Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,můj dotaz je ohledně pojištění vozidla.S veselou jsem před koncem roku odhlásil pojištění vozidla (každá koruna dobrá ) s tím,že dám auto po novém roce do depozitu.Ale teď po mě chtějí i pojištění vozidla a to nemám.Je nějaká možnost zpětně třeba jen na měsíc auto pojistit?Co mě bylo řečeno pojištění lze jen od téhož dne a na 3měsíce a ty předešlé dny zaplatit jako neplatič-50,-Kč na den.Mají pravdu?
Kdybych to všechno tušil,nic bych nerušil-pojištění mi končilo 31.1.2009 a já b... ho zrušil!U dočasného odhlášení ho nepotřebuji.
Ještě dodám,že to pojištění chtějí proto,že se musím znova zaevidovat-prý vinou policie byly špatně zapsané údaje a ty nesouhlasí,proto nová evidence.
Samozřejmně pojištovna má nárok od vás vymahat 50.-denně od 1.1.2009skuste se domluvit s jinou pojištovnou jestly by jste mohl zaplatit od 1.1.2009 pojištění na měsíc pokud nebudou ochotni to udělat tak zaplatíte do dnašního dne 1100.-penále plus pojištění
Mílíte se. Pojišťovna nebude vymáhat nic, ale Česká kancelář pojistitelů. A není řečeno, že to bude 50 Kč, ale bude to v rozmezí 50 - 300 Kč za den dle typu vozidla.
A zadruhé. Povinné ručení Vám zpětně nikdo neudělá a to z jasného důvodu. Co kdyby jste 5.1.2009 boural a někdo by Vás zpětně pojistil k 1.1.2009. Vy by jste šel nahlásit nehodu a pojišťovna by ji musela proplatit, protože Vás hloupě zpětně pojistila.
Co se týče pojistky za 200 Kč na dva měsíce, to se mi zdá jako hloupost. Pokud si pojistíte vozidlo na neurčito, pak dáte značky do depozitu a pojistku zrušíte, zaplatíte jen za určitý počet dnů, kdy jste měl vozidlo opravdu pojištěno a zbytek z Vaší platby se Vám vrátí zpět.
Bohužel mají pravdu, zpětně vás nikdo nepojistí, to nejde mají své databáze, které neošálí, ani kdyby chtěli. A Vy budete ještě auto někdy provozovat? Jestli by nebylo lepší auto trvale vyřadit, ale to je na Vás, co s ním zamýšlíte. Tam by po Vás pojištění nechtěli. Zaplatil by jste tedy jen za ty dny bez pojištění do data vyřazení. Ušetřil by jste za novou pujistku, třeba Kooperativa dělá krátkodobé pojištění na dva měsíce snad za 200kč.
pojistka opravdu obnovit nejde,musíte si uzavřít novou,zaplatit,odhlásit auto a zrušit pojistku,tu se vyplatí uzavřít na neurčito se čtvrtletní splatností,po zrušení vám pojišťovna vrátí poměrnou část zpět.Krátkodobé pojištění se nevyplatí,je příliš drahé příklad: BMW obs.1,9 na měsíc 1250 kč,na 1/4 roku 1560,- když to vydělíte počty dnů které je auto pojištěno a odečtete je,vyjde vám vratka od pojišťovny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.