Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uvažuju o koupi laděného výfuku. Jednak kvůli estetickému hledicku, navíc taky chci nerezový výfuk, co něco vydrží. Nejsem si ale jistý, jak jsou laděné výfuky omezeny vyhláškami... Mám na mysli emise, hluk a podobně. Chtěl bych poprosit o radu zkušenější řidiče / odborníky. Co všechno bych měl o výfuku vědět dřív, než ho koupím? Popřípadě jsou nějaké internetové stránky, kde bych tyto informace získal? Děkuji všem za info. V.
To o cem Ty mluvis bych spise nez ladenym vyfukem nazval rezonatorem
Zrejme nechces menit cele svody, ale jenom posledni dil, posledni tlumic vyfuku. Pokud se mylim, tak me oprav...
Vyfuky jako takove zadnymi vyhlaskami omezeny nejsou. Omezeno je pouze pouziti homologovanim konkretniho vyfuku pro pouziti v CR.
Je ale pravda, ze to nikdo nikdy kontrolovat nejspis nebude.
Pak jsou tu emise hluku. Na ty uz se vztahujou predpisy. Ale pokud Te to nebude rachtat jak traktor, tak to tez nikdo kontrolovat nebude a merit hlucnost uz vubec ne - respektive pokud si poridis homologovany tlumic vyfuku, mel by splnovat emisni hlukove predpisy.
Co se tyce emisi skodlivin, na ne vyfuk samotny nema zadny vliv.
Internetovych stranek je jiste cela rada. Staci si do googlu zadat vyfuky, koncovky vyfuku a podobne.
Díky za rady. Měl jsem na mysli pouze poslední, komcový díl, jak jsi psal. Moc děkuju za informace o emisích a vyhláškách. Nevěděl jsem, jestli bych nemusel vždy na emise nandávat původní originální ýfuk (což by se mi teda nechtělo). Takže pokud je výfuk homologovaný pro provoz v ČR, měl by teda splňovat kritéria ne?
Zkus laityng.cz/..., ale to jsou jen stránky výrobce osobní zkušenost nemám, ale kámoš moc spokojený nebyl ve 120km/h mu to nepříjemně dunělo a při 130km/h to přestalo být slyšet úplně, tak nevím. Ten měl ale jiný druh.
Na jednu věc bych vás chtěl ale upozornit...Je to tak jak se tady píše, ale jednu věc zapomněli zmínit...Výfuk nesmí přesahovat při pohledu z vrchu konec nárazníku...
Na tohle jsou policajti vážně hákliví a já jsem ho měl jednou na autě zároveň s nárazníkem a už špekulovali jestli to není o milimetr přes, no ještě že si nevzali pravítko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.