Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukání při jízdě v určité rychlosti

Od: loska odpovědí: 4 změna:

zdravím mam feldu a když jedu třeba v obci tak je vše v pořádku ale když jedu mimo obec nebo na dálnici a ručička se blíži k 90kmh tak se auto i volant chvěje jako když bych jej po špatné silnici ale ta je přitom v pořádku ale jakmile povolim pedál a udržuju rychlost 90kmh tak to už nedělá pouze při nabírání rychlosti a když rychlost překročím na 100-110 kmh tak už to nedělá vubec... co by to mohlo být? předem děkuju za rady...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jednoznačně dynamicky nevyvážená přední kola. Tento nedostatek je charakteristický tím, že kmitání se projevuje vždy ve stejné rychlosti jízdy. Při nižší a nebo vyšší rychlosti než je rychlost při které se kmitání projevuje je jízda bez kmitání volantu. - miro

loska
hodnocení

Děkuju vám za odpovědi asi to bude tím vyvážením...

hodnocení

0x

Nevyvážená kola, opotřebované homokinetické klouby (u předního pohonu), nevyvážená kardanka (pokud máte pohon zadních kol)...

doplněno 16.02.13 09:16:

nevšiml jsem si, že máte feldu, tam samozřejmě kardanka není.

hodnocení

0x

mě se třeba volant chvěle nejspíš proto, že mám vůli ve vnitřnim kloubu poloosy... začněte u vyvážení kol.. a pozor, nejdřív se podivejte jestli nemate v kolech led... jde to dost poznat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]