Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alu kola za kolik je prodat

Od: alukolacek odpovědí: 19 změna:

Ahoj, chtěl jsem si na svého golfa dneska šoupnout letní pneu i alu kolama a teď koukám že jsou to úplně jiná kola než můžu mít. Na auto sice pasují ale v techničáku je nemám. Tak co teď s nima žejo, prodat je, ale za kolik? Vůbec se v tom nevyznám a nevím jakou mají hodnotu, ale pár tisícovek by to hodit mohlo.. Poraďte prosím lidičky... :)

imagehosting.cz/...

imagehosting.cz/...

kola 8J x 17 ET 35, pneu michelin 205/55 ZR 17 89W

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nutt*
hodnocení

1x
Zdravim,
šířku pneu 215cm? Wow to bych chtěl vidět. :D Rozměry se uvádí samozřejmě v milimetrech. Jinak k odpovědi na otázku. Pokud jsou pneu dobré tak cena 6000 Kč by byla docela hloupá. Kola značky MAM jsou kvalitní kola z Německa to samé platí pro pneu Michelin. Většinou jsou tyto kola na koncernova auta, neuvadis rozteč ale tipuji 5x100 nebo 5x112, tydle kola s dobrým pneu bych dal tak za 11500kc a za 9000kc bez pneu. Slevit můžeš vždy. A ten rádce co radil cenu 6000kc tak se v tom asi tak dobře nepohybuje.
Přeji dobrý prodej :)
alukolacek
Ano, jedna se o roztec 5x100. Stredova dira je vyvlozkovana z nejakejch 63 na 57,1 (nebo kolik presne ma golf IV). Stav kol je patrny z foto c.2 - zkratka nejsou nova) a pneu sice michelin, ale sjete na 3mm, ale sundavat je nebudu - akorat dalsi prachy. Asi je dam za vic, jelikoz nespecham, slevit muzu, to je pravda. Tak kolik tech 8k?
nutt*

V tom případě je dejte za 9000,- a uvidíte dolů můžete jít s cenou vždy :)

uoooooooooo
hodnocení

0x

podle pneu ale cca 1000-1500kč/ks

alukolacek
hodnocení

Dík, nějakej další názor?

laybor*

Ted jsem se díval na bazoš a jsou tam od 1000 - 10 000,

takže jestli nespěcháte na prodej ,tak si dejte vyšší cenu, a jestli se neprodájí tak dál snižujte cenu.

alukolacek
hodnocení

Ale ne, nespěchám, na zimních můžu jezdit i v létě naštěstí, tak až se prodaj koupím nové na letňákách

olaf71*
hodnocení

0x

zajímavá otázka. píšeš to, jako by si kola našel zničeho nic a tak jsi je chtěl dát na auto a nakonec zjistil, že tam nesmí být. pěkná pohádka. jestli jsi je špatně koupil, tak je zkus prodat za tu samou cenu a neproděláš. jestli si je dostal,tak bych to viděl tak na 6 tisíc a vyděláš. hodně záleží na vzorku a jak jsou alu obouchaná.dost sleduji ceny alukol, jelikož sám sháním levně na Forda, ale lidi někdy nejsou soudní a chtěj za to hodně. já prodal rok jetý hliníky Ronal 14 s pneu stejně starými, vzhledově jako nové, za 2 a půl horko těžko.

alukolacek
hodnocení

hahá prej pohádka, hned ti to objasním, v lednu jsem si koupil auto i s kolama a ty jsem vytáhl až teď. Ale je mě fuk jestli tomu, či onomu někdo věří, jen mě zajímá za kolik je můžu prodat, neboť mi jsou k ničemu, na auto sice pasují ale riskovat to nebudu.

olaf71*

pak máš odpověď ve zbytku mého příspěvku

cobys riskoval? pokud to neni etrem že áš 5mm id blatniku k pneu rezervu a nebo že ti čumej přes blatník tak nic neriskuješ, protože Alternativní kola a pneu sou zapsaná pouze ve velkém technické prukazu který sebou nevoziš a policajti nevedí jaký kola mužou a nemužou bejt a pokud nejsou velký tak že mužež zatáčet jen na 50% normálu dej je tam a ušetříš kola jsou pekné :) při nehodě se sice fotí celý auto ale na fotách neni videt rozmer pneu a ani disku :) prodej bychneřešil a jezdil na nich za podminek co jsem napsal výše :) pokud pořád trváš na prodeji napiš mi přesný rozmer alu a přesný rozmer pneu včetne rozteče šroubu a já ti navrnu cenu zapředpokladu že se hodi na nekteré z mích aut :)

hanher*

Cože?

