Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde se najde číslo motoru?

Od: ladko1939* odpovědí: 7 změna:

Mám Opel Corsa C 1,7 TD, 48KW, 16V, ISUZU, r.v.2002. V technickém průkazu číslo uvedeno není, jen typ: Y17TDL. Potřebuji koupit rozvodovou sadu (řemen a součásti). Dodavatel požaduje číslo motoru. Kde se na motoru najde, pokud je na něm vyraženo? Děkuji předem za informaci.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

To je blbost ,aby chtěl č.motoru,

typ motoru musí stačit,

na rozvody stačí ve většině případu objem a výkon motoru, kdo si není jistý tak typ motoru.

erikch*

zcela jednoduše dle typu motoru-zde máte z čeho vybírat... autokelly.cz/...

ladko1939*
hodnocení

Moc Vám děkuji. Konečně mi někdo rychle a kvalifikovaně odpověděl tak, že mohu s klidem vybírat potřebnou sadu.

Kouba

ladko1939*
hodnocení

Děkuji Vám za informaci, moc mi pomohla!

Kouba

hodnocení

0x

Nevím jak oplíci ale z provenience PSA (peugeot a citroen) stačí typ motoru nebo vin!

doplněno 19.02.13 21:37:

To Ar nevím jak oplíci (píšu to podruhé!) ale u PSA stačí VIN-tam se změny odvíjejí od VIN ne od vč motoru!

doplněno 19.02.13 21:39:

Jj asi máte pravdu vždyť jde o opla a ten je v tomto asi ještě horší ne PSA!

ar*
hodnocení

0x

Víte ono je to trožku jinak než si člověk, který si nechá opravovat auto v servisu může myslet. On může mít opravdu dojem, že stačí typ motru a hotovo. V praxi je to ,ale jinak. Výrobce na stejný typ motoru od určitého čsla někdy může montovat malinko pozměněné dily. Muže se během provozu zjistit , že je něco potřeba upravit a nebo se prostě změní dodavatel.

To platí pro všechny začky vozidel. Ne jen Opel. Některý výrobce na to ani neupozorní.

Ve vašem případě (dle katalogu) se do čísla motoru.328704 dávala jiná rozvodová sada než od čísla motoru 328705.

Takže se nedivte mechanikovi, když to chce vědět. Spíše mi je divné, proč se na to číslo prostě nepodíval sám. Příště raději věřte mechanikovi než zákazníkovi.

doplněno 20.02.13 00:31:

No vidíte a já myslel, aby jste nežil v omylu, když vám tak moc pomohla rada, že je blbost aby po vás chtěl někdo číslo motoru, ohledně nějakého dílu. Tak to se moc omlouvám za snahu o vysvětlení. Číslo je na přední starně bloku motoru. (ofrézovaný nálitek) Už mlčim.

ladko1939*
hodnocení

Chci rozvodovou sadu koupit. U jednoho dodavatele jsou k dispozici obě varianty, podle čísla motoru, ale nemohu mu sdělit, kterou potřebuji. Chce znát číslo a to je pro mne ten zásadní problém, protože nevím, kde se najde. Tento dodavatel mi nabídl velice přijatelnou cenu od německého výrobce. 0statní dodavatelé chtějí za stejnou sadu cenu podstatně vyšší. Po zakoupení si nechám sadu vyměnit u známého servisu. Tolik zadané otázce a k Vaší informaci, kterou jste mi poskytl. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]