Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu,zítr si přijede kupec pro auto.Rád by hned v pondělí šel auto semnou odhlásit a odjet domů-350km.Lze to?Nebo se auto odhlašuje,až když on s ním dojede domů,a pak se posílá velkej techničák?Pak vím,že běží lhůta 10dní.Když auto odhlásím hned a on pojede domů-tak je auto normálně pojištění a může na silnici jako odhlášený?Děkuji mockrát za rady.
Kupec si zaplatí povinné ručení a uděláte odhlášení na nového majitele on má svoji pojistku na toto vozidlo a je pak už jen na něm za jak dlouho provede převod zákon je jedna věc a vlastní rozhodnutí druhá. Vy budete mít v ruce potvrzení o odhlášení a s ním zrušíte svoji pojistku a víc se starat o auto nemusíte.
doplněno 17.02.13 10:11:Pojistku zrušíte až s dokladem o odhlášení jinak to nejde.
Děkuji,takže zítra ráno mohu zrušit pojistku před jeho příjezdem?Nebo ho mám nechat jet dom na mou pojistku a zrušit v úterý?A co kdyby se cestou něco stalo?Auto bude odhlášené.
Aha,děkuji mockrát.tak to ho nechám dojet domů na mojí pojistku.Mám mu dát sebou orig.nebo duplikát zel.karty?Zkusím pojistku převést na nové auto rovnou,zda to půjde,uvidím.Velice děkuji,opravdu,
Aha takže to odhlásím,dám mu jen malej a velkej techničák a s kupní smlouvou+dokladem o odhlášení zajedu na pojištovnu a konec.Takže dom on jede bud na svou pojistku,nebo nevim,pokud si to tady nikde nepojistí.Takže jen v případě,že by jsme auto odhlásil až ve středu-pokud by jsme se dohodly,tak ho mohu nechat jen na mou pojistku.Snad to již chápu dobře.
To záleží jen na Vás jak se rozhodnete a jak se spolu domluvíte.Já ještěprodávajícího vezl domů cca80km a on mi nechal svou zelenou kartu, a večer po návratu cca hodinu po,jsem měl již svoje povinné a jemu jesm odesla druhý den jeho zelenou!Pojistku nepřevedete-ze starého zrušíte,na nové uzavřete novou smlouvu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.