Policie, či likvidátor si nefotí rozměr pneumatik po nehodě?

Tím pádem je asi nekontrolují ani na STK. *zed*

doplněno 08.04.13 00:06:

Zjištění rozměru pneu je jedním z jejich prvních úkonů při ohledávání auta.

Mě taky bába rozbila kamenem čelní sklo a pneu mi likvidátor kontroloval jako první.

google.cz/...

danecekdan*

Souhlasím s hanherem,

policie při dopravní nehodě zapisuje rozměr pneumatik na vozidle. Ani ne tak proto, že by na tom chtěla něco stavět, ale na objednávku pojišťoven, které hledají kličky ve všem.

Před dvěma lety mi ženská nedala přednost - naštestí do bylo na kruháku, takže rychlosti jízdy byly minimální. Přesto to odnesl lehce přední náraník, maska a světlo mého auta. Protože ženská neměla doklady aneměl jsem z čeho opisovat údaje do "euroformuláře", zavolal jsem policii. Policie zapsala rozměr mých pneu do protokolu. V tu dobu jsem to nějak neřešil.

Po pár dnech přijel likvidátor pojišťovny a ač jsem měl lehce ťuknutý předek, oblezl mi celé auto - zajímalo ho hlavně VINko, číslo motoru a ... gumy. To už mi bylo divný, že si likvidátor detailně fotí gumy, když jsem měl 90ti procentní vzorek.

Po daalších pár dnech mi přišlo od pojišťovny viníka vyrozumění, že platbu krátí o 30 procent, jelikož mám dle výrobce dovolenou max. šířku pneu 215 cm a já měl v době dopravní nehody na kolech pneu se šířkou 225 cm (215tky nejsou k sehnání).

Takže tak. Vzal jsem to tak, že nehodu jsem z třiceeti procent zavinil já, protože jsem měl o 10 cm širší gumy:)

erikch*

prvně,hlídka PČR je schopna ihned na místě kdykoliv zjistit vše z registru,potažmo TP-takže at s sebou TP vozím nebo ne je úplně jedno...druhá věc-ke kolům se dá "dodělat" typový list a i bez zápisu jsi kdykoli s přiměřenými koly z obliga(na IV. a výš Golfa není 17" problém)...,takže při troše šikovnosti s PC,scanerem a tiskárnou kola prodávat nemusíš(velmi dobré návody a mustry na Typové listy jsou na foru škoda oktavia klubu)...no a do třetice-bohužel jak z foto patrno-leze z toho dolu lak,barva a i plnič,což kola dost sráží cenově,reálně počítej tak čtyřku bůra strop...,proto osobně bych řešil variantu č.2(dodělání si typového listu-na zmíněném fóru najdeš vše potřebné a detailní info co a jak)...

ob9h

Zrovna včera jsem řešil se známým podobný problém. Měl před cca 1/2 rokem bouračku, kdy na sněhu nedobrzdil a zbořil auto před ním. Bylo to skoro nové Audi A6, které brzdilo o poznání lépe. Prostě to z jeho strany nešlo dobrzdit. Zaplacené pojištění měl. Zásadní problém ale nastal, že na autě měl neschválené pneumatiky a disky. Dnes po něm pojišťovna vymáhá necelých 200tis Kč...

holt za blbost se platí. A zvlášť v tomto případě určitě byly na vině i pneumatiky ;)

erikch*

pokud by měl Typový list(a nebyly by to kola průměru 18" na Feldě),tak přes to vlak nejede-bez ohledu na zápis v TP(ten se provádí právě na základě TL),prostě předevčírem jsem kola obul a na zápis změny mám 10denní lhůtů-a je to neprolomitelný...

asd*

Pokud je typový list na kola která na tom autě být můžou tak ano, ale pokud nemůžou, tak si jen vykoleduje padělání typového listu...

alukolacek
hodnocení

Kdyby ste ještě měl zájem, tak mi nabídněte cenu.

8J x 17 ET 35

rozteč 100

středová díra vystředěná na 57,1mm

pneu 205/55 ZR 17 89W

Případné další otázky Vám rád zodpovím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]