřvával, jakou si tady honím reklamu :) toť k Vašemu dotazu, snad můj postoj pochopíte...proč při podobných dotazech, vždy uvádím email... ;)

Nicméně i k tématu, s tím C-Maxem plně souhlasím, sám měřím cca 190cm a vzadu nemám vůbec žádný problém, dokonce ani jízda ve třech vzadu, neznamená psychickou újmu *smich* VW Touran také dobrá volba, jen potor na správnou motorizaci...

stirecek*
hodnocení

0x
Taky se mi nezdá, ze by měl c max malo místa vzadu. Neměřím sice tolik jako promon , ale vzadu si dám nohu pres nohu. Pochybuju ze v teto kategorii najdete neco většího. Pokud jezdíte ve čtyřech, prostřední sedadlo se dá složit jakoze do kufru,dve krajní se posunou mírně k sobe a dozadu, tim vznikne jeste víc místa, ale zmenší se kufr.

wheeler*
hodnocení

0x
Co VW Touran? Prostorný i vzadu.

nu*
hodnocení

0x

Pane z GO-CAR, já bych si v českém bazaru nekoupil ani poklici, a to samé radím tazateli...rozhodněte se a pak si jeďte pro auto do zahraničí sám...drtivá většina bazarů v ČR nepřidá k prodávanému autu ŽÁDNOU hodnotu, jen vymyšlené legendy a navýší cenu...klobouk dolů před výjimkami, ale těch je jako šafránu...

mpv
hodnocení

0x

Díky za rady,

před časem jsem si šel sednout do nějákého C-maxe, posadil se ve předu, upravil si sedadlo dle potřeb a šel si sednout do zadu a nevešel jsem se tam (pohodlně), především na hlavu tam bylo málo místa, ale je možné, že to bylo nastavením zadních sedaček... Jinak doplňuji že se jednalo o Ford FOCUS C-max a né samotne C-max, ale v tom by rozdíl být snad neměl, alespoň co se místa týče...

gocars*

Rozdíl mezi Ford Focus C-Max a Ford C-Max je jen v názvu...Ford nevěděl, jak a jestli se stane C-Max úspěšným, proto si jeho úspěšnost pojistil tím, že ze začátku výroby používal doplnění do názvu Focus, jelikož Focus, byl v letech, kdy se začal C-Max vyrábět (2004) už hodně známí a populární pojem ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]