Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechce nastartovat

Od: thom* odpovědí: 20 změna:
rano jsem přijel ze škůdkou (120gls) domů,ted sednu do škodarny a mam problém ji nastartovat,přitom před dvěma hodinami jsem jel nechapu?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Máš benzín? Jak to točilo před tím a jak teď? Kde to stojí. Mohlo se stát asi milion věcí.

thom*
hodnocení

mám,točí to normalně stojím na parkovišti

ladaadal*
hodnocení

0x

Dává to jiskru?Dává to benzín až do karburátoru?

thom*
hodnocení

vždyt jsem s ni jel normalne,jenom jsem si odskočil nachvili domů
ladaadal*

No kvůli něčemu to přestat muselo. Stačí pecka na kladívku a nehneš se. Prostě pak musíš sondovat, co to dělá a co ne a kde je chyba. Každá závada se někdy projeví a nikde není psáno, že to musí být v garáži po týdením stání. Naopak, většinou se projeví za jízdy, po jízdě nebo těsně před další jízdou.

hodnocení

0x

A jak skoušíš startovat 2 hodiny to bude auto už studený v týdle zimě skus se sytičem

nebo bez sytiče a plnej plyn co jiskru hází?

doplněno 19.02.13 10:18:

zapni klíček vlez v zadu do motoru na karbecu je elektrickej ventil vede k němu myslím zelenej drát ten odpoj a připoj poslouchej jestli ten ventil cvaká

co ta jiskra tu taky skusíš jednoduše schodíš víko rozdělovače opřeš si kabel co vede s cívky o kostru a šroubovákem propojíš a rozpojíš kladívko v rozdělovači mělo by to házet jiskru

pokud máš někoho po ruce jen opři ten kabel o kostru a at ti někdo otočí startérem

thom*
hodnocení

zkoušel nic:(

olaf71*
hodnocení

0x

u tohodle auta normální. nestartuje to studený,ani teplý,je to ulitý,nebo bez paliva,karburátor zasr...

thom*
hodnocení

jako přechlastaný?hmm super:(
olaf71*

pokud by to bylo ulitý,tak startovat bez plynu,nebo roztlačit

ladaadal*

Pokud je to ulitý, většinou stačí pomalu sešlápnout plyn až na podlahu, chvíli počkat a zastartovat. Pokud ani to nepomůže, pak jen roztlačit nebo počkat hodinku dvě. Ale to bys cejtil benzín.

hodnocení

0x

Má aspoň tendenci chytnout, nebo to točí úpně bez naděje a bez zápalu?

Hlavně zkontroluj jestli hází jiskru, podle toho se dá odpíchnout dál a zjistit jestli je problém v elektrice nebo benzínu.

doplněno 19.02.13 10:31:

a přechlastaná není? Po těch dvou hodinách jen vytáhnu sytič, pokud je teplota dole, jinak ani to ne a hned startuju (ve své stopětce) a chytne okamžitě. Jak začnu promačkávat plyn tak se akorát uchlastá a nechytá.

thom*
hodnocení

má,ale nechce:(,jsem docela vytočenej už

ještě sem kdysi používal jednu fintu při startu sem přerušovaně poměrně rychle šlapal na plyn :)

takhle to dokonale přechlastaš.. má se předstartem šlapnout parkrat na plyn a pak sytič.. taky je otazka jestli tam jde benzín.. nejlíp by to chtělo svíčku ven jestli je mokrá...

ladaadal*

Proč by to tímhle uchlastal? Za studena se to dělalo běžně, sloužilo to místo sytiče.

no nevim ale akcelerační pumpa je tam toho schopna nalifrovat dost.. ale pokud to je osvědčene tak proč ne.. já mám postup takovy že šlapnu tak 3x na plyn pak zatahnu sytič a startuju.. poku je vše ok tak to chytne hned.. no ted už vlastně nemam co zatahovat když jsem tam vrazil karbec z fačka ale chyta to tež hned i v mrazech..

ladaadal*

Je to osvědčený, dělala to fůra lidí. Prostě se nevytáhnul sytič, ale jenom se rychle šlapalo na plyn, aby tam stříkal benzín. Tím byla bohatší směs stejně jako při použití sytiče. Já sytič u 120 nepoužíval snad nikdy, pokud jsem se nechtěl jen přesvědčit, že opravdu funguje.

tom11
hodnocení

0x

Mne takto potrápil imobilizér,ale předpokládám že to toto auto jej nemá, ani jiný?tajný vypínač?

jabraka*
hodnocení

0x

Také bych řekl,že motor je zachlastaný.Pozná se to i tak,že se přičuchne k výfuku,většinou silně páchne benzin.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]