Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovoz přes dopravní společnost

Od: stouchy odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

prosím o radu či spíše, zda máte zkušenost s dovozem aut ze zahraniči přes "dopravní společnost", či doporučení na seznam prověřených společností...hlavně mne zajímá, co lze v dnešní nejisté době považovat za adekvátní záruku proti eventuelnímu zaslání zálohy na dovoz. S pozdravem T. Zatloukal

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gocars*
hodnocení

4x

Nejlepší mít opravdu prověřeného známého, kterému věříte, a peníze mu sklidem svěříte. Nebo pak vyrazte do zahraničí přímo s nima, oni Vám to domluví, a vy zaplatíte ;)

Nicméne, proč nevybrat auto v česku? Je to blíž, vklidu se domluvíte... (prosím o zdržení komentářů, typu "v česku jsou zloději, v česku jsou samé bourané a stočené auta") PS: Ty jsou i v Německu :)

asd*

Nevydržim nekomentovat ;) Při shánění auta jsem objížděl jak bazary v česku tak bazary v D a rozdíl je zásadní. V ČR mělo 90% aut nějakou větší vadu a 10% bylo použitelných, v D byl poměr naopak, 90% aut v pořádku a 10% s mouchama. Když pominu extrém jako auto slepené ze dvou totálních bouraček, tak hlavní rozdíl byl v celkovém stavu - auto z ČR vytlučený komplet podvozek, na údržbu se poslední dva roky kašlalo, opravy před prodejem z nejlevnějších (nekvalitních) dílů, z D podvozek bez problému, údržba až do doby prodeje.

Auto z ČR proč ne, ale bazarista musí být váš známý který vám vybere něco z těch 10% dobrých, a i tak to neudělá zadarmo

hodnocení

2x

Kdyby šlo o náklaďáky a skříňáky, tak mám prověřeného dovozce, ale vy spíš osobáka co?

stouchy
hodnocení

jj, vybral jsem na české inzerci, ale chlápek je v němcích, tak to chce poslat po nějaké společnosti, nu tak zjišťuji co jim říct, kdyby požadovali zálohu před převozem, což se mi moc nelíbí... :o) T

nu*
hodnocení

0x

jakou zálohu, chlápek je v němcích tak mu zavolám a jedu si tam sám, koupím si exportní značky a auto si přivezu...

nevím jaká je to dopravní psolečnost, notmální dovozci auto dovezou a propávají ho tady jako auto z dovozu, a nenormální firmy prodávají něco co je ještě "v němcích" , co ještě neviděli a chtějoé za toho zajíce v pytli zálohu?

buss
hodnocení

0x

Vy jste to neviděl a chcete si to nechat dovézt? A jak je ošetřeno, když to nebudete po dovozu chtít? Není levnější si tam dojet?

stouchy

chlapi, srší z Vás zkušenost, ale je to trochu zamotanější...každopádně věřím, že klapne varianta - přivezou a pak se uvidí. T

stirecek*
A varianta - privezou - neklapne a budete zde psát znovu :)
asd*

Zálohu za zajíce v pytli bych nedal v žádném případě. Buď bych tam zajel sám a dovezl buď po ose (převozky) nebo se svezl s odtahem. Druhá možnost je že to dovezou s rizikem, že se mi nebude líbit a budou shánět jiného kupce. Zálohu NE, častý scénář je záloha fuč a auto je šrot nebo není vůbec...

nu*
hodnocení

0x

zatloukale doufám že to není auto z anglie, a ty nebudeš sledovat na webových stránkách neexistující přepravní společnosti jak s eauto pohybuje , naloďuje, vyloďuje atd abys zjstil že tvé prachy jsou v pr**li...

Co je zamotané? Normální lidé platí za služby a za zboží, ti více "důvěřiví" za sliby, a to předem...doufám že si necháš podepsat směnku na danou částku...

stouchy

Zdravím,

tak chtěli zálohu 50% a na variantu, že si pro auto dojedu, nechtěli za žádnou cenu přistoupit. Takže ač se majitel zdál seriozní, tak nenapsal ani "naschledanou"! Tímto díky za varovná doporučení. S pozdravem Tom

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]