Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta

Od: octavia* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,prosím o radu,zítr si přijede kupec pro auto.Rád by hned v pondělí šel auto semnou odhlásit a odjet domů-350km.Lze to?Nebo se auto odhlašuje,až když on s ním dojede domů,a pak se posílá velkej techničák?Pak vím,že běží lhůta 10dní.Když auto odhlásím hned a on pojede domů-tak je auto normálně pojištění a může na silnici jako odhlášený?Děkuji mockrát za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Kupec si zaplatí povinné ručení a uděláte odhlášení na nového majitele on má svoji pojistku na toto vozidlo a je pak už jen na něm za jak dlouho provede převod zákon je jedna věc a vlastní rozhodnutí druhá. Vy budete mít v ruce potvrzení o odhlášení a s ním zrušíte svoji pojistku a víc se starat o auto nemusíte.

doplněno 17.02.13 10:11:

Pojistku zrušíte až s dokladem o odhlášení jinak to nejde.

octavia*
hodnocení

Děkuji,takže zítra ráno mohu zrušit pojistku před jeho příjezdem?Nebo ho mám nechat jet dom na mou pojistku a zrušit v úterý?A co kdyby se cestou něco stalo?Auto bude odhlášené.

NE povinné zrušíte po podpisu kupní smloiuvy a zaplacení kupní ceny.

octavia*
hodnocení

Aha,děkuji mockrát.tak to ho nechám dojet domů na mojí pojistku.Mám mu dát sebou orig.nebo duplikát zel.karty?Zkusím pojistku převést na nové auto rovnou,zda to půjde,uvidím.Velice děkuji,opravdu,

albatros498022*

Na vaši ne po odhlášení na jeho osobu musí mít svou.

octavia*
hodnocení

Aha *ee* takže to odhlásím,dám mu jen malej a velkej techničák a s kupní smlouvou+dokladem o odhlášení zajedu na pojištovnu a konec.Takže dom on jede bud na svou pojistku,nebo nevim,pokud si to tady nikde nepojistí.Takže jen v případě,že by jsme auto odhlásil až ve středu-pokud by jsme se dohodly,tak ho mohu nechat jen na mou pojistku.Snad to již chápu dobře.

To záleží jen na Vás jak se rozhodnete a jak se spolu domluvíte.Já ještěprodávajícího vezl domů cca80km a on mi nechal svou zelenou kartu, a večer po návratu cca hodinu po,jsem měl již svoje povinné a jemu jesm odesla druhý den jeho zelenou!Pojistku nepřevedete-ze starého zrušíte,na nové uzavřete novou smlouvu!

bono*
hodnocení

0x

Můžete to s ním odhlásit, pojištění nerušte a kupec si to přihlásí a sjedná nové poj. Nezapomeňte na evidenčku a vy pak na zrušení pojištění. Jinak těch 350km jede do jakého státu?

octavia*
hodnocení

Z jednoho konce republiky na druhý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]