Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladici kapalina - kudy uniká?

Od: kapalina odpovědí: 9 změna:

Dobry den mam ford mondeo mk4 a vim ze pred zimou nez jsem prezul tak mi doplnily i chaldici kapalinu dnes jedu a auto spatne topilo spis sem tam tak jsem mrkl a byla skoro prazdna ta nadobka tak jsem na benzince koupil nalil tam jeden litr coz bylo stejne malo ale nemel jsem prachy a nejela jim ctecka karet no nic jel jsem na dalsi tam koupil dalsi litr otrvru kapotu a vidim ze je tam o trochu vic nez kdyz jsem to dolil tak jsem tam flakl dalsi litr a mel jsem to pekne mezi riskama dojedu dom kouknu a mam ji pod riskama mam nekde unik nebo ji tam bylo tak malo ze se to jeste nekam nabralo pac nechapu kam mizi nikde nic netece ani nekape aby se stratil litr kapaliny tak by to snad po sobe neco zanechalo ne?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Pravděpodobně vzduch v topení při jízdě se vytlačil a z toho je ten úbytek.

kapalina
hodnocení

Takze se tam stratil celej litr kapaliny? a jak dlouho kapalina vydrzi nekde ctu v pohode 2 roky a ja po pul roku tam nemel skoro nic jen aby me nekde nemizela

gumidek*

Kapalina tam vydrží klidně 10 let.

Jen se musí měnit po 2 letech modrozelená G48 a po 5 letech G12 růžová.

Pokud uniká, tak je spalována nebo teče,...případně jako pára unikne přes víčko, které nefunguje.

doplněno 17.02.13 21:29:

Někdy teče jen za chodu motoru (gufero pumpy), někdy teče ve spojích (louže u déle odstaveného vozu) nebo za jízdy, kdy je soustava pod tlakem a někdy je spalována motorem (bílý kouř u prohřátého motoru po pár km jízdy neustále).

Dočasně pomáhá utěsňovač chladící soustavy (ale je to srač*a) a nebo servis, který soustavu natlakuje a hledá únik a pak řeší opravu dílu.

kapalina
hodnocení

No proto mi nejde do hlavi ze po par mesicich je tam prazna nadobka mam tam tu ruzovou je to zanovni auto a vicko tesni betelne tam bych problem nevidel

kratast*

co tim myslis zanovni? kolik ma najeto a jak to je stary. ono to vubec nic neznamena, muzes si privezt auto ze salonu a od prvniho dne ti bude zrat olej, v manualech uvadi kolik je prijatelna hodnota spotreby oleje. mimochodem to je strasne cislo a reklamovat to nejde :)

Proč by se měla měnit po 2 letech zrovna G48? Podle mě je to všechno na stejné bázi jedno jaká barva.

To megacruizer-to nemáš pravdu,vygůgli si je a koukni na specifikace!

Růžová či oranžová -životnost 5 let ,teda výrobcem dopuručená!

modrá,zelená .. 2-3 roky ,opět dp.výrobců

Ony ty kapaliny jistě vydrží i déle a ztrácejí požadované vlastnosti!Zrovna jako olej ,tam mimo longlife takynikdo nespekuluje zda tam budoe 3 a více let ,ale po orce mění (pkd nejsou km dřív!)

Doporučuji dolít mezi rysky a sledovat ,pravděpodobně po výměněn nebyl odvzdušněn chlad.soustava a tam se pak ona kapalina ztratila!měkdy nemuí být únik znatelný bo to teče tak,že se za jízdy odpařuje a po zastavení nic nevidět!

janmega*

Mě to připomenulo, že mám v Mercedesu kapalinu 15 let, vypadá čistě, pořád je na - 28 st. a motor nic neříká. Zkusím to tedy v létě vypustit. Jestli ale bude čistá, tak ji zase vrátím.

albatros498022*

Uvidíte pokud bude mizet dál tak to chce hledat kudy mizí, jinak pokud se životnosti týká tak to bych moc neřešil, před zimou to chce změžit a když tak doupravit, ono obměna nastane postupně s dolíváním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]