Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám problém u mého auta, Renault Master 2.5DCi r.v 2002.
Co to prosím může byt špatného když musím někdy řadit jedničku násilím a to i zpátečku, zpátečka jde ještě hůř . Ostatní rychlosti jdou dobře. Když mám vyplej motor, tak všechny rychlosti jdou dobře.
Když se pak auto na cestě zahřeje, tak není problém. Jen někdy tam zpátečka nejde zařadit, ale jednička jde v klidu.
Dnes ráno když jsem nastartoval, zmačkl jsem spojku a zkoušel dávat jedničku, tak auto trošičku jak kdyby cuklo. Začalo to dělat asi před týdnem : ( Poprvé když se mi to nějak nezdálo, tak to když jsem parkoval dával jsem zpátečku , tak jak kdybych řadil bez spojky, prostě přes zuby. Prosím o radu co mohlo odejit. Děkuji
zkus vyměnit olek v převodovce zda se to nezlepší!Na jedničce asi synchron ale zpátečka?
doplněno 16.02.13 19:24:Zpátečky nejsou se synchronem,tam ti pomůže jen kontrola mechanismu řazení jo a ta výměna oleje,je tam vůbec nějaký?
Jinak potom rozborka špajzky nebo rovnou výměna celé převodovky.
Zpátečka vážně, sešlápnu spojku a nic, jak kdyby tam něco bránilo. Sešlápnu víc krát spojku a stále nic. Třeba se štěstím na podesáté ji tam dam a to někdy i přes zuby. : ( Kdy bude špatný ten synchron co to prosím přesněji je, jak je to pracovně náročné a i finančně. Děkuji
já bych zkontroloval nejprv, jestli je dobře nastavená řadička a pak asi ten olej... mě to taky občas dělá
u řazení obecně-pokud tam nejde ten či onen kvalt-nikdy to tam necpat na sílu...! Může to být problém počínaje nedostatkem oleje v převodovce,přes táhla až po vidličku uvnitř skříně atd...Pokud sám nevím,raději dříve než později navštívit v okolí šikovného mechanika(servis) a zjistit příčinu...Ona se pak převodovka blbě shání-hlavně stojí tak od osmičky výš a to je zajíc v pytli(nevíte co má za sebou)...Prostě nepodcenovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.